Курка з макаронами в духовці – смачне і просте блюдо на обід і вечерю!

Апетитна курка з макаронами в духовці ще на стадії приготування своїм ароматом збере всіх домашніх на кухні! А яка вона на смак! Пальчики оближеш! Так як же правильно приготувати цю страву, щоб не довелося червоніти? Легко! Простота приготування і незвичайний смак — головні козирі цієї страви! Отже, нескладні рецепти макаронів з куркою в духовці.

Якщо залишилися відварені макарони…

Вчора на гарнір ви треба відварити макарони, а вони залишилися? Таке дуже часто трапляється. Прикро, адже на другий день макарони вже не такі смачні і презентабельні. Але є простий вихід – макаронна запіканка з куркою! Просте швидке блюдо дозволить без клопоту ситно нагодувати всю сім’ю!

cda01471a65706a29d11bb437db6834a Курка з макаронами в духовці – смачне і просте блюдо на обід і вечерю!Отже, нам знадобляться:

  • Залишки відварених макаронів;
  • Куряча грудка або куряче філе – 1-2 шт (в залежності від кількості макаронів);
  • Курячі яйця – 3 шт;
  • Молоко – 60 мл;
  • Сметана (жирні вершки) – 150 мл;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Сир (твердий) – 100 гр;
  • Рослинне масло – 1-2 ст. л.;
  • Сіль, перець – за смаком.

Раз нам не потрібно відварити макарони, то почнемо з того, що відваримо мяско. Поки воно на плиті, займемося соусом. Трохи збити яйця, солимо, перчимо, змішуємо зі сметаною (вершками). Подрібнюємо На крупній тертці сир, потім додаємо в суміш.

Потім чистимо і дуже дрібно ріжемо цибулю. Відварене м’ясо так само дрібно рубаємо. Все це обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Потім у змащену форму шарами викладаємо м’ясо й макарони. Кількість шарів залежить від кількості продуктів і розмірів форми. Заливаємо все це соусом.

ПОРАДА: Форма може бути будь – силіконової, порцелянової, скляної або простим листом. Якщо вона не силіконова, то на дно було б непогано покласти силіконовий «килимок» для запікання – це допоможе потім акуратно діставати шматочки запіканки, крім того, нічого не пригорить.

Останній крок – випічка: при 180 градусах 30 хвилин. Запіканка з макаронів і курки готова! Перед подачею на стіл можна прикрасити свіжою посіченою зеленню і півкільцями помідорів.

Запіканка з овочами

Перед тим, як описати рецепт приготування запіканки з макаронів і овочів з куркою в духовці, розповімо, як правильно приготувати пасту для запікання в духовці. В Італії народилася назва «аль денте» («на зубок»), що означає мало не доваренную пасту. Щоб вона вийшло ідеально, потрібно прислухатися до наступних порад:

  • Вибирайте макаронні вироби з твердих сортів пшениці.
  • На 100 грамів пасти необхідно літр води і чайна ложка солі.
  • Макаронні вироби потрібно поміщати у вже киплячу солону воду.
  • Ні в якому разі не промивайте пасту! Щоб вона не злиплася, необхідно просто додати трохи рослинної олії (краще оливкової).
  • Варіть на 3 хвилини менше, ніж необхідно.
  • Дотримуючись цієї простої інструкції, ви приготуєте ідеальну пасту «аль денте».

     

    d269238456952faa01fdec75ba128e62 Курка з макаронами в духовці – смачне і просте блюдо на обід і вечерю!А тепер інгредієнти, які нам потрібні для запіканки:

    • Паста «аль денте» – півкіло;
    • Куряче філе – 200 гр;
    • Цибуля – 1 шт;
    • Брокколі – 250 гр;
    • Морква – 2 шт;
    • Сметана – 220 гр;
    • Часник – 2 зубчики;
    • Масло вершкове – 6 ст. л.;
    • Перець, сіль – за смаком.

    Відварюємо філе. Моркву, цибулю і часник чистимо і подрібнюємо. Брокколі також дрібно ріжемо. Потім овочі трохи обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом (приблизно 10 хвилин). Зварене м’ясо дрібно ріжемо й додаємо до овочів. Все це заправляємо спеціями і трохи тушкуємо хвилин 5. Після цього додаємо сметану і тушкуємо ще 3 хвилини.

    Приготовлену пасту змішати з овочами і куркою і запікаємо в духовій шафі 30 хвилин при температурі 180 градусів.

    ПОРАДА: У страву можна додати й інші овочі: томати, болгарський перець, баклажани і т. д. Головне, щоб їх не було надто багато.

    Запіканка з грибами

    Макарони в духовці з куркою і сиром можна приготувати з печерицями. Цей рецепт дещо складніше попередніх, однак результат того вартий! Таке блюдо не соромно подати на святковий стіл – ним ви точно здивуйте гостей і домашніх.

    3422b004cdc75aefa85a3299491c5934 Курка з макаронами в духовці – смачне і просте блюдо на обід і вечерю!Нам потрібно:

    • Куряче філе – 300 гр;
    • Паста – 300 гр;
    • Шампіньйони – 12 шт;
    • Вершкове масло – 80 гр;
    • Пармезан – 70 гр;
    • Курячий бульйон – 300 мл;
    • Біле вино – півсклянки;
    • Вершки (жирні) – 4 ст. л.;
    • Борошно – 6 ст. л.;
    • Сіль, перець – за смаком.

    У різних каструлях відварюємо м’ясо, пасту (до стану «аль денте»), гриби. Не виливайте одержаний курячий бульйон! Нагріваємо сковорідку, на неї кладемо масло і злегка обсмажуємо борошно. Потім вливаємо бульйон, вершки, вино, солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо суміш і доводимо її до кипіння (на маленькому вогні). Коли соус буде готовий, викладіть до нього пасту, порізані філе і печериці, ретельно перемішайте. Викладаємо все це у підготовлений посуд. Зверху присипаємо подрібненим сиром. Випікаємо при 180 градусах півгодини.

    Ось так легко готується смачна запіканка з макаронів і курки! Приємного апетиту вам і вашим близьким!

    Якщо вам сподобався рецепт цього кулінарного шедевра, то будемо вдячні за зворотній зв’язок у вигляді відгуку. Нам важлива ваша думка – адже ми працюємо для вас!