Лопатка кабана у фользі виходить ніжною, смачною, ситною

Загрузка...

Наші предки були м’ясоїдами і збирали яйця, плоди природи. Чоловіки племені ходили на полювання і забивали різних звірів і диких кабанів спочатку списами, потім вбивали з рушниці. Нічого не змінилося і зараз є мужні мисливці. Дружини відправляють їх з друзями, собаками і чекають додому із здобиччю.

Рецепт страви

Мисливці стають в ланцюжок і з рушницею напереваги прочісують місцевість. Собаки перші чують дичину і виганяють її на мисливців. Трапляються зайці, лисиці, а іноді і кабани. Ось в один з таких днів чоловік приніс додому кабанячу лопатку, що смачне з неї зробити?

2e7dddcf2b07aa5544212098b01f0fb4 Лопатка кабана у фользі виходить ніжною, смачною, ситноюСамий відомий і дуже смачний рецепт, коли кабаняче м’ясо запікають в духовці у фользі. Таке блюдо гарне частування в обід на друге, святкову вечерю для всієї родини або поласувати смакотою на вихідні, коли вся сім’я в зборі за столом.

М’ясо кабана, запечене у фользі, виходить ніжним, соковитим і дуже смачним. Спробуйте шматочок, воно так і тане в роті і безсумнівно, дуже корисне. Взимку — це зігріває їжа, а влітку і в інші пори року, надає сил. Після трапези ви відчуєте себе бадьоріше будинку, сообразительнее на роботі.

Склад

 

  • 700 гр. кабанячої лопатки
  • 5 або 6 часточок часнику
  • «Французька гірчиця
  • перець чорний мелений
  • сіль за смаком

Готуємо

Страва буде на 4 порції. Готується 2 ч.

feef8d7f8d6c7e4aa136da0ddb3ba50b Лопатка кабана у фользі виходить ніжною, смачною, ситною

  • Візьміть часточку часнику. Очищайте її від лушпиння і вздовж акуратно розріжте на 2 або 3 пластинки. Вони вийдуть тонкими.
  • М’ясо ретельно промийте під проточною холодною водою і обсушити кухонним рушником або паперовими серветками. Зробіть на деякій відстані один від одного надрізи і вставити туди шматочки часнику.
  • Сіль змішайте з перцем і натріть шматок свинини з усіх боків.
  • Всю поверхню свинини змащуйте щедрим шаром гірчичного соусу. Вибирайте з зернами «Французьку» гірчицю. Нехай все м’ясо опиниться під соусом.
  • Для приготування купуйте щільну фольгу. Загорніть в неї наше м’ясо.
  • Покладіть м’ясо в форму, в якій збираєтеся запікати. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів і поставте туди страву на 1,5 ч. Потрібно, щоб для запікання в духовці температура була 200 градусів.
  • Готова лопатка, перевірте, проштрикнув ножем в декількох місцях. Витягніть м’ясо, розгорніть фольгу і нехай підрум’янюється приблизно від 10 до 15 хв. в духовці. Можете поруч з м’ясом розкласти варену картоплю і полити його м’ясним соком. Хай просочиться і підрум’яниться.
  • Час підійшло? Витягайте свинячу лопатку з духовки. Нехай постоїть у фользі, трохи охолоне. Потім звільняє її від фольги. Візьміть гострий ніж і порційно нарізайте за від 1,5 до 2 см шматочки.
  • Краще всього їсти м’ясо з традиційним кетчупом або грузинським соусом «Ткемалі». Свинина смачна з гарніром з гречки або рису, вареними різноманітними овочами або салатом зі свіжих овочів.

    Смачна кабаняча лопатка, і відразу після приготування, і коли охолоне. Можете подавати на обід або вечерю. Та й на сніданок вона буде живильної і заряджає енергією для роботи на весь день. В будні дні і на святкування якоїсь події. Відмінне вийшло м’ясо кабана в духовці.

    Приємного апетиту!