Курка з овочами в духовці – дієтичне і смачне блюдо.

Загрузка...

Дієтичне м’ясо курки — універсальний продукт, що поєднується з будь-якими видами овочів, круп, макаронних виробів. Курка, приготована разом з овочами і зеленню в духовці, може бути самостійною стравою, що не вимагає ніяких додаткових зусиль і часу для приготування гарніру. Існує чимало рецептів, як забезпечити смачний, ситний обід, використовуючи м’ясо курки. Ось самі прості з них.

Спосіб 1

Курка в духовці з овочами в соусі може подаватися гарячою і в якості холодної закуски.

Знадобиться44266eb1a68272ce69a5486daa1c3414 Курка з овочами в духовці – дієтичне і смачне блюдо.

  • куряче філе – 4 порції;
  • цибуля ріпчаста – 350 гр.;
  • морква – 150 гр.;
  • корінь селери – 150 гр.;
  • зелень кропу і петрушки;
  • 4 зубчики часнику;
  • 3 ст. лож. масла без запаху;
  • 1 ст. лож. сметани;
  • 1 чай. лож. гірчиці;
  • 1 чай. лож. меленої паприки;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Корінь селери і соковиту моркву нарізаємо соломкою. На півкільця нарізаємо цибульку, а потім обсмажуємо в олії. Далі необхідно обсмажити моркву разом з селерою.

ac6b458c31209d961c719dbeace8da6d Курка з овочами в духовці – дієтичне і смачне блюдо.Порізати зелень, часник подрібнити, перемішати, додати до овочів. В курячій грудці збоку акуратно потрібно зробити надріз, не доходячи до краю 1 див. Розкриваємо грудку як книгу, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо. Знімаємо плівку, за смаком солимо, перчимо і перевертаємо філе. На відбивні викласти овочі, згорнути рулетом, викласти у форму для запікання, поставити на 20 хвилин у розігріту до температури 180°С жарову шафу. Змішати гірчицю, сметану і паприку. Полити рулети цим соусом, продовжувати запікати 10 хв.

Приготовлена таким чином курка з овочами в духовці — універсальний рецепт: інгредієнти для цієї страви знайдуться завжди, незалежно від сезону.

 

Спосіб 2

Курка тушкована з овочами в духовці — більш складний для приготування варіант. Але зате в результаті вийде самостійне гаряче блюдо, не вимагає гарніру.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Фаршировані курячі грудки з грибами в беконі

Знадобиться618239d9cf4ac425f4dd39e043846c5d Курка з овочами в духовці – дієтичне і смачне блюдо.

  • грудка куряча — 2 шт.;
  • цибулина — 3 шт.;
  • картопля — 6 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • рослинне або топлене вершкове масло — 2 ст. лож.;
  • червоний перець мелений — 2 чай. лож.;
  • сіль, перець, лавровий лист — за смаком;
  • ½ Пучка зелені;
  • 3 ст. лож. тертого сиру.

Філе порізати невеликими шматочками, замаринувати з сіллю і перцем на 20 хв, після чого злегка обсмажити в олії. Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці, викласти на м’ясо і тушкувати в невеликій кількості води 5 хв. після закипання бульйону.

a33e4e9d615fa9bd141e5d0129c94709 Курка з овочами в духовці – дієтичне і смачне блюдо.Картоплю порізати кубиками, додати до курки з овочами, покласти лавровий лист, сіль, перець, перемішати. Додати ще трохи води і знову протушкувати 5 хв. після закипання. Лавровий лист видалити, м’ясо і овочі разом з бульйоном помістити у форму для запікання і поставити на півгодини в розігріту до 180°С духовку. За 5 — 10 хв. до готовності посипати страву сиром і нарізаною зеленню.

Курка з картоплею та овочами в духовці може бути приготована не тільки філе. Але в цьому випадку більш щільне м’ясо стегенець або гомілок перш, ніж поставити запікатися, потрібно гасити довше.

У літній сезон процес приготування можна урізноманітнити додаванням солодкого перцю, томатів, кабачків, баклажанів, спаржевої квасолі. Курка під овочами в духовці завжди буде бажаним, апетитним стравою!

Загрузка...