Макарони в духовці. Новий погляд на традиційну страву.

Як саме буденне, звичне блюдо зробити і смачним, та оригінальним? Цю ідею допоможуть здійснити макарони в духовці, приготовані з різноманітними добавками!

ae6372657591bcc1f87193ccda4f8c49 Макарони в духовці. Новий погляд на традиційну страву.Макарони з сиром — чи не найбільш доступне і недороге блюдо. Приготовані макарони з фаршем в духовці — варіант нестандартного і ситної вечері. Рецепти таких страв дуже прості.

Для запікання з сиром в духовці краще всього взяти дрібні, плоскі, короткорезанные макаронні вироби.

Соуси-заливки до них можуть бути на основі кетчупу або свіжих помідорів з додаванням часнику і прянощів, з сиром у молоці або вершках.

Макарони в духовці з овочами

Відварити 400 гр. коротких рожек майже до готовності, відкинути на друшляк. В окремому посуді змішати 2 сирих яйця, ½ склянки молока, 100 гр. натертого сиру, сіль і перець за смаком. У силіконові або керамічні формочки розкласти ріжки і залити їх сирно-яєчної масою. Форми поставити в розігріту до 190 градусів жарову шафу на 10 хвилин. Подавати блюдо гарячим.

У сезон свіжих овочів приготувати макарони в духовці рецепт рекомендує наступним чином

d08e10ec1ba6a00b46e73483793c4ca9 Макарони в духовці. Новий погляд на традиційну страву.На 4 порції знадобиться

 

  • 400 гр. трубочок (пір’я, ріжок);
  • 200 гр. тертого сиру;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 300 гр. баклажанів;
  • 300 гр. кабачків;
  • 150 гр. стебел селери;
  • 350 гр. помідорів;
  • 4 ст. лож. рослинної олії;
  • 1 чай. лож. чебрецю;
  • 125 гр. червоного вина;
  • сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Відварити трубочки, не разваривая, злити з них воду. Цибулю і часник порубати. Баклажани, кабачки і селеру почистити, помити і дрібно нарізати. Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками. Цибулю і часник злегка обсмажити в олії. Додати баклажани, кабачки, селера і обсмажувати 5 хвилин. Сюди ж викласти помідори і прянощі, влити вино.

Потім змішати трубочки і овочі, перекласти у форму для запікання, посипати сиром, поставити в розігріту до 190 градусів жарову шафу на 25 хвилин.

Варіант приготування страви — з використанням м’ясного фаршу

Щоб приготувати макарони з фаршем в духовці, знадобляться:

  • 3c809806941c8a56e5d0912e6b541b3a Макарони в духовці. Новий погляд на традиційну страву.макаронні вироби — 500 гр.;
  • масло рослинне — 2 ст. лож.;
  • фарш свино-яловичий — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 2 — 3 шт.;
  • тертий сир — 200 гр.;
  • томатна паста — 100 гр.;
  • часник — 3 — 4 зубчики;
  • цукор — 1 чай. лож.;
  • спеції (мелений перець, мускатний горіх) — за смаком.

Відварити майже до готовності макарони, злити воду, додати масло. Часник подрібнити, цибулю нарізати півкільцями. Фарш посолити, додати прянощі, часник і обсмажити в невеликій кількості олії, потім протушкувати його з додаванням води при закритій кришці 10 хвилин.

Потім готують заливку: змішують томатну пасту з соєвим соусом, спеціями і цукром, при необхідності додають води. У змащену маслом форму викладають половину всієї кількості макаронів, потім шар фаршу, прошарок з лука, залишився фарш і останнім шаром — макарони. Все заливають приготовленим соусом.

Форму поміщають в розігріту до 190 градусів духовку на 10 хвилин. Після чого виймають форму, вміст посипають сиром, і поміщають її знову, але вже з сиром, у жарову шафу. Запікають страва до утворення рум’яної, піджареної скоринки.

Готувати макарони в духовці рецепт рекомендує загалом не більше 30 хвилин.