Курка в соєвому соусі в духовці — що може бути ніжніше і смачніше?

Загрузка...

Мотиви азіатської кухні давно проникли на наш стіл: суші, роли, незвичайні салати і соуси. Безумовно, серед всіх соусів найпопулярніший – соєвий. Він додає пікантність страв і позбавляє від необхідності солити їжу. Крім того, його можна чудово використовувати в якості маринаду! Тоді у вас вийде ніжна курка в соєвому соусі в духовці, незвичайний аромат і смак якої полонить вас і ваших близьких! Отже, як приготувати це смачне і незвичайне блюдо?

Курячі стегенця по-азійськи

Традиційний рецепт курки в соєвому соусі в духовці не складний, але результат завжди чудовий. Ми покажемо його на прикладі стегон, але можна використовувати і будь-які інші частини птиці. «Плюс» стегон в тому, що шкіра на них створить хрустку золотисту скориночку.

21d34d1362b38f1e473082a96fbefad2 Курка в соєвому соусі в духовці   що може бути ніжніше і смачніше?Отже, нам знадобиться:

  • Курячі стегна – 2 шт;
  • Соєвий соус – 6-7 ст. л.;
  • Мед (рідкий) – 1-2 ст. л.;
  • Гірчиця – 1 ч. л.;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Мелена кориця та інші спеції – за смаком;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Основою даного рецепту є соєво-медовий маринад, з нього і почнемо. Потрібно змішати соєвий соус, гірчицю, дрібно порубаний часник, олію. Ретельно перемішуємо і додаємо мед. Потрібно розмішати так, щоб вийшла однорідна консистенція.

ПОРАДА: Якщо хочете зробити маринад ще більш незвичайним, можна додати до нього щіпку кориці – вона підсолодить і додасть аромат. Карі додасть пікантності, а гостроти можна додати з меленим червоним перцем чилі. Головне, не переборщити і не перебити смак самого маринаду.

Стегна моєму і гарненько промазуємо маринадом, не виливаючи його весь. Ставимо в холодильник просочуватися мінімум на годину. Більше – краще. Потім виймаємо заготівлю і укладаємо з змащену форму. Залишки маринаду виливаємо зверху на стегна. Відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готове мяско можна подавати з будь-яким гарніром – з рисом, картоплею, локшиною і т. д. Сік, що залишився на дні форми, можна використовувати в якості заправки для гарніру.

Кисло-солодке куряче філе

Куряче філе в соєвому соусі – ніжне і смачне блюдо, яке підійде як до повсякденного, так і до святкового столу. Його приготувати дуже просто!

ddc642e20376976e024d59184c2ce5c1 Курка в соєвому соусі в духовці   що може бути ніжніше і смачніше?Для цього нам потрібно:

  • Куряче філе – 4 шт;
  • Сметана – 200 гр;
  • Гірчиця – 120 гр;
  • Соєвий соус – 280 мл

Змішуємо всі рідкі інгредієнти і перемішуємо до утворення однорідної маси. Це наш соєво-сметанний маринад. До нього можна за бажанням додати будь-які спеції (карі, мелений червоний перець тощо). Мяско моєму і злегка відбиваємо. Кладемо філе курки в маринад і ставимо в холодильник мінімум на годину.

 

Коли курочка просочилася, викладаємо філе курки у форму для запікання, заливаємо залишками маринаду. Випікати потрібно близько півгодини при температурі 180 градусів. Куряче філе в соєвому соусі готово! Подавати його можна з будь-яким гарніром, але найкраще підійде рис.

Курка з апельсинами

На святковому столі більш ефектно виглядає ціла тушка птиці з запеченої золотистою скоринкою. Ми пропонуємо приготувати її з солодкими нотками, додавши ароматний апельсин.

dc1ecca3c8cc4f741b7983d9c9f7fd06 Курка в соєвому соусі в духовці   що може бути ніжніше і смачніше?Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Ціла курка – 1 шт;
  • Соєвий соус – 4 ст. л.;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Гірчиця – 2 ст. л.;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Апельсини – 4 шт;
  • Вода – стакан.

Моєму апельсини, позбавляє їх від шкірки і ріжемо кубиками, покласти в каструлю і заливаємо склянкою води. Доводимо до кипіння, додаємо цукор. Варимо на слабкому вогні приблизно 5 хвилин. Потім знімаємо з плити, щоб охололо.

ПОРАДА: Якщо ви хочете поекспериментувати, можете замінити цукор медом і додати трохи імбиру. Можна зробити суміш більш густий, додавши пару ложок крохмалю.

У цей час чистимо і подрібнюємо часник, змішуємо його з соєвим соусом і гірчицею. Додаємо суміш до апельсинового соусу і добре перемішуємо. Тушку миємо, прибираємо все зайве і ретельно натираємо соусом. Даємо трохи промаринуватися. Перед відправкою в розігріту духовку заливаємо усіма залишками соусу.

ПОРАДА: Якщо ви не впевнені, що духовка пропекает рівномірно, то можна запекти в спеціальному пакеті або фользі.

Випікаємо приблизно годину при температурі 180 градусів. Як гарнір можна одночасно з куркою запекти цілу почищену картоплю невеликої величини. Але підійдуть і відварні рис, макарони і т. д.

Приємного апетиту вам і вашим близьким!

Якщо вам сподобався рецепт цього кулінарного шедевра, то будемо вдячні за зворотній зв’язок у вигляді відгуку. Нам важлива ваша думка – адже ми працюємо для вас!