Курка в рукаві в духовці ароматна з апетитною рум’яною скоринкою

Яке м’ясне блюдо зберігає всі властивості дієтичного і при цьому незвичайно смачне, ароматне, з апетитною рум’яною скоринкою? Відповідь проста — це курка, запечена в рукаві в духовці. Приготувати її можна різними способами, але результат завжди буде однаковою: соковитий, танучий, ніжний делікатес, доречний для щоденного меню, і на святковому столі.

Спосіб 1

Його можна назвати базовим. Взявши за основу принцип підготовки тушки і її запікання, використовуючи згодом різні начинки і поєднання спецій для маринаду, отримаємо щоразу новий варіант курочки в духовці в рукаві.

На 1 тушку вагою до 2 — 2,5 кг знадобиться97110f2a6f12ddb6205b03cf3d89ea0a Курка в рукаві в духовці ароматна з апетитною румяною скоринкою

  • 1 ст. л готової суміші спецій або приготовленої самостійно з паприки, куркуми, каррі, імбиру, базиліка, сіль і перець за смаком;
  • 2 ст. л. будь-якого рослинного масла.

Потрошеную курку промиваємо зсередини і зовні, злегка обсушуємо. Тепер нам знадобляться дві невеличкі мисочки. В одній з них змішуємо сіль з перцем і натираємо цією сумішшю тушку зсередини. В іншій ретельно розтираємо масло з іншими спеціями для того, щоб нанести їх на курку зовні.

b669bdb815cba2af18a859cb5000f48e Курка в рукаві в духовці ароматна з апетитною румяною скоринкоюВід рулону рукава для запікання відрізаємо частина такого розміру, щоб в неї вільно помістилася курочка і залишалася можливість для фіксації кінців. Перекладаємо тушку в розкритий рукав, що залишилися «хвостики» закріплюємо спеціальними затискачами-кліпсами, або просто пов’язуємо один з одним. Курку цілком в рукаві на деку відправляємо в розігріту до 200°С жарову шафу. Якщо ви любите зажаристую скоринку, через годину рукав потрібно розгорнути і продовжити запікання ще приблизно 20 хвилин.

Щоб курка в рукаві в духовці придбала яскравий золотистий відтінок шкірки, можна злегка обсипати її цукровою пудрою, перш ніж помістити в рукав.

Спосіб 2

Ціла курка в рукаві може бути чудовим варіантом для урочистого меню. У цьому рецепті основний акцент робиться на гармонійний, насичений аромат готового страви завдяки особливому маринаду. В ньому попередньо підготовлена, як у способі 1, курочка повинна знаходитися не менше п’яти годин.

Для маринаду знадобляться2b2ca67af378694e51f5660c3f06f19a Курка в рукаві в духовці ароматна з апетитною румяною скоринкою

 

  • 2 ст. л. меду (якщо він густий, розтопити на водяній бані);
  • 2 ст. л. готової гірчиці;
  • половинка лимона;
  • по 1 ч. л. порошку каррі, меленого коріандру, паприки і солі;
  • 2 товчених зубчики часнику;
  • 1 ч. л. сухого базиліка або чебрецю.

Видавлюємо сік з лимона і ретельно змішуємо з іншими інгредієнтами. Отриманою сумішшю натираємо всю тушку, залишаємо в холодному місці на 5 — 8 годин. За цей час м’ясо чудово вбере в себе мед і незвичайний аромат спецій. Після чого курку цілком в рукаві відправляємо на півтори години в розігріту до 180°С — 200°С духовку. Так само, як і в попередньому способі, за 15 хвилин до готовності розгортаємо рукав, якщо потрібно рум’яна шкірочка.

Спосіб 3

В цьому випадку трохи ускладнимо рецепт курки в рукаві в духовці, використовуючи начинку. Зате в результаті одночасно з готовим м’ясом отримуємо гарнір до нього. Тушку курчати готуємо з допомогою спецій, або маринаду, як це було описано вище. Варіанти начинок — будь-які, залежно від ваших смакових уподобань: овочі, фрукти, цитрусові, гриби, печінка, окремо або в поєднанні один з одним. Солодко-пряну начинку можна приготувати, наприклад, таким чином.

Спочатку робимо маринад93f521514a82b145a7505c40c2300699 Курка в рукаві в духовці ароматна з апетитною румяною скоринкою

2 ст. л бульйону (можна з кубика, якщо немає готового) змішуємо з:

  • 1 ст. л. оцту;
  • ½ Ч. л. цукру,
  • дрібкою перцю і солі.

Потім:

  • відварюємо 3 ст. л. рису;
  • змішуємо його з 1 ст. л. пропареного родзинок;
  • 1 склянкою вишень без кісточок (можна консервованих);
  • 1 сирим жовтком;
  • цукор і будь-які прянощі для курки додаються за смаком.

cf7c59ce12fa4f778e480fe2f30d0058 Курка в рукаві в духовці ароматна з апетитною румяною скоринкоюУ цю суміш вливаємо стільки маринаду, щоб консистенція не була рідкою. Нею начиняємо курку, поміщаємо в рукав, запікаємо при температурі 200°З годину — півтора.

Приготувати курку в рукаві в маринаді або з начинкою зовсім нескладно, якщо правильно дотримуватися рекомендацій. У підсумку ви отримаєте абсолютно незвичайне блюдо: закінчується соком золотисто-бурштинового кольору, насичене запахом прянощів і спецій м’ясо, яке зберегло всі свої корисні і дієтичні властивості.