Люля кебаб в духовці покроковий рецепт приготування страви.

Люля кебаб – це незвичайна страва з м’яса з приправами. Така страва вважається національним кавказьким стравою, мають безліч варіантів приготування. Щоб таке блюдо вийшло на всі сто відсотків треба суворо дотримуватися рецептури і знати секрети й тонкощі приготування.

люля кебаб в духовкеВажливим етапом в приготуванні є те, що фарш піддається ретельному вымешиванию і охолодити його, щоб при приготуванні страва не розвалилася і добре зафіксувалося на паличках. Такий рецепт люля кебаб в духовці містить у собі безліч дрібниць, які потрібно враховувати при приготуванні. Таке ніжне і вишукану страву готують практично скрізь: у ресторані, на природі, в маленьких кафе і навіть вдома. Таку страву вже завоювало своє почесне місце в кулінарії.

Загрузка...

Починати приготування цього страву потрібно з вибору м’яса

Використовувати потрібно тільки свіже мяско, а не заморожене, інакше фарш вийде занадто вологим.

Крім цього, справжній кебаб в духовці не вийде без сала – він стане сухим і розвалиться, не встигнувши приготуватися.

Складовілюля кебаб в духовке

  • Свинячий фарш – 500 гр.
  • Сало – 70 гр.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • коріандр, зера, сіль, перець.
  • Лимон – 1/2 частина.

Приготування

Чистимо цибулю, промиваємо, нарізаємо на дольки і поміщаємо в окрему тарілочку. Так само чинимо з часником.

Моєму кріп, стряхиваем з нього зайву вологу і кладемо на блюдце.

люля кебаб в духовкеСало ріжемо кубиками і відправляємо в чистеньку тарілочку.

 

Вичавлюємо сік з лимона. Він дасть страви приємну нотку кислоти.

Готуємо суміш спецій. У ступку всипаємо зіру, коріандр і гарненько перетираємо.

У комбайн складаємо цибулю, чесночек, кріп і сало. Всі перемелюємо до однорідності.

В окрему велику посуд кладемо фарш, подрібнені продукти, суміш спецій, сіль, перець і вливаємо лимонний сік. Все добре змішуємо. Всі накриваємо кришкою і даємо постояти пів годинки на холоді. Це потрібно для того, щоб фарш став щільніше, тоді страва буде формуватися набагато краще.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Як смачно приготувати курячу грудку: рецепти, калорійність

Формуємо страву в духовці

Духовку максимально нагріваємо. Ще одним важливим моментом є підготовка листа. Для початку його потрібно грамотно закрити фольгою, вона допоможе отримання смачного і ароматного страви. Фольга відбиває тепло на люля кебаб зі свинини, і він краще пропечеться.

Поверх дека потрібно розташувати грати з духовки. Потім все гарненько закриваємо фольгою. Руками робимо невеликі виїмки, куди буде капати утворився жир з котлеток.люля кебаб в духовке

Коли фарш досить охолоне, беремо трохи маси, кладемо на долоньку і робимо коржик. На серединку кладемо шпажку і скручуємо так, щоб слепилась котлета довгастої форми. Поміщаємо підготовлене страву зверху на фольгу поперек виїмок решітки.

Деко поміщаємо в духовку на середній висоті. Коду жир почне капати в виїмки і кипіти утворюється дим, яким просочиться люля кебаб. Головне-уважно спостерігати за процесом готування. Коли м’ясо придбає золотисту скоринку, тоді котлетки з свинини в духовці потрібно буде перевернути іншою стороною.

Подавати люля кебаб рекомендується з овочами, окропивши трошки соком лимончика. Його потрібно подавати прямо на шпажках, що зробить подачу незвичайною. Гарнір можна вибирати на свій смак, це можуть бути макарони, рис, картопля. Можна подати соус. Пікантне, вишукане і ароматне блюдо здивує всіх рідних і друзів, воно прекрасно підійде на будь-яке свято і прикрасить святковий стіл.

Загрузка...