Курка з часником в духовці простий рецепт приготування

Курка з часником в духовці – це неймовірно смачне блюдо, яке готується і швидко з’їдається. Такий рецепт приготування передбачає використання мінімальної кількості продуктів, які напевно знайдуться у кожної господині.

Щоб блюдо вийшло на всі 100% потрібно керуватися деякими порадами і рекомендаціями в готуванні. А результат виправдає всі очікування, страва виходить таким же вишуканим. Завдяки майонезу виходить хрустка і рум’яна кірочка. Оскільки страву потрібно готувати при середній температурі, то птах добре пропарюється і виходить соковитою. В рецепт можна вносити свої доповнення, тоді ваше блюдо стане індивідуальним.

Рецепт № 1. Самий, самий простий рецепт

Нам потрібно:

  • 6be106348a5cfefb143aeb99d0352fc5 Курка з часником в духовці простий рецепт приготуванняКурка – 1 тушка
  • Часник – 6 зуб.
  • Майонез – 150 гр.
  • Спеції

Приготування:

Добре промиваємо тушку, очищаємо від надлишків жиру.

Блюдо рекомендується готувати з охолодженої курочки, але якщо таку не вийшло купити і є тільки заморожена, то розморожуйте її тільки в холодильнику. Якщо розморозити при кімнатній температурі, то це призведе до жорсткості продукту.

Підготовлену птицю натираємо спеціями, причому робимо це зовні і всередині.

Майонез змішати з часником, подрібненим за допомогою преса. Отриманим соусом натираємо курочку і залишаємо її промаринуватися.

Оптимальним варіантом вважається маринувати тушку в холодному місці протягом 12 годин. А якщо ви збираєтеся готувати курку з часником в духовці ввечері, то можна замаринувати її з ранку.

Деко змащуємо маслом і кладемо на нього куру.

Розігріваємо духовку до температури 180°С і запікаємо тушку приблизно 1 годину. 30 хв. Час від часу потрібно поливати птицю виділився жиром, саме це допоможе зробити хрустку, рум’яну скоринку.

Таку курочку можна готувати цілої або порційними шматочками. Краще всього використовувати курячі стегенця або гомілки, так як саме це м’ясо жирне, що під час готування не дозволить йому пересохнути. Збираючись використовувати дієтичне біле мяско, то краще закрити його фольгою.

 

Рецепт № 2. Часникова курочка з апельсиновими нотками

Нам потрібно:

  • 57e3d15a319fae7e75f1080876d47e4e Курка з часником в духовці простий рецепт приготуванняТушка курки – 1 шт ( 2 кг)
  • Курячі гомілки – 1 кг.
  • Стегенця – 1 кг
  • Картопля – 3 кг
  • Апельсин — 1 шт.
  • Часник
  • Спеції для курки, перець горошком і мелений
  • Майонез
  • Оливкова олія
  • Ягоди ялівцю – 20 шт.

Приготування:

Деко змащуємо олією.

Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо пластинками і викладаємо на деко. Заливаємо на 1/3 глибини форми водою.

Курку і її частини миємо, обсушуємо і добре посипаємо приправами втираючи їх в тушку.

Класичним варіантом спецій для курки вважається паприка, яка додасть червонуватий відтінок. Золотистої і пікантною її зробить куркума. Якщо в рецепті використовується сир, то можна додати мускатний горіх, який чудово доповнює смак молочних інгредієнтів. Гострий і насичений смак вийде, якщо використовувати суміш перців. Майоран ідеально підійде для птиці в духовці з картоплею. Розмарин і базилік додадуть птиці італійські нотки, а орегано – незвичайний аромат.

Майонез змішуємо зі спеціями, ягодами і перцем, отриманий соус наносимо тонким шаром на птицю.

Страва стане ще більш смачним, якщо використовувати домашній майонез. Він додасть страві більш повноцінний і гармонійний смак.

Підготовлену куру викладаємо на деко поверх картоплі. Всередину тушки покласти очищений апельсин.

Зверху кладемо подрібнений часничок, все закриваємо фольгою й запікаємо при t 200°С, приблизно 2 години.

По закінченні цього часу потрібно зняти фольгу і продовжувати запікати не змінюючи температуру ще годинку. Потім знижуємо t і залишаємо страву ще на півгодини.

Страви прості і зручні в приготуванні, а смак виходить дуже насиченим і яскравим.

Головне правильно вибрати тушку птиці. Тільки свіже м’ясо вийде м’яким, соковитим і дуже ароматним. Купуючи птицю зверніть увагу, що вона повинна бути середнього розміру з рівним кольором шкірки. При натисканні на птицю ямка повинна швидко повернути форму.