Лимонно-лавандовий кекс

4e316e4e8b7a556989a2109b03cbb1d2 Лимонно лавандовий кекс
Родзинкою цього чудового кексу є квітки лаванди і сік лимона, що роблять смак випічки яскравим і неповторним. В такому виконанні кекс набуває інше обрис. Ви будете відчувати запах близької весни і ось-ось розпускаються квіток. З кожним прикусом, відчуття будуть сильніше …

    Інгредієнти:

  • 175 г борошна
  • 150 г цукрової пудри
  • 150 г м’якого вершкового масла
  • 3 яйця
  • цедра 2-х лимонів
  • 1 ч. л. лаванди
    Для цукрового сиропу:

  • 75 гр цукрової пудри
  • сік 1,5 лімонов
  • 0,5 ч. л. сушених квітів лаванди (з нею набагато смачніше)
    Для лимонної глазурі:

  • 50 р цукрової пудри
  • Сік 1/2 лимона

Рецепт приготування лимонного кексу

У глибокому посуді збити вершкове масло з цукром до білого кольору. Додавати частинами; одне яйце, натерту цедру лимона змішану з квітами лаванди і борошно, перемішати і повторити все в декілька заходів. Поки не утвориться однорідна підлозі густа маса.

Викласти у змащену маслом форму для випічки готову суміш. Перекласти в попередньо розігріту духовку і готувати протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

По готовності, форму перекласти і дати спочатку охолонути, а потім акуратно викласти з форми, намагаючись не пошкодити.

Поки кекс остигає приготувати сироп з лаванди; З’єднати лаванду, пудру і лимонний сік у невеликій мисці і нагрівати на слабкому вогні, поки повністю не розчиниться пудра. Довести до кипіння і витримати одну хвилину.

По поверхні остиглого кексу зробити кілька проколів і повільно полити приготованим сиропом.

Для глазурі необхідно збити в окремому посуді пудру і вичавлений сік лимона, до утворення білої консистенції. Нанести глазур на поверхню кексу тонкі довільні лінії і посипати лавандою.

Без надмірностей, кекс є улюбленою випічкою багатьох. А з додаванням лимона і лаванди, зачарує навіть найвибагливіших.