Макарони з фаршем в духовці рецепт простого і смачної вечері

В уявленні багатьох господинь з макаронів і фаршу навряд чи можливо зробити неймовірно смачне блюдо, яке обов’язково порадує всіх членів сім’ї. Однак, це не так. Крім звичних багатьом макаронів по-флотськи, з тих же інгредієнтів вийде відмінна запіканка, доповнена овочевий сумішшю або ніжним вершковим соусом, незвичайні рулетики і дивовижні закуски.

Макарони з фаршем в духовці, рецепт яких зможе освоїти навіть починаюча господиня, припадуть до смаку не тільки дорослим, але й дітям, якщо подати страву в оригінальній сервіровці. Спробуйте приготувати незвичайні частування, скориставшись нашими порадами!

Рецепти страв з макаронів

Великим плюсом будь-якого страви, приготованої з макаронних виробів і фаршу, є невеликі тимчасові витрати. На смачну і ароматну запіканку з вишуканим соусом у вас піде не більше 30-40 хвилин, а ваші близькі ще довго будуть розхвалювати вашу кулінарну майстерність і вимагати добавки. Ознайомтеся з різними ідеями для обіду та вечері, створивши на швидку руку чудові частування!

Рецепт №1. Запіканка з соусом «Бешамель»

Звичайні макарони з фаршем в духовці можуть стати дивовижною запіканкою, подати на стіл яку краще з вершковим соусом «Бешамель». Для приготування страви вам будуть потрібні:

  • яловичий фарш – 0,7 кг;d31dfbccb4437a351bc89b076cd11091 Макарони з фаршем в духовці рецепт простого і смачної вечері
  • будь-які макаронні вироби – 0,4 кг;
  • томати – 3 шт.;
  • томатна паста – 50-70 гр.;
  • гриби свіжі – 0,3 кг;
  • сир твердих сортів – 250-300 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинне масло – для обсмажування;
  • спеції та зелень – за смаком.

Якщо ви хочете знизити калорійність страви, то замість свинячого або яловичого фаршу можна використовувати курячий або індичий.

Спочатку треба зварити окремо макарони в злегка підсоленій воді, відкинути їх і відкласти в миску. Цибулю дрібно нашаткувати, злегка пасерувати на олії або вершковому маслі, додати до нього дрібно нарізані гриби. Коли суміш буде готова, в неї додають попередньо розморожений фарш, спеції за смаком, трохи томатної пасти і дрібно нарубані помідори. Через 10-12 хвилин сковороду знімають з вогню і відставляють компоненти в бік.

Тепер потрібно приготувати вершковий соус «Бешамель». Для нього знадобляться:

  • молоко середньої жирності – 1 л.;
  • борошно – 100 гр.;
  • масло вершкове – половина пачки;
  • сіль, перець і часник – за смаком.

e2cf2b5e004c6e4fe6774fb5b4bcfdb2 Макарони з фаршем в духовці рецепт простого і смачної вечеріНа попередньо розігріту сковороду викладають масло і розтоплюють його (вогонь повинен бути слабким). В отриману масу акуратно всипають борошно, постійно помішуючи. Коли обидва компоненти придбають красивий золотистий відтінок, починають обережно вливати молоко, розмішуючи масу віночком або ложкою. Доводять майбутній соус до кипіння і знімають з плити. Він повинен придбати консистенцію рідкої сметани. У вже готовий розчин можна додати трохи солі, гострого меленого чорного перцю і пропущеного під пресом часнику.

У форму для запікання викладають шар фольги, а на ній рівномірно розподіляють макарони. Половину соусу «Бешамель» виливають на макаронні вироби. Потім насипають м’ясо-грибну масу, розрівнюють її та теж поливають соусом. Зверху кладуть нарізані кільцями або часточками помідори, а прикрашається блюдо крупно натертим сиром.

Форму ставлять у холодну духовку, встановлюють температуру до 180 градусів і запікають близько 15-20 хвилин. Сигналом готовності страви стане гарна золотава скоринка сиру. Дивовижно ніжна і ситна запіканка з соусом «Бешамель» готова!

 

Рецепт №2. Оригінальний рулет

З макаронних виробів і фаршу можна приготувати і незвичайний рулетик, який обов’язково оцінять по достоїнству. Для страви знадобляться:

  • будь-які макарони – 0,2 кг;7a830f2bba4eed328e49f9a0caa42e78 Макарони з фаршем в духовці рецепт простого і смачної вечері
  • фарш – 0,5 кг;
  • товчені сухарі – 100 гр.;
  • масло вершкове топлене – 100 гр.;
  • яйця – 1 шт.;
  • сік половинки лимона;
  • кетчуп і спеції – за смаком.

