Маковий пиріг із заварним кремом

Маковый пирог с заварным кремом
Для любителів ароматної випічки з маку цей пиріг просто знахідка. Все дуже просто і неймовірно смачно. Та і виглядає по-особливому красиво і незвично. Результат перевершує всі очікування і загальному захопленню не буде краю…

    Інгредієнти для приготування пісочного тіста:

  • 300 р. борошна
  • 150 р. цукру
  • 125 р. масла
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 2 ст. ложка рому
    Продукти для начинки:

  • 4 жовтка
  • 400 мл молока
  • 40 р. борошна
  • 30 р. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 40 р. цукрової пудри
  • 1 ст. ложки рому
  • 100 р. маку

Для випічки було використана форма висотою 3-4 см, діаметром 20-23 див. І всі наведені інгредієнти розраховані під це…

Загрузка...

Докладний рецепт пирога макового

Першим ділом потрібно зварити заварний крем, а для цього потрібно яєчні жовтки розтерти з цукровою пудрою і борошном

Заварной крем

При цьому потрібно цукор і борошно додавати частинами і поступово, збиваючи вінчиком або міксером до однорідної консистенції

Готовый заварной крем

Далі, прогрійте молоко до кімнатної температури, додайте цукор і ванільного порошку, перемішуючи доведіть до кипіння. Все це перелийте до жовтків і ретельно перемішайте

Молоко с сахаром

Після, перелийте молочну суміш з цукром назад в каструлю і продовжуйте варити на середньому вогні, поки крем помітно не загусне

Молоко с сахаром

Влийте ром і ретельно розмішайте

Налейте ром

Спочатку треба остудити, а після накрити суміш впритул поліетиленом і дати настоятися

Накрыть смесь полиэтиленом

Наступний крок, потрібно попередньо размелить мак, потім додати повністю остиглий крем і розмішати

Соединить мак

Ну а далі приступимо до приготування тіста: потрібно разтереть масло з цукром і двома столовими ложками ромом

Песочное тесто для пирога

Згідно інгредієнтів додати одне яйце і один яєчний жовток

Добавить в песочное тесто яйца

І поступово всипаючи борошно, замісити тісто, накрити плівкою і дати настоятися

Готовое песочное тесто

Поділити тісто на три частини, одну частину трохи менше) і розкачати кожну частину окремо. Потім викласти в спеціальну форму так, щоб краї тіста трохи звисали, а поверх тісто викладіть крем маковий

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Буженина з свинини в духовці

Приготовление макового пирога

Другу частину розкатаного тіста накладіть зверху і пройдіться качалкою при цьому злегка натискаючи так, щоб краї зрізалися

Приготовление макового пирога

Необхідно проколоти для циркуляції пари. Ну і останнє, виріжте квіточки з решти тіста і прикрасьте пиріг

Украшаем пирог

Відправляємо в духовку і випікаємо при температурі 160 градусів, приблизно 40 хвилин, до готовності

Маковый пирог

Просто смачно і ароматно!

Загрузка...