Курка в панірувальних сухарях виходить соковитим

Загрузка...

Куряче філе в паніровці в духовці — це простий і смачний рецепт. М’ясо виходить ніжним, а скориночка апетитно хрумтить. Куряче філе в паніровці виглядає святково і апетитно. Домашні та гості із задоволенням скуштують це блюдо і похвалять майстерність господині.

Куряче філе в панірувальних сухарях

Його можна подавати на стіл з будь-яким гарніром, наприклад з картоплею, рисом, гречкою, макаронами або іншим другим блюдом. Часто господинею курка, приготована в панірувальних сухарях в духовці, подається зі свіжими овочами: помідорами, огірками, зеленим салатом і т. д.

948c448df279deca415b7b97661b4c5d Курка в панірувальних сухарях виходить соковитимСклад

  • філе курки – 8 шт.
  • сухарі для панірування — 2 чашки
  • масло вершкове — 120 гр.
  • чорний мелений перець на свій смак
  • сіль за смаком

Посуд та інше

 

  • духовка
  • деко
  • каструля
  • фольга або пергаментний папір
  • ніж гострий
  • тарілка дрібна
  • контейнер, закривається герметично.

Куряче філе в сухарях розраховане на 8 порцій. Якщо у вас сім’я з 3 або 4 людина, можете збільшити порції. Готується блюдо в духовці 1 годину.

Готуємо

  • Духовку розігрійте до 180 градусів. На дні дека укладіть фольгу або пергаментний папір.
  • Невелику каструльку поставте на вогонь і киньте туди невеликий шматочок вершкового масла. Воно повинно повністю розтопиться. Тепер додайте туди панірувальні сухарі і помішуйте їх, щоб вони розподілилися рівномірно по дну.
  • b1cd8eaa5d710991cd39b9f78ab81fb9 Курка в панірувальних сухарях виходить соковитимПромийте філе під проточною водою і наріжте кожен шматочок на 2 частини.
  • Кожну половинку обваляйте в сухарях і викладайте шматочки поряд один до одного на фольгу або пергамент, розташовані на деку. Візьміть по дрібці солі з перцем, і кожен шматочок приправте на свій смак. Деко з філе помістіть в духовку і нехай випікається соковита, смачна курка в паніровці від 50 до 60 хв.
  • Заглядайте в духовку, якщо побачите, що на м’ясі з’явилася рум’яна кірочка, це означає, що воно просмажене і можна виймати. Проколіть куряче філе в сухарях ножем. Якщо сік прозорий, значить, філе в паніровці готово. Якщо після проколу ножем йде червона рідина, то курка повинна ще від 5 до 10 хв. потушиться. Не їжте, не просмажене куряче філе в сухарях.
  • Курка в сухарях в духовці сподобається всій родині. Вона не змусить себе довго зберігається в герметично закритому контейнері на полиці холодильника.

    Буває курка в паніровці магазинної, а можна накришити сухий хліб і батон або вийде домашня присипка. Курка в такий паніровці в духовці виходить настільки ж чудовою, з апетитною скоринкою.

    М’ясо вийде ще оригінальніше за смаком, якщо зробити його в сирній паніровці. Спробуйте приготувати так наступного разу, для цього підійде будь-який сорт твердого сиру.

    Бажаємо успіху і приємного апетиту!