Курка з грибами в духовці: дивовижне блюдо для будь-якого застілля

Загрузка...

Багато господинь перебувають у вічних пошуках оригінального і простого в приготуванні страви, якими можна побалувати рідних і близьких на сімейному торжестві. Курка з грибами в духовці цілком може претендувати на це звання. Для цієї страви вам знадобиться мінімум інгредієнтів, наявних у будь-якому магазині.

Поради та рекомендації

82ff9ce6ceb3db3f517947097ee30b27 Курка з грибами в духовці: дивовижне блюдо для будь якого застілляПриготувати чудове блюдо можна з різних частин птиці – підійдуть і крильця, і гомілку, і грудка, і філе курки. За бажанням м’ясо можна попередньо замаринувати в оливковій олії, часнику і соєвому соусі. У такому разі готову страву буде мати оригінальний пряний смак.

З грибів можна використовувати не тільки звичні багатьом печериці, але і лисички, рижики, печериці. Рецепт курки з грибами в духовці може бути доповнений помідорами – їх слід нарізати кубиками або кружечками, викласти шаром на м’ясо. Однак, взимку до таких експериментів вдаватися не варто, адже «пластмасові» на смак овочі тільки зіпсують страву.

Прості рецепти

Наведемо кілька рецептів курки в духовці, які зможуть повторити як початківці кулінари, так і господині зі стажем.

Рецепт №1 Ніжне філе курки під сиром

Курка з грибами і сиром в духовці припаде до смаку кожному, хто її спробує. Для приготування цієї страви вам знадобляться:

 

  • філе курки – 1 шт.;7be5122c4b1ca59de0c8364bc5c82f13 Курка з грибами в духовці: дивовижне блюдо для будь якого застілля
  • сир твердих сортів – 50-60 гр.;
  • гриби – 4-5 шт.;
  • вершкове і рослинне масло – 1 ст. л. і 0,5 ч. л. відповідно;
  • часник – пару зубків;
  • перець, сіль, зелень – за смаком.

Перед приготуванням страви, куряче філе необхідно розморозити (краще опустити м’ясо в холодну воду і залишити на кілька годин), підсушити за допомогою паперового рушника, видалити з м’яса шматочки жиру і синці. Потім необхідно розрізати філе уздовж навпіл, натерти сіллю і перцем.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Пиріг з м'ясом і картоплею в духовці - справжній кулінарний шедевр

2e84ea905df9981de0864e0a95ffd8ea Курка з грибами в духовці: дивовижне блюдо для будь якого застілляПоки філе відпочиває, потрібно підготувати гриби. Їх досить вимити і нарізати красивими пластинками завтовшки в 2-4 мм. Потім слід почистити часник, дрібно нашаткувати його, висипати на попередньо розігріту і змащену вершковим маслом сковороду. Коли він придбає золотавий відтінок, його слід перекласти в чисту ємність.

М’ясо викладаємо на оброблений рослинним маслом деко, на філе потрібно покласти обсмажений часник і гриби, а потім акуратно все посиплемо тертим сиром. Форму необхідно накрити фольгою і відправити запікатися. Апетитна курка з печерицями в духовці буде готова через 25-30 хвилин.

Птах, запечена в духовці з сиром, повинна подаватися на стіл відразу. Розігрівати страва не варто, так як сирна скоринка придбає непривабливий зовнішній вигляд, стане жорсткою.

Рецепт №2

Курка з печерицями в духовці може бути також приготовлена під вершковим соусом. Блюдо виходить ніжним, має приємний молочний присмак. Для курячого філе в вершках в духовці вам знадобляться:

  • курка – 500-600 гр.;0c31fa74977be77001b5690560f7b29d Курка з грибами в духовці: дивовижне блюдо для будь якого застілля
  • гриби – 350-400 гр.;
  • цибуля і часник – 1 шт. і пару зубків відповідно;
  • натуральні вершки – 150-200 мл;
  • сіль, перець, зелень, мускатний горіх – за смаком.

Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажується на сковороді. Гриби потрібно вимити, порізати пластинками і також злегка обсмажити. Після цього обидва компоненти змішуються. Курку нарізають на невеликі шматочки, запікають в духовці з грибами і цибулею 25-30 хвилин при температурі 180-200 град. Потім деко витягують, заливають інгредієнти вершковим соусом (у вершки додають спеції, подрібнений часник і сіль). У вершках в духовці страва має запікати ще 10-15 хвилин, після чого його можна подавати на стіл.

Курка з грибами може подаватися як окремо, так і разом з гарніром. В якості останнього підійде відварний рис, картопля, овочеві салати і просто зелень.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Торт «Пташине молоко»

Загрузка...