Серветку змочують водою, викладають на неї фарш, формуючи з нього шар товщиною близько 3-3,5 см. По центру фаршу викладають відварені до готовності і присмачені вершковим маслом макарони (потрібно почекати, поки вони охолонуть). Після цього, краї рулету запечатують таким чином, щоб макаронні вироби залишилися всередині, обережно перекладають його в оброблену маслом сковороду. Шов при цьому повинен перебувати внизу.

Щоб страва не розвалилася під час термічної обробки, його змащують зі всіх сторін яйцем, обсипають сухарями, поливають зверху топленим вершковим маслом (краще його трохи остудити), збризкують соком половини лимона, роблять у декількох місцях проколи вилкою. Макарони з фаршем в духовці будуть нудитися близько півгодини при 180 градусах. Готове ласощі нарізають на порційні шматочки, подають разом з гострим кетчупом або будь-яким іншим соусом на вибір.

Рецепт №3. Макаронні закуски для дітей

Приготувати забавні закуски з фігурних макаронних виробів, які із задоволенням з’їдять ваші діти, дуже просто. Для страви потрібно:

  • фігурні макарони-черепашки – 16-18 шт.;908f403817cafa12e4f838c932c8b9a9 Макарони з фаршем в духовці рецепт простого і смачної вечері
  • фарш м’ясний – 0,5 кг;
  • бекон – 3-5 скибочок;
  • цибуля – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • рослинне масло – трохи;
  • сіль і перець – за смаком;
  • сир твердих сортів – 4 скибочки;
  • морква, болгарський перець, оливки і т. д. – для прикраси.

Бекон, сир, цибулю і помідори дрібно нарізають. Макарони відварюють (головне, щоб вони не зварилися), відкидають. Духовку розігрівають до 170-180 градусів. В цей же час обсмажують цибулю і бекон, додають до них м’ясну масу, все перемішують. Трохи пізніше насипають у начинку помідори, приправляють спеціями, насипають сир і смажать ще кілька хвилин. Коли начинка буде готова, їй фарширують макарони-черепашки, викладають їх на деко, змащене рослинним маслом. Додатково кожне макаронне виріб прикрашають скибочками моркви, оливками (можна зробити забавних монстрів з іклами і очима). Відправляють блюдо в духовку на 4-5 хвилин.

Готове ласощі викладають на тарілку, прикрашають залишками оливок, перцем і сиром, подають, на радість дітям. Приємного апетиту!

Рецепт №4. Запіканка з спагетті

Любителі спагетті не зможуть пройти повз апетитною запіканки з квасолею і томатним соусом. Для приготування страви вам знадобляться такі інгредієнти:

  • спагетті – 250 гр.;4acefbefb793b2a099f8c5b933c4a692 Макарони з фаршем в духовці рецепт простого і смачної вечері
  • м’ясний фарш – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • консервована квасоля – 300 гр.;
  • консервовані помідори – 300 гр.;
  • сир твердих сортів (тертий) – 1,5 склянки;
  • сметана – 0,5 склянки;
  • порошок чилі і часниковий – 1 ч. л. та ¼ ч. л. відповідно;
  • сіль – пару щіпок;
  • перець чорний мелений – трохи.

Духовку заздалегідь розігрівають до 175-180 градусів, форму для запікання обробляють невеликою кількістю рослинного масла. Макарони відварюють до напівготовності, відкидають, перекладають у форму. Цибулю пасерувати, насипають до нього м’ясний компонент і обсмажують протягом 5-7 хвилин. Надлишки жиру краще злити, щоб блюдо не вийшло занадто маслянистим і важким.

Після цього, до цибульно-м’ясної маси додають квасолю, помідори, склянка сиру, сметану, чилі і часник у вигляді порошку, добре все перемішують. Отриману масу відправляють до спагетті, знову перемішують інгредієнти, зверху посипають залишками сиру. Форму покривають шаром фольги, відправляють запікати протягом півгодини. По закінченні часу готову страву витягують, прибирають фольгу і дають постояти 5-10 хвилин. Перед подачею на стіл запіканку можна прикрасити зеленню, наприклад, базиліком і пучками петрушки, або ж тоненькими скибочками помідорів.

Як ви можете переконатися самі, зі звичних і в деяких випадках приїлися макаронних виробів можна приготувати досить незвичайний апетитний і ситний вечеря. Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами, вносячи свої поправки в наведені нами рецепти. Приємного апетиту і успіхів у кулінарному майстерності!