Курка в горщику в духовці з картоплею – це ситно і смачно.

Загрузка...

М’ясо, птиця, овочі, приготовані в керамічному посуді, тушкують у власному соку, що надає їм чудовий смак і допомагає зберегти їх аромат, що містяться в них вітаміни і мінеральні солі. Страви виходять дієтичними, легкими, так як необов’язково додавати в них жир. Одним з таких страв буде курка в горщику в духовці з картоплею.

Як використовувати горщики

Загальні правила використання глиняного посуду нескладні. При їх дотриманні успіх страви гарантований.

  • 00f215b455c34623ec3e5a735f1eb225 Курка в горщику в духовці з картоплею – це ситно і смачно.Пори не полив’яного посуду швидко вбирають вологу. І для того, щоб їжа, приготована в горщику в духовці, вийшла соковитою, перед використанням посуду її потрібно витримати 15 хвилин у холодній воді.
  • Зазвичай глиняний посуд з закладеними за рецептурою продуктами поміщають в холодну духовку, яку потім поступово нагрівають. Температурний максимум повинен бути 240°С. Відлік часу запікання, зазначеного в рецепті, починати з моменту досягнення потрібної температури.
  • У вже нагріте блюдо в разі необхідності доливати тільки гарячу воду і в жодному разі — холодну!
  • Вийнявши з гарячого жарочного шафи керамічний посуд, потрібно поставити її на дерев’яну підставку. На холодні поверхні, щоб уникнути розтріскування горщики ставити не можна.
  • Рецепт №1. Курка в горщику в духовці з картоплею

    Відмінна ідея для легкого і разом з тим ситного обіду.

    Для цього знадобиться

    • 1f2781e9bde99ae93a8212bf482d0774 Курка в горщику в духовці з картоплею – це ситно і смачно.куряче м’ясо — 400 гр.;
    • картоплини середнього розміру — 3 шт.;
    • морква — 1 шт.;
    • ріпчаста цибулина — 1 шт.;
    • гриби (можна замінити свіжими або замороженими овочами) — 150 гр.;

    Соус готується окремо з наступних інгредієнтів

    • 1,5 склянки молока (вершків);
    • 40 гр. борошна;
    • 80 гр. вершкового масла;
    • 1 ч. л. будь-якої приправи для курки;
    • сіль, перець — за смаком.

    Порізати м’ясо шматочками, моркву — півкільцями, картопля, цибуля та гриби — кубиками. Спочатку злегка обсмажити м’ясо, додати цибулю, гриби, моркву, посолити за смаком. Потім смажити до напівготовності картоплю. Горщики з куркою та картоплею в духовці повинні знаходитися 30 — 40 хвилин.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Філе курки в перці в духовці нескладний рецепт готування

    За цей час готується соус. Нарізаний цибуля скласти в глибоку сковороду, залити молоком, додати спеції, довести на повільному вогні до кипіння, дати настоятися півгодини. В розтопленому маслі 3 хвилини обсмажувати борошно, розмішуючи, щоб не було грудочок. Молоко процідити (або видалити цибулю шумівкою), додати до масла і борошні і знову довести до кипіння.

     

    За 5 хвилин до готовності курки додати соус в горщик.

    Рецепт №2. Курка з картоплею — оригінальний спосіб

    Приготовлена за таким способом, буде прекрасним варіантом гарячого страви для невеликого сімейного торжества.

    d5c6c12e23f8c392af1e0913ab3bafa9 Курка в горщику в духовці з картоплею – це ситно і смачно.Знадобиться

    • грудка куряча — 400 гр.;
    • 6 картоплин;
    • 1 яблуко;
    • 1 — 2 цибулини;
    • паста томатна — 1 ч. л.;
    • масло вершкове — 2 ст. л.;
    • родзинки — 40 гр.;
    • борошно — 1 ч. л.;
    • сметана — 1 ст. л.;
    • портвейн або будь-червоне кріплене вино — 1 ст. л.;
    • сіль і спеції — за смаком.

    Грудку порізати на шматочки, злегка підрум’янити на сковороді з усіх боків. Заливка готується окремо. Сметану нагріти до кипіння, але не кип’ятити. Розтерти борошно з маслом, додати її і томатну пасту в сметану. Проварити 5 — 6 хвилин з сіллю і спеціями. Отриманим соусом залити м’ясо і тушкувати ще 10 хвилин. Картоплю порізати соломкою, обсмажити на вершковому маслі до золотистої скоринки. Яблука порізати на часточки, не видаляючи шкірку. У горщик викласти шматочки м’яса, картопля, яблука, залити все соусом, додати родзинки і вино.

    За цим рецептом горщики з куркою та картоплею в духовці повинні знаходитися близько 20 хвилин після того, як буде досягнута температура 220°С.

    Готуючи м’ясо в горщиках, іноді роблять «кришечки» з тіста, щоб страву краще і швидше протушилось.

    Ніжна курятина таких приготувань не вимагає. За бажанням та у разі, якщо страва буде подано безпосередньо в посуді, в якій готувалося, можна зробити такі «кришечки» з тертого сиру з додаванням невеликої кількості подрібненого часнику і рубаною зелені. Це та страва прикрасить, і додатково додасть йому пікантний аромат.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Кабачкова ікра

    Загрузка...