Маринад для курки в духовці – різні рецепти приготування.

М’ясо курки – це найбільш використовуваний продукт в наш час. Птах – це дієтичне м’ясо, збагачене білком і різними корисними речовинами. Грудка містить менше жиру, ніж стегна, але в темне м’ясо птиці містить більше заліза. З курячого м’яса готують безліч найрізноманітніших страв.

маринад для курицы в духовкеБагато країн м’ясо птиці ось уже протягом багатьох століть використовують для відновлення організму після різних захворювань. Крім цього, за підсумками різноманітних досліджень, було встановлено, що м’ясо птиці володіє і іншими необхідними речовинами. Таке мяско має ніжний смак і приємний аромат. Однак, щоб страви з птиці виходили смачними і поживними потрібно знати деякі секрети. Курку рекомендується їсти відразу, як тільки вона приготувалася. Попередня обробка м’яса включає його промивання під холодною водою і оброблення тушки, якщо це потрібно.

Ще одним важливим початковим етапом підготовки є вибір курки. Сьогодні магазини пропонують різні варіанти курячого м’яса. Серед величезного асортименту важливо керуватися правилами щодо вибору тільки натурального і високоякісного продукту:

  • Запах. Неприємний аромат говорить про псування м’яса.маринад для курицы в духовке
  • Упаковка повинна бути прозорою і чистою, без порушення цілісності. Продукт повинен добре проглядатися.
  • Шкіра тушки без плям і пошкоджень.
  • Невелике натискання на тушку дозволить визначити її якість. Якщо м’ясо практично відразу відновитися, то продукт якісний і свіжий, якщо ні, то краще не купувати таке м’ясо.

При запіканні курочки в духовці цілком рекомендується купувати молоді тушки.

Курча від курки відрізняється кількістю жиру: якщо підшкірний жир знаходиться внизу живота, то це курча, а якщо жиром запливла практично вся тушка, то м’ясо старе, значить це курка.

Готують курочку найрізноманітнішими способами, її варять, тушкують, запікають і обсмажують. Одним з популярних рецептів сьогодні вважається курка в маринаді в духовці. Маринад додасть м’ясу ніжність, м’якість і неповторний смак. Важливо, що для приготування маринованого м’яса потрібно набагато менше часу. Поєднання спецій і трав зроблять наше страва чудовим з незвичайним ароматом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Заливний пиріг в мультиварці
Загрузка...

Рецепт № 1

Продуктимаринад для курицы в духовке

  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Раст. масло – 3 ст. л.
  • коріандр, базилік – 0.5 ч. л.
  • сіль, перець.
  • Тушка птиці – 1 шт.

Приготування

Миємо й обсушуємо курячу тушку.

Готуємо маринад: в окремій тарілці з’єднуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо.

Птицю можна залишити маринуватися або просто залити готовим маринадом і відправити запікатися в духовку. Готуємо при t 200 гр. до готовності.маринад для курицы в духовке

Найкраще маринувати мяско близько години або максимум – добу. Якщо немає зайвого часу, то замариноване м’ясо краще залишити на столі при домашньої t. Якщо маринаду трохи, то іноді перевертайте курку.

Поки курка готуватися час від часу поливайте її утворився соком, тоді вона вийде з рум’яною, хрусткою скоринкою.

Запечену в духовці цілком птицю можна подавати зі свіжими овочами.

Одним з швидких і часто зустрічаються маринадів для птиці вважається майонезно-часниковий.

 

Рецепт № 2

Інгредієнтимаринад для курицы в духовке

  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Спеції

Приготування

Чисту і обсушену тушку курки натираємо сіллю і перцем зовні і всередині.

В окремій ємності з’єднуємо сметанку з майонезом. Засипаємо подрібнений часничок. Все перемішуємо.

маринад для курицы в духовкеНатираємо рясно курочку і відправляємо в розігріту духовку на одну годинку. У процесі приготування тушку треба поливати утворився соком.

Готову птицю розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з гарніром.

Ще одним смачним і популярною стравою вважається курка гриль. Тепер приготувати таку смачну страву можна дому і для цього не потрібні дорогі продукти і багато часу. Є спеціальні маринади для запікання курки гриль в духовці.

Рецепт № 3

Нам буде потрібномаринад для курицы в духовке

  • Мед – 3 ст. л.
  • Перчик чилі.
  • Лимонний сік.
  • Розмарин і чебрець – по 0.5 ч. л.
  • Гірчиця в зернах – 50 гр.
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Тушкована яловичина з брокколі в соєвому соусі

    Приготування

    Розігріваємо олію на сковорідці, кладемо туди перець і розмарин. Витримуємо на маленькому вогнику пару хвилинок, потім додаємо цитрусовий сік і тримаємо ще трохи на плиті.

    маринад для курицы в духовкеВ окремому посуді змішуємо гірчицю, мед і чебрець, далі вливаємо вміст сковорідки. Кладемо туди курку і маринуємо близько п’яти годин. Після того, як все добре просочилося готуємо страву в духовці. У такому разі тушку можна готувати на рожні або решітці.

    Мед для цього рецепта краще підійде рідкий. Але якщо взяли зацукрований, то його потрібно заздалегідь розтопити на пару.

    Запечена курка — це відоме блюдо для торжества або простого сімейного вечері. Воно легко готується, використовуються доступні продукти. За рахунок маринаду курка виходить м’яким, соковитим і ніжним. При готуванні маринаду потрібно керуватися деякими правилами і секретами. Тоді смачний маринад для курки в духовці допоможе зробити саме незвичайне блюдо.

    маринад для курицы в духовкеПросто і легко готуватися куряче м’ясо в духовці для цього достатньо замаринувати його і помістити запікатися на годинку, й апетитна страва готова. До нього залишиться лише зробити легкий гарнір. Але при виборі маринаду нерідко бувають деякі складності: крім звичайних майонезу і томатної пасти нічого на розум просто не приходить, а адже для курки можна підібрати більш 100 цікавих ідей!

    Загрузка...