Курка з картоплею в духовці – простий і смачний рецепт приготування

Курка – це необхідний продукт в житті людини. Сьогодні на ринку представлений величезний асортимент не тільки тушок птиці, але і її різних частин. Тому кожен з нас може вибрати саме ту частину, яку він найбільше любить.

З курячих стегенець, крилець, філе та інших частин можна приготувати різноманітні смачні страви. У курячих сердечках міститися вітаміни, філе вважається дієтичним м’ясом, гомілки і стегенця так само не поступаються за кількістю вмісту вітамінів. Сьогодні кожна господиня має своє неповторне страву з курки.

Рецепт № 1

Одним з найпопулярніших страв, яке зуміло завоювати серця багатьох вважають курка під сиром в духовці. Це смачна страва, швидке і легке в приготуванні. М’ясо птиці виходить м’яким і ароматним. Таке блюдо добре для звичайного сімейного вечері чи зможе стати прикрасою святкового столу.

Нам знадобитися:

  • стегенця курки – 0.5 кг.5e7a76d9c96a0bd8b48705019b2649ba Курка з картоплею в духовці – простий і смачний рецепт приготування
  • цибуля — 1 шт.
  • перчик болгарський – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сир тв. – 100 гр.
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 3 шт.
  • спеції
  • раст масло – 2 ст. л.

Приготування:

Готуємо курячі стегенця: солимо, перчимо і натираємо приправами. Залишаємо промаринуватися на 15-20 хвилин.

Чистимо цибулю та нарізаємо полуколечками. Моркву і перець ріжемо невеликими кубиками. Смажимо на сковороді невеликим кількість масла близько 7 хвилин.

У форму, викладаємо смажені овочі, зверху розміщуємо м’ясо птиці.

Для випікання курочки потрібно вибирати правильну форму. Курка повинна розташовуватися щільно. Якщо форма буде більше, то соус розпливеться і м’ясо не просочиться належним чином.

Сир тремо на тертці, кладемо сметану або яйце. Все перемішуємо.

Отриманим сирним соусом поливаємо курочку.

Готуємо в заздалегідь нагрітій духовці до t 190 — 200 градусів. Приблизний час запікання 45 хвилин. Повинна вийти гарна, хрустка скориночка.

 

Готову страву подаємо на красивому блюді і посипаємо рубаною зеленню. Така курка з картоплею в духовці виходить дуже ніжною, ситної, ароматною і святковою.

Рецепт № 2

Нам необхідно:2669981e758f425c1cbd2aebc26e73ee Курка з картоплею в духовці – простий і смачний рецепт приготування

  • Філе курки – 500 гр.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сир – 150 гр.
  • Спеції
  • Раст. масло.

Приготування:

Куряче філе ріжемо на порційні шматочки. При розрізуванні потрібно надати шматочку круглу форму.

Кожен шматочок відбиваємо молоточком. Потім солимо, перчимо, натираємо майонезом і залишаємо маринуватися.

Форму промазуємо рослинним маслом, викладаємо на дно шматочки промаринованного філе.

М’ясо потрібно викладати щільно, так як в процесі приготування шматочки курочки стискатимуться.

0c46ed4dbdbc09c8a5b53a8ca9878c11 Курка з картоплею в духовці – простий і смачний рецепт приготуванняТремо сир на тертці і посипаємо кожен шматочок.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо нашу страву. Час приготування близько півгодини.

Доповнити блюдо можна найрізноманітнішими інгредієнтами: помідор, гриби, цибулю, перець та інші складові. Можна віддати перевагу тим продуктам, які найбільше любите.

Запечена в духовці з сиром курочка стане чудовою прикрасою будь-якого столу. Ароматне, ніжне, соковите блюдо порадує вас і ваших домашніх свої незвичайним смаком.

Рецепти приготування цих страв дуже прості, зрозумілі і доступні, а значить приготувати таку страву в домашніх умовах буде легко і просто.