Люля кебаб з курки в духовці виходить соковитим і ніжним у духовці

Загрузка...

Справжній люля-кебаб роблять на мангалі з свіжої баранини. Це досить гостре і дуже смачне м’ясне блюдо. Але для тих, у кого не прийнято багато є гострого і кому баранина не по кишені, кулінари розробили рецепт того ж люля кебаб з курки в духовці, вийшло не менш смачне блюдо.

Люля-кебаб

Не всі мають можливість виїхати на природу і приготувати його на мангалі, а ось будинки на деку в духовці можна спекти прямо зараз. Курячий люля-кебаб виходить дуже соковитим і ніжним, а який аромат виходить від приготованого м’яса в духовці!

Приготування цієї страви з курки в духовці обійдеться вам значно дешевше, ніж покупка готового страви в кафе, ресторані східної кухні.

М’ясо містить білок, корисні амінокислоти, мікроелементи і вітаміни. Їжте регулярно м’ясне, ви зміцнюєте організм, підвищується імунітет і опірність до сезонних респіраторних інфекцій. За годину люля-кебаб з курки буде готовий, ви й не помітите, як швидко. А ось і рецепт простий зрозумілий люля та технологія приготування.

 

ffc7c796822731ad848a81f0d67293b5 Люля кебаб з курки в духовці виходить соковитим і ніжним у духовціСклад

  • 0,6 к. г курятини. М’ясо беріть разом зі шкіркою
  • 2 шт. середнього розміру цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 шт. гілки петрушки
  • ½ Чай. лож. приправи «Паприки»
  • рідкий дим — 1 чай. лож.
  • поперчіть і посоліть за смаком.

Послідовність приготування

Вийде 4 порції. Впораєтеся за 1,5 ч.

  • Візьміть цілу курку і обріжте м’ясо разом зі шкіркою. Потрібно 0,6 кг. Краще всього використовувати ніжки і стегна. Або придбайте окремо стегенця. Промийте м’ясо під проточною водою і обсушити паперовими серветками. Очистіть від лушпиння часникові часточки і дрібно нарізуйте.
  • ed17f650b28b0e9e02fc742d59c60562 Люля кебаб з курки в духовці виходить соковитим і ніжним у духовціКидайте курятину з часником в блендер і доводите до консистенції фаршу. Можна перекрутити його в кухонному комбайні або м’ясорубці, головне, отримати однорідний фарш. А ось цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарізуйте ножем, його не можна разом з фаршем пропускати через м’ясорубку, виділиться зайва рідина. Петрушку промийте і дрібно наріжте.
  • Покладіть фарш з цибулею, часником і петрушкою в миску. Додайте туди паприки з чорним меленим перцем, все посоліть на свій смак і ретельно перемішайте. Потрібно відбити фарш. А робиться це так, відкидайте від себе його на стіл, велику дошку не менше, ніж 20 разів.
  • Знову покладіть фарш в миску і поставте на 30 хв. в холодильник. Вимагається. Щоб він остудився. Дістаньте і зробіть довгасті за 7 див. ковбаски.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко змастіть соняшниковою олією, викладайте поряд ковбаски. Збризніть зверху їх рідким димом. Поставте на 20 хв. в духовку. Виймайте і їжте відразу гарячими.
  • Якщо у вас є, вставте в «ковбаски» палички, щоб зручніше було їсти. Подавайте гарячими. Дуже смачно люля-кебаб з курки є з маринованою цибулею або іншими соліннями. Подавайте його до гарнірів з: рису, гречки, вермішелі, овочевого рагу і т. д.
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Бісквітний торт з карамельної глазур'ю

    Не забудьте подати до столу на свій смак житнього або білий хліб, батон. Багато люблять м’ясне страву з кетчупом або майонезом.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...