Курка з ананасами рецепт святкової страви з ніжним смаком.

Курка в духовці – це смачне, просте блюдо і дуже ситна. На сьогоднішній день є багато різних рецептів з використанням м’яса птиці. Це перші страви, другі, закуски і різна випічка. З якими тільки продуктами не поєднують куряче м’ясо. Одним з таких незвичайних поєднань, але неймовірно смачних і вишуканих є курка з ананасами в духовці. Дивно, але солодкі фрукти відмінно поєднуються з м’ясом курки.

Птах з ананасами і сиром

Це незвичайна страва, яке просте і швидке у приготуванні. Однак, в приготуванні даного страви також є свої тонкощі і маленькі хитрощі. Дізнавшись, всі хитрощі у вас вийде приготувати ніжну, соковиту, ароматну курку з цим фруктом і сиром в духовці.

Інгредієнт02470f797d571c999649b519c54d037d Курка з ананасами рецепт святкової страви з ніжним смаком.

  • філе птиці – 3 шт.
  • ананас консерв. – 200 гр.
  • сир – 100 гр.
  • часник – 3 зубчики
  • майонез
  • спеції

Приготування

Готуємо філе курки: промиваємо, обсушуємо, поділяємо на дві частини. Акуратно відбиваємо кухонним молотком.

Відбиваючи філе, накрийте або оберніть його харчовою плівкою, рівномірно відбийте з усіх боків.

Кожен відбитий шматочок приправляємо спеціями. Натираємо філе подрібненим часником. Поміщаємо підготовлену курочку в змащену маслом форму. Зверху робимо майонезну сіточку. Фрукт нарізаємо невеликими шматочками і розподіляємо по поверхні м’яса.

Для цієї страви вибирайте консервований ананас несолодкому сиропі.

Тремо сир на дрібній терочке. Рівномірно посипаємо сиром кожен шматочок курки під ананасами. Ставимо в гарячу духовку, запікаємо пів годинки при температурі 180 градусів.

 

Куряче філе з ананасами гарнірують картоплею, спагеті або відварним рисом.

Другий варіант

Ще один смачний рецепт курочки порадує багатьох господинь своїм швидким приготуванням і незабутнім смаком.

92e6fb77bb51839f4c15bba807527e85 Курка з ананасами рецепт святкової страви з ніжним смаком.Продукти

  • куряче філе – 300 гр.
  • ананас – 150 гр.
  • сир – 100 гр.
  • томат – 1 шт.
  • майонез – 50 мл
  • часник – кілька зубчиків
  • спеції, каррі.

Приготування

Обережно відбиваємо філе. Нарізаємо невеликими трикутниками фрукт. На дрібній тертці натираємо часник з сиром. Томат ріжемо часточками Змащуємо оливковою олією деко і щільно викладаємо підготовлену курятину. Солимо, перчимо, посипаємо каррі.

Тонким шаром наносимо на курку майонез, викладаємо фруктовий інгредієнт, помідори, тертий часник і все засипаємо сиром. Поміщаємо в духовку на 25 хвилин, температура – 180. Готуємо до рум’яної рум’яної скоринки.

Для найкращого просочування м’яса, всі шари розташовуються послідовно.

Куряче філе з ананасами і сиром в духовці стане прекрасним святковим блюдом і порадує всіх гостей. Ананас додасть даного страві оригінальний, солодкуватий смак. Запечена з цим фруктом курочка – це відмінне поєднання м’яса та фруктів. За рахунок соку, який виділяє фрукт, птах просочується і стає соковитим з пікантним смаком.

Таке незвичайне блюдо підійде для дієтичного меню для урочистого ситної вечері. Тільки для дієтичного меню краще використовувати свіжий ананас і біле куряче м’ясо.