Курка шматочками в духовці покроковий рецепт приготування

Загрузка...

Курка – це м’ясо, яке практично щодня присутній на нашому столі. Вона є відмінним варіантом для вечері або обіду. М’ясо птиці – це дієтичний і корисний продукт із яскравими смаковими якостями. Сьогодні птаха готують найрізноманітнішими способами. Одним з найбільш популярних є запікання курки в духовці.

Саме такий спосіб зберігає в м’ясі корисні речовини і вітаміни. М’ясо виходить ніжним, соковитим з красивою рум’яною скоринкою. Якщо ви запланували вечеря або обід для великої кількості народу, то кращим варіантом стане запікання шматочками курки в духовці. Рецепт приготування простий, швидкий і кожен зможе вибрати собі сподобалася шматочок.

Для запікання шматочків в духовці ідеально підійдуть курячі грудки, стегна, гомілки або крильця, все залежить від ваших уподобань. Гомілки і стегна можна використовувати з шкірою або без неї. Ці частини курки не пересихають в процесі готування і виходять ніжними і соковитими. А ось курячу грудку краще за все запікати з шкірою, інакше є ризик у підсумку отримати сухе і жорстке м’ясо.

Рецепт № 1. Просто курочка і ні чого зайвого

Нам потрібно:

  • 4cc8f2c3dbccf0801dba131b55dbf63c Курка шматочками в духовці покроковий рецепт приготуванняКурячі частини – стегна, ніжки або крила.
  • Часник – 3 зуб.
  • Спеції
  • Рослинна олія

Приготування:

Курячі шматочки промиваємо і добре обсушуємо.

Обов’язково рекомендується обсушувати курку після промивання, саме це дозволить при запіканні отримати рум’яну скоринку.

Очищений часник подрібнюємо.

У глибоку тарілку покласти підготовлену курку, натираємо її спеціями і часником. Для кращого просочування м’яса потрібно закрити тарілку і залишити маринуватися на годину.

Деко трохи промазуємо маслом і викладаємо промариновані шматочки курки. Щоб не пересушити птицю трохи полийте її олією або майонезом.

Запікаємо підготовлене блюдо близько години при t 200°С. При запіканні повинна утворитися рум’яна хрустка скориночка.

 

Щоб м’ясо птиці в духовці вийшла смачним, ніжним і соковитим потрібно правильно вибрати курку, при готуванні дотримувати температурний режим і строго стежити за часом приготування.

Рецепт № 2. Курочка в часниково-лимонному маринаді

Нам буде потрібно:

  • 7d589d3932dd673bb773d3adb62af4a6 Курка шматочками в духовці покроковий рецепт приготуванняШматочки курки – стегна, стегенця або грудки.(1 кг)
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Спеції
  • Лимон – 1/3 частина

Приготування:

М’ясо добре миємо під холодною водою. Потім перекладаємо його в ємність, видавлюємо туди часник і лимонний сік, додаємо спеції за смаком. Все перемішуємо і даємо півгодини промаринуватися.

Для запікання використовуйте не морожену, а охолоджену курку, щоб готове м’ясо було соковитим і ніжним.

Нагріваємо духовку до 200°С. Коли духовку буде достатньо нагріта, викладаємо птицю у форму і поливаємо маринадом.

Краще всього для запікання курки підійде чавунна або керамічний посуд. Вона поступово і рівномірно нагрівається, що дозволяє страви пропікається рівномірно і не пригорати.

Час приготування 50 хвилин. За 15 хвилин до кінця готування можна посипати тертим сиром.

Таке блюдо подається з вареною картоплею або свіжими овочами.

Приготування такої страви не викликає складнощів, воно не вимагає особливих кулінарних навичок і дорогих продуктів. Страву можна доповнити різними прянощами, які підходять для курячих шматочків, наприклад материнка, базилік, чебрець, аніс, подрібнений лист лавра.

Якщо ви залишилися задоволені прочитаним, просимо вас залишити відгук про рецепті. Це допоможе іншим користувачам визначитися з вибором страви.