Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!

Загрузка...

Запікання в фользі — чудовий спосіб зберегти смакові якості, соковитість, смак та поживну цінність продукту. А курка у фользі в духовці, стає справжнім делікатесом, зберігаючи при цьому якості дієтичного страви: м’ясо, запечене таким чином, не вимагає використання великої кількості рослинного масла і не вбирає зайвий жир.

Тому, якщо в меню включена курочка у власному соку, запечена у фользі, це не загрожує негативними наслідками для печінки і рівня холестерину. Простір для фантазії кулінара необмежений: курка в духовці цілком чи шматочками, з овочами або травами, під соусом або майонезом, в будь-якому з варіантів буде виключно смачна. Освоївши кілька нескладних способів приготування курки в духовці, згодом можна доповнювати і урізноманітнити їх, по-різному обігруючи поєднання і смак прянощів, спецій, овочів.

Спосіб 1. Тушка курки у фользі

Щоб запекти курку в духовці цілком, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 029c6c775cf48eae5f674969c1425916 Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!середніх розмірів кура;
  • майонез — 3 ст. л.;
  • міцна гірчиця — 1 ст. л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • перець і сіль за смаком.

Птицю промити і обсушити, посолити, поперчити, натерти подрібненим часником. Змішати майонез і гірчицю, як слід обмазати цією сумішшю курку з усіх боків, поставити її в холодильник на годину.

Щоб курка у фользі в духовці як слід запеклася з утворенням красивою золотистої скоринки, потрібно аркуш фольги змастити рослинним маслом, покласти на нього підготовлену тушку, загорнути зі всіх сторін і помістити в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Для любителів рум’яної шкірочки за 15 хвилин до готовності фольгу можна розгорнути і після цього продовжити запікання курки.

Не обов’язково використовувати цілу тушку: таким же чином готується курка шматочками в фользі в майонезі або її окремі частини.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Підлива з свинини рецепт

Спосіб 2. Курка з яблуками

Цей рецепт можна назвати по-справжньому вишуканим: курка з яблуками у фользі готується з великою кількістю пряностей, що надає пікантний, своєрідний смак і м’яса, і фруктам.

2e4bcf56f0a3b2dc8aa07504d216e8fa Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!На 6 порцій знадобиться:

  • ціла курка — 1 шт.;
  • яблука — 4 шт. (краще кисло-солодких сортів);
  • часник — 3 — 4 зубчики;
  • прянощі (суха суміш каррі, паприка мелена, порошок кориці, гранульований часник, чорний перець мелений), сіль — за смаком.

Тушку обмити, обсушити, після чого зсередини і зовні посолити, ретельно натерти спеціями, не використовуючи корицю. Залишити на 30 хвилин. Яблука порізати скибочками, злегка обваляти в кориці. Часник нарізати тонкими пелюстками.

На деко, застелене фольгою, покласти курку, начинену яблуками і часником. По боках тушки розкласти залишилися яблука, акуратно загорнути птицю і поставити в духовку. Запікання курки у фользі в духовці з використанням свіжої айви замість яблук додасть страві ще більший смак і пікантність.

 

Спосіб 3. Курка у фользі з гарніром

Цей варіант приготування птиці цілком у фользі дає можливість отримати одночасно і м’ясо і гарнір.

562780318005102e96541ddbf32db27a Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!Інгредієнти

  • 1 курча вагою до 1,5 кг;
  • морква — 6 шт;
  • гриби свіжі (білі, печериці) — 150 г;
  • цвітна капуста — 150 г;
  • брокколі — 150 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • крохмаль — 3 ст. л.;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • аджика або соєвий соус — 100 р;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець — за смаком.

Курчати посолити, поперчити, обваляти в крохмалі, поставити в холодне місце на годину. Гриби і капусту відварити до готовності, порізати. Моркву натерти на крупній тертці, злегка обсмажити. Овочі, гриби, подрібнений часник перемішати, додати цукор, залити аджикою, дати настоятися приблизно 20 хв.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Тушкована картопля з м'ясом

Деко застелити фольгою, викласти овочі, зверху помістити промаринованную тушку, загорнути краї, помістити блюдо в розігрітий жарову шафу. Курча в духовці повинен готуватися близько 40 хвилин.

Загальні рекомендації

79c95cbfa8bd2db44c9a3a9343340bfc Курка у фользі в духовці. Пікантні смак і аромат гарантуються!Для запікання курки у фользі в духовці бажано купувати свіжу або охолоджену тушку, а не заморожену, щоб м’ясо в процесі приготування краще зберегло свою поживну цінність.

Щоб курка в духовці у фользі вийшла м’якою, соковитою, добре пропитавшейся соусом, якщо це потрібно за рецептом, загорнути фольгу потрібно без утворення отворів та щілин. У той же час небажано надто щільне обгортання: ніжна куряча шкірка в духовці під впливом різкого нагрівання почне пригорати раніше, ніж буде готове м’ясо.

Курча в маринаді готується швидше, ніж курка в духовці у власному соку. Важливо розрахувати час приготування, щоб м’ясо не було пересушеним.

Кількість спецій небажано збільшувати крім того, що зазначено в рецепті. В іншому випадку курка в духовці у фользі придбає грубий, зайво гострий смак.

Птах, приготовлена з дотриманням цих правил, завжди буде смачним, поживним стравою, доречним і для святкового столу, і для сімейного вечері.

Загрузка...