Лосось з картоплею в духовці з елементарного рецептом

Лосось — королівська риба. Багато хто, правда, говорять про її високої калорійності — цілих 150 кілокалорій. Але що це в порівнянні з чудовим смаком і великою користю для організму. Максимально зберегти поживні речовини і розкрити багатий смак лосося можна, якщо приготувати його в духовій шафі. До того ж, запечена в духовці з ароматними овочами або картоплею, він виходить не таким вже і калорійним, як, скажімо, свинина.

Рецепт страви

Пропонований рецепт можна віднести до геніальним, адже він дуже простий, зіпсувати страву не вдасться навіть тим, хто погано знайомий з кулінарією, а результат просто чудовий. Такий лосось з картоплею чудово підійде для святкового вечері. Витратьте 15 хвилин свого часу, щоб порадувати себе і домашніх справжнім ресторанним шедевром.

fbb14cd46b4b51861d0d1cf9551d6d2c Лосось з картоплею в духовці з елементарного рецептомДля приготування страви на двох вам знадобиться

  • лососеві стейки — 400 гр.
  • картопля — 5 бульб
  • дрібний ріпчаста цибуля — 1-2 штуки
  • помідори — 1-2 штуки
  • лимон

Для рибного маринаду

 

  • оливкова олія — 2-3 ложки
  • лимонний сік — 1 ложка
  • сіль
  • перець
  • улюблені спеції рибні (крапелька лаврового листа, кріп, шавлія, розмарин та інші) — за смаком

Для овочевої заливкиd00b2b486b79363eeca1cfaed1b4f760 Лосось з картоплею в духовці з елементарного рецептом

  • йогурт (підійдуть також сметана, майонез зі сметаною, жирні вершки) — 50-75 гр.
  • сіль, перець — за смаком
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) — пару гілочок
  • спеції (орегано, каррі та інші) — за смаком

Процес приготування

Лосось потрібно гарненько вимити прохолодною водою і ретельно обсушити паперовим рушником — так м’ясо краще промаринується і пропечеться в духовці.

Порада: краще купувати лососину, яка вирощена штучно — так вважають багато дієтологів. М’ясо такого лосося буде значно чистіше і корисніше для здоров’я, ніж у виловленої дикої риби. М’ясо садкового лосося має менш інтенсивний рожево-оранжевий колір. Прожилки обов’язково повинні бути білими (пофарбовані вони тільки у натуральної риби або у особин, яких годували штучним барвником, шкідливим для людини).

  • Змішуємо всі складові маринаду для риби і гарненько просочуємо їм порційно нарізані стейки. Лосось повинен промаринуватися в ньому як мінімум 10 хвилин. В цей час займемося овочами.66f23e7b44d51e50dbf086481a72c6ad Лосось з картоплею в духовці з елементарного рецептом
  • Чистимо картоплю й нарізаємо її тоненькими (менше 5 мм) кружечками. Тонка нарізка потрібна, щоб лосось з картоплею запекался мінімум часу. Так ми збережемо більше корисних речовин у рибі.
  • Дрібно рубаємо зелень і змішуємо овочеву заливку. Можна додати в неї кілька подрібнених зубчиків часнику для аромату. Заливаємо сумішшю картоплю і добре вимішуємо, щоб просочилася.
  • Чистимо і ріжемо цибулю тонкими кільцями.
  • Вимиті і обсушені помідори також нарізаємо тонкими кільцями/
  • Нарізаємо Тоненькими кружечками лимон.
  • Інгредієнти викладаємо шарами в посуд для запікання: спочатку картопля, цибуля, зверху помідори, зверху рибу, на кожну порцію зверху кладемо тонкий кружечок лимона.
  • Ставимо страву в духовку на 30-40 хвилин. Режим «нижній нагрів» при t +180°C, через 20 хвилин можна включити режим «верхній і нижній нагрів», щоб на рибі утворилася скоринка. Готове буде, як тільки пропечеться картопля.
  • Такий лососевий стейк, запечена в духовці з цибулею, помідорами та картоплею, виходить дуже соковитим, не водянистою. Блюдо дуже ароматне і радує око колірною палітрою. Вам обов’язково захочеться пригостити ним своїх близьких.

    Приємного апетиту!