Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої страви

Звичайна запечена курка стане улюбленою стравою ваших рідних, якщо приготувати її з додаванням меду. Ніжне м’ясо з тонким запахом спецій, красива рум’яна кірочка і вишуканий аромат – все це справить враження навіть на гурмана.

f38ee1c078698e27e50ee01d5e51bf4e Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої стравиКурка з медом в духовці підійде не тільки для сімейної вечері, але і стане бажаним стравою на святковому обіді. Не відмовляйте собі в задоволенні і спробуйте зробити смачне частування за нашими рецептами.

Цікаві і прості рецепти

Сьогодні в мережі можна зустріти велику кількість варіантів приготування курячого м’яса – з медом і лимоном, з гірчицею і соєвим соусом, з яблуками і незвичайними спеціями. Не варто лякатися екстравагантних сполучень продуктів і робити вибір на користь звичних способів готування. Адже та ж сама курка в меді, приготовлена зі строгим дотриманням рецептури, може стати вашим коронною стравою. Ознайомтеся з різними варіантами ласощів і спробуйте зробити незвичайний вечерю самостійно.

Рецепт №1 Курка з медом і гірчицею в духовці

Любителям простих і легких рецептів можна порадити зробити птицю в медово-гірчичному маринаді. Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • куряча тушка – 1 шт.;b6e87a868cb8de2d97b096ec32ef21d5 Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої страви
  • мед натуральний – 1 ст. л.;
  • зерниста гірчиця – 1 ст. л.;
  • перець і сіль;
  • поліетиленовий рукав для запікання.

Тушку необхідно вимити, видалити зайву вологу паперовими рушниками, обробити сіллю і перцем. В окремій ємності зробіть медово-гірчичну суміш, доведіть до стану однорідної маси. Отриманий склад потрібно добре втерти в тушку. Після цього, м’ясо кладуть в рукав для запікання, якщо залишився маринад, то його виливають зверху.

Страва на деку відправляють в духовку, розігріту до 180-200 градусів, на 50 хвилин. Щоб отримати привабливу скоринку, за 10 хвилин до закінчення готування необхідно зробити в рукаві кілька дірочок за допомогою ножа або виделки.

Щоб курка в духовці з медом і гірчицею не втратила соковитості, потрібно відразу ж після готовності витягнути страву і укласти на сервірувальну тарілку.

Рецепт №2 Куряче м’ясо в медово-лимонному маринаді

Курка з медом і лимоном відрізняється пікантним кислувато-солодким смаком. Робиться це блюдо теж досить просто. Для приготування знадобиться:

 

  • куряча тушка – 1 шт.;a2fb9b7946406c81cd082dcaae65dcd4 Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої страви
  • пчелопродукт – 2-3 ст. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль і суміш перців.

Тушку, висушують рушником, нарізають на порційні шматочки. Лимон нарізають кружечками завтовшки не більше 3-4 мм. Шматки складають у глибоку миску, приправляють спеціями, обмазують медом, а зверху обкладають лимонними часточками. Після цього, м’ясо в меді протягом півтора годин повинна полежати в прохолодному місці, щоб воно встигло увібрати в себе смак і аромат маринаду.

По закінченні часу м’ясо викладають на деко, поливають сметаною і накривають все фольгою або кришкою. Запікають страву спочатку при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин, а потім зменшують нагрів до 170 і тримають в духовці стільки ж часу.

Курка з медом в духовці може бути приготована не тільки з лимоном, але і з апельсином. А якщо ви вибрали пчелопродукт з щільною консистенцією, то зробити його рідким можна за допомогою водяної бані (компонент стане рідким буквально через 3-5 хвилин).

Рецепт №3 Курка в часниково-медовому маринаді з картоплею

Досвідченим господиням доведеться за смаком рецепт курячого м’яса з соєвим соусом, часником і медом, приготованого в парі з картопляним гарніром. Вам знадобляться:

  • тушка – 1 шт.;520b434f600e72902f456dd2c0f624d7 Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої страви
  • картопля – 3-4 шт.;
  • соєвий соус – 1 ст. л.;
  • часник – 4-5 зубків;
  • перець і сіль.

М’ясо миють, видаляють надлишки вологи і роблять невеликий надріз в середині. Потім курка натирається спеціями і сіллю. Соєвий соус змішують з медом та часником в окремій мисці (часник попередньо тиснуть під пресом). Отриманою масою натирають тушку. Тепер потрібно почистити картоплю, розділити кожен бульба на половинки і обкласти їм м’ясо, викладене на деко. Курка в духовці з медом і картоплею буде запікатися близько години при температурі 200 градусів.

Щоб картопля не висох під час запікання, обробіть його за допомогою пензля рослинним маслом.

Рецепт №4 Курка з медом в духовці і яблуками

Курка з яблуками обов’язково здивує гурманів. Щоб приготувати страву, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • куряча тушка – 1 шт.;ebf19676566dda40180e76fb67f9930d Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої страви
  • чорнослив – ¼ склянки;
  • яблука – 3 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • мед і лимонна цедра – за 2 ст. л.;
  • різні спеції за смаком.

Яблука ріжуть часточками, чорнослив і часник дрібно шаткують, змішують всі компоненти. Тушку миють, обсушують, розпорюють живіт, натирають всередині спеціями і кладуть фруктово-часникову начинку. Пчелопродукт змішують з цедрою і пряними травами, обробляють отриманою сумішшю м’ясо зовні. Запікається курка з яблуками в духовці близько години при температурі 180-200 градусів.