Курка в соусі теріякі в духовці з елементарного рецептом

Одна з особливостей східної кухні — використання кисло-солодко-пряних соусів при приготуванні м’ясних і рибних страв. Курка в соусі теріякі, зроблена будинку в духовці, — відмінне частування для тих, кому подобається таке поєднання смаків. Вона хороша і в якості основного блюда, і як закуска до пива або більш міцного алкоголю. Якщо у вас є готовий соус, на приготування крилець або ніжок піде всього 30 хвилин. Так що, якщо на вас раптово «напали» гості, цей рецепт доведеться як не можна до речі.

Японський блискучий соус

9df43df1b786e4c89515f8865e9555e2 Курка в соусі теріякі в духовці з елементарного рецептомТеріякі у приблизному перекладі з японської означає «блищати від засмажки». І дійсно, будь-яку страву, смажене на грилі, сковорідці або запечене в духовці з цим соусом, виходить, наче вкрита лаком, блискуче. М’ясо або риба покриваються карамелізованою (застиглої) сумішшю і виглядають дуже апетитно. «Винен» в цьому цукор (або мед), що становить одну з основ соусу.

Наводимо найпростіший рецепт теріякі.

Будуть потрібні:

  • вершкове масло (можна рослинне, але краще саме коров’яче) — 1 ложка
  • концентрований, цукровий сироп (пропорції цукор 2: вода 1) — 3 ложки
  • соєвий соус — 6 ст. ложок
  • рисове вино — 4 ст. ложки (можна замінити несолодким білим вином)
  • розмелений імбир — 1 ст. ложка
  • часник — 2-3 зубчики

Часник потрібно очистити і розмолоти на пресі, всі інгредієнти змішати і трохи прогріти.

Порада: грійте недовго, щоб масло розплавилося, а часник не встиг почати зажариваться. Так він збереже свій аромат і солодкість для м’яса.

 

Для того щоб курка теріякі в духовці вийшла дійсно добре просоченої, нам потрібно на 1 кг ніжок або крил близько 200 гр. зазначеного соусу (такий вихід буде, якщо використовувати зазначену кількість продуктів). Просочену курку кладемо на деко і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. Крім оригінального рецепту, існує ще маса різновидів.

Соєвий теріякі, освоєний в Європі

Європейці та американці вже давно продають готові страви з відомим японським соусом. Курка в соусі теріякі входить в меню найпопулярніших закусочних світу. Чому? Блюдо в такому соусі дуже апетитно виглядає, чудово пахне і має чарівний солоно-солодкий смак.

39e94ca2b684b8a4119b4b2d175873d0 Курка в соусі теріякі в духовці з елементарного рецептомНам буде потрібно:

  • соєвий соус (будь-який) — 0,2 літра
  • кунжутне мало (можна очищене оливкову або іншу рослинну без запаху) — 2 чайних ложки
  • рисове вино — 3 ст. ложки
  • готовий мелений імбир — 0,5 ч. Ложки
  • часник — 2-3 зубчики
  • тростинний цукор — 5 ст. ложок
  • мед натуральний (прозорий) — 1 ст. ложка
  • крохмаль — 2 ст. ложки
  • вода — 2 ст. ложки

Змішайте крохмаль з водою, відставте в сторону. Подрібніть часник і змішайте в ковшике інші інгредієнти (без крохмалю). Соус готується так само, як і за попереднім рецептом. В кінці (через хвилин 10) влийте крохмаль, обережно перемішуючи суміш, щоб не утворилося грудок.

Після того, як теріякі подстынет, в ньому можна маринувати будь-яке м’ясо, в тому числі і курку, а також овочі і гриби. Вже через годину 1 кг. очищених курячих крилець або ніжок чудово просочиться і буде готовий до запікання в духовці. Режим: 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.

Відмінне швидке блюдо від японців. Рум’яна і спокуслива курка теріякі в духовці — дуже просте для готування блюдо. Зіпсувати його практично неможливо, мінімум зусиль, зате результат просто чудовий. Ваші подруги обов’язково візьмуть цей рецептик «на олівець».

Приємного апетиту!