Макарони в духовці рецепт оригінального і всім знайомого страви

Загрузка...

Багато хто звик розцінювати макарони виключно у вигляді гарніру до м’ясних страв. Господині вважають за краще відварювати ці продукти, тим самим позбавляючи себе можливості спробувати нові смачні страви.

11709cb32ea171d483fac119211ed487 Макарони в духовці рецепт оригінального і всім знайомого стравиМакарони в духовці, рецепт яких включає в себе ще й овочі, сир, м’ясо, можна приготувати протягом години, однак, ви точно не пошкодуєте витраченого часу. Скористайтеся нашими порадами і спробуйте приготувати розкішне страву зі звичного багатьом продукту.

Новий погляд на старе, або рецепти страв з макаронів

У більшості рецептів вам доведеться використовувати «трубочки» або «черепашки», так як саме ці вироби після термічної обробки зберігають свою форму і прикрашають будь-яку страву.

Щоб ласощі не перетворилося на щось безформне до моменту закінчення готування, варто робити вибір на користь макаронів, виготовлених з твердих сортів пшениці. З ними ви вже точно можете не боятися, що переваріть продукт.

Рецепт №1 Страва з сосисками, сиром і під вершковим соусом

Якщо ви не стежите за своєю масою тіла, то обов’язково побалуйте себе ситним і неймовірно ніжним стравою з «бантиків» або «черепашок» з сосисками під вершковим соусом. Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • макарони – 100-150 гр.;5bc9d6852346248e080767f0390e500f Макарони в духовці рецепт оригінального і всім знайомого страви
  • помідори – 2-3 шт.;
  • сир твердих сортів – 100 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • будь-які сосиски – 2-3 шт.;
  • масло рослинне для дека;
  • спеції.

Сосиски звільняють від упаковки, нарізають невеликими кільцями і злегка обсмажують на сковороді. Потім до них додають дрібно нашатковану цибулю, а ще через пару хвилин – порізані кубиками помідори. Краще всього використовувати помідори черрі, так як саме вони зроблять блюдо привабливим і апетитним.

Тепер необхідно налити в сковороду достатню кількість води (практично готова суміш повинна бути покрита рідиною на 2-3 см), почекати поки вона закипить, висипати макаронні вироби і присмачити спеціями. Ємність потрібно накрити кришкою і почекати 4-7 хвилин. По закінченні часу до компонентів додають трохи вершків і знову накривають сковороду.

Через пару хвилин страва знімають з плити, посипають сиром, натертим на крупній тертці, відправляють ємність в духовку на 5 хвилин. Температура не повинна перевищувати 180 градусів. Після цього можна подавати страву на стіл.

 

Рецепт №2 Макарони по-сицилійськи

Любителі італійської кухні можуть побалувати себе, зробивши макарони в духовці. Рецепт цієї страви включає в себе наступні компоненти:

  • фігурні макаронні вироби – 300-400 гр.;0aa4e71bc09c9f4db97808fca37f9fcb Макарони в духовці рецепт оригінального і всім знайомого страви
  • помідори – 5 шт.;
  • родзинки – половина склянки;
  • анчоуси – 50-60 гр.;
  • кедрові горіхи – чверть склянки.

Для початку потрібно родзинки залити теплою кип’яченою водою і дати йому постояти хвилин 15-20. В цей же час нарізаємо помідори навпіл, кладемо їх на деко і відправляємо в духовку на 7-10 хвилин. По закінченні цього часу дістаємо овочі, знімаємо легко піддається шкірку і дрібно нарізаємо помідори. Кедрові горішки також потрібно злегка обсмажити в духовці – досить потримати їх при температурі 180 градусів пару хвилин.

Як тільки всі компоненти будуть готові, слід зробити з них оригінальний сицилійський соус. В емальовану каструлю викладають горіхи, томати, набряклий родзинки, середньо нарізані анчоуси і пару ложок томатної пасти. Масу ставлять на повільний вогонь і варять кілька хвилин.

Після цього відварюють макарони, зливають з нього воду, перекладають вироби в сервірувальні тарілки і щедро поливають сицилійським томатним соусом. Страва готова!

Рецепт №3 Запіканка з тунцем

Любителі риби обов’язково повинні спробувати ніжне страва з макаронних виробів і тунця під вершковим соусом і плавленим сиром. З інгредієнтів вам знадобляться:

  • консервований тунець – 1 банка;316adeaa87d4c11a31f9f26880bdab54 Макарони в духовці рецепт оригінального і всім знайомого страви
  • сир твердих сортів – 1,5 склянки в тертому вигляді;
  • яйця – 1 шт.;
  • макарони будь – 250 гр.;
  • вершки з невисокою часткою жиру – 250 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень і спеції – за смаком;
  • мускатний горіх (мелений) – чверть ч. л.

Перед початком готування необхідно включити плиту, встановивши температуру до 210 градусів, розігріти її. Відварюємо макарони до стану напівготовності (аль-денте), зливаємо воду і перекладаємо в скляну ємність. До основного компоненту додаємо розділеного на невеликі шматочки тунця, кришимо туди ж цибулю і зелень, половину тертого сиру. Все ретельно перемішуємо і викладаємо у форму для запікання.

Окремо готуємо вершковий соус. Для його приготування потрібно змішати яйце, вершки, додати в суміш трохи мускатного горіха, присмачити спеціями і розмішати. Отриманим соусом заливаються інгредієнти, вже укладені в форму, а зверху страву посипається залишками сиру.

У духовці запіканка буде нудитися 15-20 хвилин (за цей час макарони придбають приємний золотистий відтінок). Подавати на стіл бажано з гарніром з будь-якої зелені.