Курка з картоплею в духовці з майонезом рецепти приготування

Загрузка...

Сьогодні на нашому столі все частіше присутній курка. Найпопулярнішим способом приготування курки вважається запікання в духовці, в ній можна готувати тушку цілком чи шматочками. Запекаясь на курочці, утворюється красива рум’яна кірочка, а так само при такому способі приготування в продукті зберігається найбільша кількість корисних елементів.

М’ясо птиці – це дуже смачний дієтичний продукт, але при покупці птиці потрібно грамотно вибрати тушку. При виборі звертайте увагу на зовнішній вигляд, м’ясо повинно бути рожеве, без жовтих плям. Вона повинна мати приємний запах, без ознак псування.

М’ясо птиці можна поєднувати з найрізноманітнішими продуктами, найбільш популярним є поєднанням курка з картоплею в духовці з майонезом. Оскільки курятина запікається з картоплею, то не потрібно думати про гарнірі. Картопля просочується курячим соком і від цього стає м’якою і ніжною.

Рецепт № 1. Тушка курки з картоплею

eb4cacf1dde04c00ab21c06cbbcfb560 Курка з картоплею в духовці з майонезом рецепти приготуванняНам потрібно:

  • Курка – 1 тушка.
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Спеції
  • Картопля – 1 кг.
  • Сухі трави – 2 ч. л.

Приготування:

Чистимо і крупно нарізаємо часник. Попередньо промиту тушку нашпиговываем часником.

Натираємо курочку спеціями, змащуємо майонезом. Потім добре посипаємо сухими ароматними травами. Підготовлену птицю укладаємо на деко.

Картоплю промиваємо, розрізаємо на великі частини. Навколо птиці на деку розкладаємо картоплю і закриваємо всі фольгою.

До картоплі можна додавати інші різноманітні овочі. Можна в кінці приготування посипати страву сиром, тоді утворюється красива сирна скоринка.

У розігріту до 200°С духовку поміщаємо підготовлене блюдо на 1,5 години. Час приготування залежить від розміру тушки.

 

Смак курятини можна поліпшити різноманітними соусами. Якщо приготувати соус зі сметани, часнику і спецій, а потім полити їм страву, то у вас вийде не просто курка з часником і картоплею, а красива запіканка з незвичайним часниковим ароматом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Листкова картопля в духовці - незрівнянний рецепт на свято.

Рецепт №2. Картопля з шматочками курки

86606113d481b1da5ca58379f060fafa Курка з картоплею в духовці з майонезом рецепти приготуванняНам потрібно:

  • Частини курочки (Стегна, крила, гомілки) – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Сир – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Спеції
  • Цибуля – 1 шт.

Приготування:

Для початку частини курки промиваємо під холодною водою, даємо трохи обсохнути. У цей час чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями. В окремій мисці з’єднуємо цибуля, майонез, спеції, курку. Все добре перемішуємо. Даємо трохи промаринуватися.

Оптимальним варіантом вважається замаринувати птицю на всю ніч, тоді м’ясо буде більш соковитим і ніжним.

Поки курка маринується, чистимо картоплю і ставимо варити до напівготовності.

На лист, змащений олією викладаємо промаринованную птицю і відправляємо в розігріту до 180°С духовку, приблизно на пів годинки. Курячі шматочки час від часу потрібно перевертати, щоб утворювалася кірка при запіканні.

Потім по закінчення цього часу перекладаємо на деко картоплю, посипаємо все натертим сиром і ставимо назад ще на 20 хвилин. В результаті у вас вийде смачне блюдо для всієї родини.

Страва стане ще більш смачним, якщо в рецепті використовувати домашній майонез, який додасть страві повноцінний, гармонійний смак.

Курка з картоплею в духовці виходить дуже поживною і смачною. Страва ідеально підійде для вечері в колі родини або для урочистого заходу і припаде до душі і дорослим, і діткам. Воно вимагає мінімальної кількості часу на приготування, а так само використовуються прості інгредієнти.

Загрузка...