Курка в листковому тесті в духовці – рецепти приготування

Загрузка...

Як урізноманітнити меню — запекти курку в листковому тісті. Базові рецепти страви «Курка в листковому тесті в духовій шафі», які можна змінювати за уподобанням своєї сім’ї, додати будь-яку зелень і приправи і відносяться до розряду «смак нічим не зіпсуєш».

Куряча грудка з овочами

Цей рецепт дуже простий, готуватися в духовці, робиться з листкового тіста з цибулею. Вам необхідно заготовити такі продукти:2bb6403a5d8bf1ae57f5487a0fc12357 Курка в листковому тесті в духовці – рецепти приготування

  • тісто куплене листкове – 300 гр.
  • куряча грудка – 1 шт.
  • кабачки без шкірки – ½ середнього розміру
  • цибулина очищена – 1 головка
  • спеції та сіль – за бажанням
  • рафінована рослинна олія – 4 ст. ложки
  • кетчуп домашній – 50 гр.
  • борошно біла – 20 гр.
  • вода – 100 гр.
  • жовток – 1 шт.

Залишимо розморожуватися листкове тісто і займемося приготуванням начинки. Кабачок очистити від шкіри і насіння, порізати на довільні кубики. Філе курки нарізати на невеликі брусочки. На сковороду налити рафіновану соняшникову олію, покласти шматочки курки і обсмажити. Потім покласти кабачки, а коли вони будуть полуготовы, додати нарізаний на кільця цибулю. Начинку потрібно смажити до готовності, додати кетчуп, спеції, сіль і влити суміш з борошна і води. Трохи загасити.

Коли начинка охолоне, починаємо формувати наші вироби. Для цього розкачуємо слойку в пласт і ділимо на дві рівноцінні частини. На кожну з яких викладаємо начинку таким чином: умовно ділимо навпіл, одну половину кладемо начинку, залишаючи вільними краю і накриваємо іншою половинкою. Краї защипуємо з трьох сторін і робимо надрізи для виходу повітря під час запікання. Після цього змащуємо жовтком і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Для рецепту «Курка в листковому тесті в духовій шафі» можуть бути використані також гриби, гарбуз, цукіні або які-небудь інші овочі.

 

Курячі ніжки в тесті

Для цього рецепта використовуються курячі голышки з кісточкою. Щоб їх приготувати, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 7c4f640a7f30c6b3127d30d9723bf81c Курка в листковому тесті в духовці – рецепти приготуваннякурячі голышки – 6 шт.
  • тісто листкове – 450-500 гр.
  • сир твердий брусочками – 250 гр.
  • сіль, перець і часник – за смаком
  • жовток одного яйця для змащування
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Як приготувати бринзу

Курячі голышки необхідно обпалити над вогнем для видалення мікроскопічних волосків з шкірки, потім добре промити і висушити рушником. Сир порізати на брусочки і вставити між м’ясом і шкуркою кожної гомілки в довільному порядку. Потім натерти сумішшю із солі, перець і розчавленого часничку.

Тісто розкачати в долинний тонкий пласт і нарізати уздовж на смужки. Кожну смужку слід накрутити по спіралі на гомілку і простежте, щоб смужки тісно стикалося з м’ясом, інакше готову страву буде мати не дуже гарний естетичний вигляд. Укладаємо кожну гомілку на деко, змащуємо яйцем і запікаємо в духовці при температурі 190 градусів протягом 50 хвилин.

Запечена в слойці таким чином курка вгамує будь апетит і підніме поганий настрій.

Приємного апетиту!

Загрузка...