Курка в рукаві з картоплею в духовці – це ніжне, смачне блюдо

Загрузка...

Курка з картоплею – це неймовірно смачне і ароматне блюдо. Приготовлена в рукаві курочка не пересихає і не стає надмірно жирною. А оскільки саме м’ясо птиці готується в рукаві, то – це маса плюсів: чистий лист і духовка, рівномірне пропікання м’яса і сік не витікає з форми, що дозволяє курці вийде соковитою і повітряної. Курка в рукаві з картоплею в духовці – це популярне блюдо, яке не вимагає особливих витрат і використовується мінімальна кількість продуктів. Це рецепт можна назвати паличкою-виручалочкою, адже при нестачі часу саме він приходить на допомогу багатьох господиням.

Курка з картоплею в рукаві

cb9b2091bd4bbad17a118acabef79580 Курка в рукаві з картоплею в духовці – це ніжне, смачне блюдоІнгредієнти

  • М’ясо птиці (тушка, стегна, гомілку) – 800 гр.
  • картопля – 6-7 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • морква свіжа – 1 або 2 шт.
  • часник – 1 гол.
  • зелень
  • спеції
  • томат – 1 шт.

Приготування

Промиваємо тушку під проточною водою. Розділяємо її на порційні шматочки. Потім натираємо нашу птицю спеціями, часником, пропущеним через прес і, посипаємо зеленню.

Готуємо овочі: картоплю і моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо на дольки. Все солимо. Цибулю нарізаємо півкільцями. Помідор нарізами на невеликі кубики.

Якщо разом з курчам запікати помідори, то вони дадуть додатковий сік, який чудово доповнить м’ясо птиці.

В пакет для запікання складаємо всі складові даної послідовності: картопля, морква, цибуля, томат і курку, посипаємо дрібно нарубаною зеленню.

Головним секретом цього рецепту є те, як покладені продукти в рукаві і герметичність упаковки.

Герметично запаковуємо рукав і ставимо у гарячу духовку. Час готування 1,5 години при 180-200 градусів. Проткніть рукав голкою через сорок хвилин після початку готування, щоб він не лопнув.

Дана страва ніколи не набридне, адже можна експериментувати з продуктами додаючи ті чи інші інгредієнти.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Пиріг з м'ясом і картоплею в духовці - справжній кулінарний шедевр

 

Курочка в пакеті з картоплею

Ще одним чудовим блюдом є курка, замаринована в сметанному-майонезному соусі.

b078fbdf71641802afdc3470c7796f36 Курка в рукаві з картоплею в духовці – це ніжне, смачне блюдоПродукти

  • Курка ціла – 1 шт.
  • картопля великий – 7-8 шт.
  • великий ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • сметана – 150 гр.
  • майонез – 100 гр.
  • спеції

Готуємо курку: миємо й обсушуємо. Робимо поздовжній розріз на грудці. Натираємо тушку спеціями для курки, сіллю і меленим перцем.

Готуємо соус: в окремій тарілці змішуємо сметану з майонезом. Поділяємо на дві половини.

У соус, крім спецій, можна додати кілька видушених зубчиків часнику, гірчиці або томатної пасти.

Однією половинкою натираємо тушку і відправляємо маринуватися на кілька годин.

Чистимо овочі і добре миємо. Картоплю нарізаємо невеликими скибочками, а цибулю — кільцями. Перекладаємо в окремий посуд, солимо, перчимо і заливаємо другою половиною соусу. Все перемішуємо.

Складаємо підготовлені продукти в рукав для запікання. Спочатку промаринованную курку спинкою вниз. У розрізану грудку викладаємо овочі в соусі.

Ретельно закриваємо рукав, щоб не було витікання соку. Поміщаємо в розігріту духовку на півтори години при 180 градусах.

Готову страву потрібно подавати гарячим на великому сервировочном блюді.

Загрузка...