Листкова картопля в духовці — незрівнянний рецепт на свято.

Загрузка...

Картопелька, картопелька… в будь-якому вигляді ти прекрасна і смачна. У слов’янській національної кухні картопля самий головний інгредієнт – йде і на перше, і на друге, і на святковий.

Листкова картопля з куркою

Рецепт святкової страви, де основним інгредієнтом є картопля, пропонуємо сьогодні на ваш розгляд.

Інгредієнти для приготування святкової страви17399d5e2dc34732fd0ede3650007bcf Листкова картопля в духовці   незрівнянний рецепт на свято.

  • філе курки – 700 гр.
  • картопля – 1 кг.
  • майонез – 4-5 ст. ложок
  • 1 яйце
  • 150 гр. твердого сиру, натертого на тертці
  • сіль – за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком
  • рослинна олія
  • одна або дві цибулини – за смаком

Цей рецепт чудовий тим, що часу на нього витрачатися мінімум: всього десять хвилин для підготовки інгредієнтів. А в духовці це страва готуватиметься 50 хвилин, які господиня використовує для приготування чого-небудь іншого.

Спосіб приготування

 

Беремо глибоке деко і добре змащуємо рослинним маслом. У курки вирізаємо філе, ріжемо на дрібні смужки, викладаємо рівним шаром на деко. Зверху укладається цибулю, порізану півкільцями. Потім посолити і посипаємо перцем. Картоплю чистимо і ріжемо соломкою (якщо м’ясо нарізати шматочками, то й картопля в цьому блюді повинна бути нарізана шматочками), укладаємо зверху шар цибулі. Після цього збиваємо одне яйце з майонезом і поливаємо нашу картоплю в деку. Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Після закінчення цього часу виймаємо деко і нашу страву посипаємо сиром. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин до повної готовності.

Листкова картопля з куркою в такому виконанні дуже проста і смачна їжа.

Трохи фантазії

1b67fadac6f767d4dcf83927820a525f Листкова картопля в духовці   незрівнянний рецепт на свято.Спробуйте трохи пофантазувати, взявши за основу лише картоплю, а всі інші інгредієнти поміняйте. Адже замість курячого філе можна використовувати курячі стегенця, ляшки, свинину чи яловичину. У літній період до класичних інгредієнтів можна додати солодкий перчик, помідор, цукіні, баклажани і прибрати калорійний майонез і сир. У цьому випадку вийти асорті з ароматами літа.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Річкова форель у фользі - аристократичне блюдо

З приходом осені додатковими інгредієнтами для листкової картоплі у вашому меню можуть бути гриби, гарбуз, цвітна капуста. У цьому випадку соус для заливки робиться з майонезу, яйця і вершків. Фантазуйте на кухні і радуйте своїх близьких!

Приємного апетиту!

Загрузка...