Курка з помідорами в духовці: 3 рецепту для сімейного вечері

Страви з курятини настільки міцно увійшли у ваше повсякденне меню, що вже навівають нудьгу? Спробуйте приготувати курку з помідорами в духовці по одному з цих рецептів, і ваші смакові рецептори будуть приємно здивовані свіжим і вишуканим поєднанням продуктів.

Класичний рецепт з картоплею

%name Курка з помідорами в духовці: 3 рецепту для сімейного вечеріУніверсальний рецепт курки з картоплею і помідорами в духовій печі порадує господиню, якій потрібно приготувати недороге, ситне і ефектне блюдо для великої родини. Цей спосіб запікання птиці сподобається вам простотою приготування, легкістю подачі і гарним зовнішнім виглядом.

Рецепт з картоплею і помідорами дозволяє не замислюватися про додаткове гарнірі.

Охолоджену або розморожену курку нарізати на порційні шматки. Шкірку знімати не потрібно – вона додасть готовому блюду соковитість і аромат. У глибокій тарілці змішати шматочки птиці з майонезом, часником і спеціями за смаком. Відмінно підійдуть базилік і майоран, які чудово розкриваються в поєднанні з картоплею і помідорами.

Картоплю почистити і нарізати кружечками. Деко змастити рослинним маслом, акуратно викласти кола картоплі. Зверху покласти м’ясо, залишки майонезу рівномірно розподілити зверху. Помідори також порізати колами і акуратно покрити ними всю поверхню листа.

Запікати курку в духовці на температурі 180 градусів близько години. Готову ще гарячу запіканку можна посипати невеликою кількістю сиру. Це блюдо смачно не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді – на наступний день після свята.

Філе з томатами під сирною шубкою

%name Курка з помідорами в духовці: 3 рецепту для сімейного вечеріЯкщо традиційний формат страви з картоплею вже набив оскому, можна зважитися на невеликий експеримент. Вишукана порційна подача курчати підійде для святкового столу і стане прикрасою будь-якого сімейного обіду.

Для приготування курки з помідорами в духовці за цим рецептом рекомендується придбати вже готове філе. Великі шматки можна розрізати вздовж на дві частини. Кожен шматочок посолити, поперчити і акуратно відбити з допомогою молотка. Курячі відбивні рекомендується натерти часником і залишити в холодильнику на 30 хвилин, щоб дати прянощів проникнути в ніжне м’ясо.

 

Поки курятина просочується часниковими ароматами, підготуйте невеликі квадратики за розміром порцій з фольги для запікання. Заздалегідь наріжте тонкими кільцями стиглі помідори і натріть сир. Відмінно підійде як пармезан, так і класичні жовті сорти сиру «Костромський», «Російський», «Пошехонський».

Подальший час активної готування займе буквально 10 хвилин. На кожен шматок фольги викласти по одному філе. М’ясо накрити двома-трьома пластиками томатів. Загорнути курочку у фольгу і поставити в прогріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Через 20 хвилин дістати і розкрити фольгу. Практично готову страву посипати тертим сиром і знову відправити в духову шафу – в цей раз тільки на 5 хвилин. Температуру підвищити до 220 градусів. За утворення золотистої скоринки апетитною і появи неймовірного аромату ви зрозумієте, що страва готова.

Подавати таке філе рекомендується з овочевим салатом і червоним вином.

Птах, фарширована помідорами і рисом

%name Курка з помідорами в духовці: 3 рецепту для сімейного вечеріЦікава альтернатива традиційним рецептам – знахідка для тих, хто не хоче возитися з обробленням птиці. Курка в духовці, запечена цілком, завжди виходить соковитою, ошатною і ароматною. Стиглі томати додадуть страві приємну кислинку і оригінальний смак. Рис стане відмінним гарніром для ніжного білого м’яса.

Розморожену потрошенную птицю, не знімаючи шкірки, натерти зсередини і зовні сумішшю приправ: сіль, червоний і чорний перець, паприка і куркума. При бажанні можна додати часник. Прибрати в холодильник на 30 хвилин.

На сковороді розігріти рослинне масло. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати болгарський червоний перець і готувати протягом однієї хвилини. Потім викласти на сковороду очищені від шкірки і нарізані томати. Готувати ще хвилину. У суміш з помідорами і перцем викласти три столові ложки сухого рису і додати води. Тушкувати до напівготовності крупи.

Нафарширувати курку рисом з овочами. Зашити порожнину кулінарною ниткою. Випікати в духовці на температурі 180 градусів близько 1,5 годин, періодично змащуючи грудку і ніжки птиці виділяється соком.

Спробуйте урізноманітнити запропоновані рецепти з допомогою різних спецій і овочів: універсальні комбінації з помідорами і куркою готові витримати будь-які, навіть найсміливіші експерименти.