Курка в пакет для запікання в духовці рецепт приготування

Загрузка...

Часто в нашому меню є курка. З неї готується різноманітне кількість страв. Це можуть бути гарячі страви, закуски, холодні страви або птах може бути як інгредієнт салату. Птах – це не тільки смачно, але ще й дуже корисне.

Воно багате різноманітними корисними елементами і вітамінами. Курячу грудку використовують для харчування як дієтичне м’ясо. Її готують найрізноманітнішими способами. Найбільш популярним вважається курочка в пакет для запікання в духовці. Така птиця виходить низькокалорійної, соковитою і неймовірно смачною. З появою таких рукавів для запікання з’явилася можливість готувати без додавання жиру, уникаючи при цьому засихання або зайвої жирності страви. Тому такий спосіб з кожним днем набуваємо популярність.

Рецепт № 1. Простота-запорука успіху

Нам буде потрібно:

  • ef28041e8181d48c52754882b0bacb24 Курка в пакет для запікання в духовці рецепт приготуванняКурка – 1,5 кг (гомілки, стегенця, стегенця)
  • Картопля – 6 шт.
  • Морковочка – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Кабачок – 200 гр.
  • Спеції
  • Часник – 2 зуб.

Приготування:

Готуємо соус: сметанку змішуємо з приправами і подрібненим часником.

Очищені овочі ріжемо тоненькими пластинками.

Частина соусу змішуємо з нарізаними овочами.

М’ясо ріжемо шматками, кожен шматок обмазуємо соусом.

Замариновану птицю поміщаємо в пакет і обкладаємо овочами, добре закріплюємо краю затискачами.

Головним секретом успішного страви є добре укладене продукти і герметично упакований пакет. Оскільки готуватися м’ясо у власному соку, то страва буде соковите, а якщо упакувати не герметично, то весь сік виллється і птах буде суха і несмачна.

Підготовлене страва поміщаємо в форму і готуємо при t 200°С близько однієї години.

Через півгодинки, пакет проколюємо, щоб він не лопнув.

 

Готову курочку з овочами подаємо з легким салатом. В пакет для запікання в духовці така курочка виходить дуже соковитою, ніжною і смачною. Така страва стане хорошим варіантом для сімейної вечері або для святкового столу. Сам процес приготування не складний і не займає багато часу.

Рецепт № 2. Такого ви точно ще не пробували

Нам потрібно:

  • d06a4b2ddeae39882cc2f8adaeaa2a66 Курка в пакет для запікання в духовці рецепт приготуванняЦіла курка – 1,5 кг
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Банан – ½ шт.
  • Яблука – 5 шт.
  • Червоне вино – 50 мл
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Мед не зацукрований – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Спеції

Приготування:

Птицю промити, почистити і зробити невеликі розрізи для кращого пропікання.

Тушку натираємо спеціями.

Готуємо начинку: яблука чисть і нарізами часточками, банан – кружальцями, цибулю – кільцями. Перемішуємо і заправляємо подрібненим часником, спеціями, вином і соєвим соусом.

Отриманою масою начиняємо курку, щільно закриваємо отвори зубочистками.

Обмазуємо курку медом і поміщаємо в пакет, добре закорковуємо.

Перед запіканням курочку можна залишити маринуватися на годинку, для кращого просочування. Якщо маринад не рідкий, то можна маринувати її прямо в рукаві.

Ставимо підготовлене страву в духовку на 1,5 години при t 180°С.

Готову птицю скроплюємо соком лимона і прикрашаємо зеленню.

Курка в пакет для запікання може бути приготована з найрізноманітнішими інгредієнтами, які змінюють, і вдосконалюю смак готової страви. Оскільки при запікання в рукаві не використовується масло, то на виході ми отримуємо дієтичне і соковите блюдо.