Ліниві голубці в духовці рецепт лінивців з тих же інгредієнтів

Незважаючи на назву, страву в духовці готувати вміють не всі. Здавалося б, все просто — змішайте і запечіть. Але не тут-то було. Поговоримо про особливості приготування кулінарної страви.

Його перевага в тому, що подавати страву можна без гарніру. Воно досить ситна. А калорійність легко знизити, якщо вибрати підходящий фарш і виключити деякі інгредієнти. За однією з версій ліниві голубці вперше приготував давньогрецький кухар. Він змішав листя капусти з фаршем.

Ліниві голубці під томатно-вершковим соусом

Голубці ліниві під ніжним соусом готуються з простих і доступних продуктів.

Для рецепту беремоcb4a7b0b621de0b881931474b9cfcc5d Ліниві голубці в духовці рецепт лінивців з тих же інгредієнтів

  • 0,5 кг капусти;
  • 0,5 кг фаршу;
  • 150 г готового рису;
  • 2 середніх цибулини;
  • 1 яйце;
  • склянка сметани або вершків;
  • 2 столових ложки томатної пасти;
  • за смаком сіль, перець, улюблені приправи;
  • рослинна олія для смаження.

Для початку шаткуємо капусту, але не дуже дрібно. Даємо їй проваритися в киплячій воді близько 5 хвилин. Не перестарайтеся, щоб вона не перетворилася на кашу. Особливо це стосується молодих овочів.

Зроблять страву ніжним листя буряка, свіжий шпинат. Свіжу капусту можна запросто замінити квашеним продуктом.

e7c93b370e8536e8c5214a8ba7ebfc34 Ліниві голубці в духовці рецепт лінивців з тих же інгредієнтівНе поспішаєте виливати всю воду з капусти. Вона може знадобитися для соусу. Хай почекає своєї черги в окремій посудинке. Після того як віджали з капусти воду, з’єднуємо її з фаршем, рисом і дрібно нашаткованою цибулею.

Щоб легше було формувати суміш, додаємо в неї одне яйце. Робимо котлетки бажаних розмірів і обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін.

Тепер викладаємо їх на деко з високими бортиками. Адже ми ще будемо заливати соусом голубці. Для цього змішуємо сметану і томатну пасту. Щоб домогтися потрібної консистенції, наливаємо трохи овочевого бульйону. Того самого, в якому кипіла капуста. Трохи солимо і перчимо заливку і відправляємо в голубці. Вони не повинні бути повністю покриті соусом. При температурі 200 градусів блюдо готове через 20 хвилин.

Сухофрукти в фарші гурмани оцінять. Фруктові нотки урізноманітнюють смак «лінивців».

 

Частування подають з домашньою сметаною і овочевими салатами.

Ліниві голубці без рису

Ще один рецепт в кращих традиціях російської кухні присвячений приготування голубців без рису. Блюдо виходить соковитим, а подається з гарніром з картопляного пюре або з овочами.

Коли немає рису, страва іноді кладуть пшоно, гречку або перлову крупу. Порядок і процедура приготування від цього не змінюється.

Для приготування знадобиться4a53ee6563121f41f404a3725f0613c7 Ліниві голубці в духовці рецепт лінивців з тих же інгредієнтів

  • 0,5 кг фаршу;
  • 300 г капусти;
  • цибулина;
  • морква;
  • яйце;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 3 ст. ложки томатної пасти;
  • стакан води.

Капустяне листя рубають і варять у підсоленій воді. Цибулю обсмажують на сковороді з натертою морквою. Окремо фарш обсмажується. Але якщо поспішаєте, можна змішати його з цибулею. М’ясо і овочі з’єднайте з капустою. Додаємо яйце, перемішуємо начинку і формуємо котлети.

Після того, як вони опиняться у формі для запікання, робимо простий соус. Розводимо у воді томатну пасту, сметану, сіль і перець. Заливаємо голубці і ставимо в духовку на 30 хвилин. Страва має готуватися при 180 градусах.

Ліниві голубці шарами

Приготування за цим рецептом відрізняється тим, що інгредієнти викладаються шарами. Деякі нюанси є і в складі продуктів. Для страви потрібно зварити 6 ст. ложок рису. Дрібно нашаткувати і обсмажити маленький качан капусти. На окремій сковороді на рослинному маслі обсмажити 2 цибулини і зубчик часнику. Сюди ж додати 0,5 кг фаршу. Коли м’ясо готове, додаємо подрібнений помідор. У деко блюдо викладають шарами в такій послідовності:

  • частина капусти;d3765f39c2973765e0da88e08c03ec84 Ліниві голубці в духовці рецепт лінивців з тих же інгредієнтів
  • рис;
  • фарш;
  • інша частина капусти.

Заливають страву сметаною, трохи розведений з водою. Великий ледачий голубець ставимо в духовку на 200 градусів. Він буде готовий через 30 хвилин, коли верх зарум’яниться. Перед подачею капустяний пиріг з фаршем нарізають на порції.

Основа рецептів незмінна. Але завжди можна додати щось своє, замінювати продукти, інакше нарізати їх і обробляти. Не забудьте прикрашати страву зеленню перед подачею на стіл.