Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!

Запікання в фользі — чудовий спосіб зберегти смакові якості, соковитість, смак та поживну цінність продукту. А курка у фользі в духовці, стає справжнім делікатесом, зберігаючи при цьому якості дієтичного страви: м’ясо, запечене таким чином, не вимагає використання великої кількості рослинного масла і не вбирає зайвий жир.

Тому, якщо в меню включена курочка у власному соку, запечена у фользі, це не загрожує негативними наслідками для печінки і рівня холестерину. Простір для фантазії кулінара необмежений: курка в духовці цілком чи шматочками, з овочами або травами, під соусом або майонезом, в будь-якому з варіантів буде виключно смачна. Освоївши кілька нескладних способів приготування курки в духовці, згодом можна доповнювати і урізноманітнити їх, по-різному обігруючи поєднання і смак прянощів, спецій, овочів.

Спосіб 1. Тушка курки у фользі

Щоб запекти курку в духовці цілком, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 029c6c775cf48eae5f674969c1425916 Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!середніх розмірів кура;
  • майонез — 3 ст. л.;
  • міцна гірчиця — 1 ст. л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • перець і сіль за смаком.

Птицю промити і обсушити, посолити, поперчити, натерти подрібненим часником. Змішати майонез і гірчицю, як слід обмазати цією сумішшю курку з усіх боків, поставити її в холодильник на годину.

Щоб курка у фользі в духовці як слід запеклася з утворенням красивою золотистої скоринки, потрібно аркуш фольги змастити рослинним маслом, покласти на нього підготовлену тушку, загорнути зі всіх сторін і помістити в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Для любителів рум’яної шкірочки за 15 хвилин до готовності фольгу можна розгорнути і після цього продовжити запікання курки.

Не обов’язково використовувати цілу тушку: таким же чином готується курка шматочками в фользі в майонезі або її окремі частини.

Спосіб 2. Курка з яблуками

Цей рецепт можна назвати по-справжньому вишуканим: курка з яблуками у фользі готується з великою кількістю пряностей, що надає пікантний, своєрідний смак і м’яса, і фруктам.

2e4bcf56f0a3b2dc8aa07504d216e8fa Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!На 6 порцій знадобиться:

  • ціла курка — 1 шт.;
  • яблука — 4 шт. (краще кисло-солодких сортів);
  • часник — 3 — 4 зубчики;
  • прянощі (суха суміш каррі, паприка мелена, порошок кориці, гранульований часник, чорний перець мелений), сіль — за смаком.

Тушку обмити, обсушити, після чого зсередини і зовні посолити, ретельно натерти спеціями, не використовуючи корицю. Залишити на 30 хвилин. Яблука порізати скибочками, злегка обваляти в кориці. Часник нарізати тонкими пелюстками.

На деко, застелене фольгою, покласти курку, начинену яблуками і часником. По боках тушки розкласти залишилися яблука, акуратно загорнути птицю і поставити в духовку. Запікання курки у фользі в духовці з використанням свіжої айви замість яблук додасть страві ще більший смак і пікантність.

 

Спосіб 3. Курка у фользі з гарніром

Цей варіант приготування птиці цілком у фользі дає можливість отримати одночасно і м’ясо і гарнір.

562780318005102e96541ddbf32db27a Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!Інгредієнти

  • 1 курча вагою до 1,5 кг;
  • морква — 6 шт;
  • гриби свіжі (білі, печериці) — 150 г;
  • цвітна капуста — 150 г;
  • брокколі — 150 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • крохмаль — 3 ст. л.;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • аджика або соєвий соус — 100 р;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець — за смаком.

Курчати посолити, поперчити, обваляти в крохмалі, поставити в холодне місце на годину. Гриби і капусту відварити до готовності, порізати. Моркву натерти на крупній тертці, злегка обсмажити. Овочі, гриби, подрібнений часник перемішати, додати цукор, залити аджикою, дати настоятися приблизно 20 хв.

Деко застелити фольгою, викласти овочі, зверху помістити промаринованную тушку, загорнути краї, помістити блюдо в розігрітий жарову шафу. Курча в духовці повинен готуватися близько 40 хвилин.

Загальні рекомендації

79c95cbfa8bd2db44c9a3a9343340bfc Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!Для запікання курки у фользі в духовці бажано купувати свіжу або охолоджену тушку, а не заморожену, щоб м’ясо в процесі приготування краще зберегло свою поживну цінність.

Щоб курка в духовці у фользі вийшла м’якою, соковитою, добре пропитавшейся соусом, якщо це потрібно за рецептом, загорнути фольгу потрібно без утворення отворів та щілин. У той же час небажано надто щільне обгортання: ніжна куряча шкірка в духовці під впливом різкого нагрівання почне пригорати раніше, ніж буде готове м’ясо.

Курча в маринаді готується швидше, ніж курка в духовці у власному соку. Важливо розрахувати час приготування, щоб м’ясо не було пересушеним.

Кількість спецій небажано збільшувати крім того, що зазначено в рецепті. В іншому випадку курка в духовці у фользі придбає грубий, зайво гострий смак.

Птах, приготовлена з дотриманням цих правил, завжди буде смачним, поживним стравою, доречним і для святкового столу, і для сімейного вечері.