Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.

Загрузка...

Таке поєднання не просто смачне, але є відмінним варіантом для святкового столу. Принадність курячого м’яса полягає в тому, що ви тримаєте під контролем калорійність приготованих страв.

d19be911ba59176cd7141ef22e9b724f Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.Якщо візьмете грудку, то у вас вийде ніжне страва з мінімальною кількістю калорій. Використовуєте у приготуванні стегенця – страва стане жирніше з більш насиченим смаком. Трохи менше калорій містять курячі крильця, а якщо вирішили запекти цілу курочку, то можна додати до неї картоплю, який приготується просто виділяється соку. Курка з грибами в духовці – це легке у приготуванні блюдо з насиченим смаком і чудовим ароматом. Існують різноманітні рецепти запікання курочки. Блюдо виходить недорогий, легкий у приготуванні, смачне і ідеально підійде до будь-якого гарніру.

Рецепт № 1

Складові2a7b3085f7ad375a108926de2cc77995 Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.

  • Філе курочки (велика) – 1 шт.
  • Грибочки – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сметанка – 3 ст. л.
  • Під. масло – 2 ст. л.
  • Спеції

Приготування

Очищаємо грибочки і цибулю. Курячу грудку ріжемо на пластиночки філе не більше 1 див. Форму промазуємо маслом і кладемо один шар курки. Додаємо трошки спецій. Нагріваємо духовку до 200 гр. Поміщаємо підготовлену курку запікатися на 15 хвилин.

Якщо у приготуванні використовувати висушені гриби, то їх потрібно заздалегідь замочити в окропі десь на півгодинки.

10e4d500fe4e93cccc043632c947f464 Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.Тепер займемося грибочками. Нарізаємо невеликими шматочками, смажимо на сковорідці з олією 10 хвилин. Дрібно шаткуємо цибулю і пересипаємо до грибів, смажимо до повного приготування цибулі. Додаємо приправи. З духовки дістаємо курочку, нагорі розподіляємо грибочки і цибулю. Все гарненько промазуємо сметанкою.

Посипаємо натертим сиром і відправляємо форму назад підрум’янитися. Запікаємо до золотистої гарної скоринки. Готова курка з грибами і сиром в духовці прикрашається зеленню. Подавати можна з відварним рисом або свіжими овочами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Овочі в фользі в духовці дієтичні рецепти на кожен день

Рецепт № 2

Нам знадобиться848a234d751da53a65fc0b86f8b0abb7 Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.

  • Курячі стегенця – 700 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Грибочки – 300 гр.
  • Цибуля – 3 гол.
  • Рослинна олія; Бальзамічний оцет; французька гірчиця в зернятках; соєвий соус – кожного по 2 ст. л.
  • Сіль і перчик.

Приготування

КРОК 1. Готуємо маринад: Змішати гірчицю, соєвий соус, бальзамік, додаємо трохи спецій.

КРОК 2. У готовий соус потім кожен шматочок і залишаємо для маринування.

205518228943c0e275c1f22fc41190f8 Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.КРОК 3. Чистимо картоплю, нарізаємо кружечками і викладаємо у форму.

КРОК 4. Грибочки ріжемо крупно і рівномірно викладаємо зверху на картоплю.

 

КРОК 5. Цибуля нарубаем кільцями і розміщуємо наступним шаром.

КРОК 6. Посипаємо сіллю, кілька разів струшуємо форму і вливаємо 100 мл. води.

КРОК 7. Викладаємо курку і поливаємо її залишками маринаду.

КРОК 8. Форму щільно закриваємо фольгою. Від цього залежить наскільки рівномірно картопля приготується.

КРОК 9. Запікаємо в духовці 50 хвилин, до готовності курки.

Подається курка запечена в духовці з картоплею і грибами з квашеною капустою, свіжим овочевим салатом або соліннями.

Рецепт № 3

Ще один чудовий рецепт, який у підсумку виходить ніжним і соковитим.

Нам потрібноa4313d8231db2c0b37efb201ea656f32 Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.

  • Філе курки – 1 кг.
  • Гриби – 500 гр.
  • Борошно – 2 ст .л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки – 500 мл
  • Сир – 200 гр.
  • Шматочок вершкового масла.
  • Спеції.
  • Приготування

    Філе нарізаємо невеликими пластинками. Обсмажуємо його до напівготовності.

    92ee32e99fe13703e2f456cb453b3df2 Курка з грибами в духовці смачні рецепти приготування.У тій же сковороді підрум’янюємо подрібнений часник і додаємо до нього грибочки. Коли рідина випарується потрібно всипати борошно. Через хвилинку вливаємо вершки, додаємо спеції. Через пару хвилинок маса загусне, тоді її можна виключити.

    У форму перекладаємо курочку, а зверху розподіляємо грибну суміш, все закриваємо натертим сиром і відправляємо в духовку з t 200 гр. на 30 хвилин.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гороховий крем-суп

    Птах у вершках в духовці з грибами виходить дуже ніжною з незвичайним смаком і ароматом. Блюдо виходить ситним і простим у приготуванні. Куряче м’ясо запікається дуже швидко, що значно зменшує час готування.

    Загрузка...