Маринад для свинини в духовці – п’ять кращих рецептів

Загрузка...

Щоб надати м’ясу особливий, неповторний смак і аромат, люди з найдавніших часів використовували маринади. Найстаріші з відомих рецептів, створені понад 2000 років тому, передбачали використання морської солі та води.

Пізніше до них стали додавати сушені трави, сік фруктів, спеції, методом проб і помилок вивчаючи смакові якості різних складів. Багато рецепти, розроблені сотні років тому, витримали перевірку часом і успішно застосовуються і сьогодні. Ми приготували для Вас п’ять кращих способів приготувати маринад для свинини в духовці, кожен з яких унікальний і дивовижний.

Іспанська рецепт

Іспанська маринад для м’яса в духовці, приготований за класичною методикою, що включає такі інгредієнти:

  • 136fa5d8d429f45c098221395f9c06bc Маринад для свинини в духовці – пять кращих рецептівневеликі цибулини – 3 штуки;
  • часник – 4 зубчики;
  • кунжутна олія – 200 мл;
  • яблучний оцет – 75 мл;
  • перець чилі – 4 стручка;
  • цукор – 2 ст. л;
  • гвоздика – 2 зірочки;
  • сіль, перець – по 1 ч. л;
  • лавровий лист, розмарин, чебрець, кориця – за смаком.

Для початку потрібно очистити і дрібно нарізати цибулю. Часник можна нарізати, натерти або використовувати чеснокодавку. Потім змішуємо ці інгредієнти з нарізаним перцем, вливаємо, помішуючи, оцет і кунжутне масло, всипаємо цукор. Солимо, перчимо, додаємо спеції. М’ясо обволікає в маринаді і залишаємо на 8-12 годин.

Рецепт з аджикою

Аджика чудово підходить для маринування свинини. Завдяки їй страва виходить відмінно прожареною і в той же час соковитим, а рецепт відрізняється простотою і доступністю. Отже, нам знадобляться:

  • гостра аджика – 120 г;
  • соєвий соус – 50 г;
  • італійські або прованські трави – 1 щіпка.

Зверніть увагу, сіль і перець додавати не варто – буде досить гостроти інгредієнтів.

Весь процес приготування полягає в змішуванні продуктів у зазначеній пропорції. Натерте готовою сумішшю м’ясо має простояти не менше 2 годин перед запіканням, щоб увібрати смак, аромат і властивості складу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  М'ясо в духовці з картоплею і помідорами - незвичайні рецепти звичайного страви!

 

Використовуємо лимон

Удавана складність приготування подібної різновиди маринаду для свинини в духовці може відлякати багатьох новачків, але, повірте, результат коштує витрачених зусиль. Для початку, зробіть наступне:

  • 02bf283748cb00f1134486be4c833955 Маринад для свинини в духовці – пять кращих рецептівлимон – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • часник – 6 зубчиків;
  • винний оцет – 2 ст. л.;
  • мед – 1 ст. л.;
  • лавровий лист, коріандр, кориця – за смаком;
  • чорний і рожевий перець – по 1 ч. л.;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • гірчиця – 1,5 ст. л.;
  • мінеральна вода без газу – 0,5 л;
  • мінеральна вода з газом – 0,5 л.

Нагріваємо негазовану воду на повільному вогні, поступово розводячи в неї мед. Кладемо сіль і корицю, даємо декілька хвилин покипіти. Тим часом ріжемо кільцями цибулю і лимон, подрібнюємо часник. Додаємо їх у киплячу суміш, вимикаємо вогонь і, помішуючи, вливаємо оцет. Далі додаємо пів-літра газованої води і заливаємо готовим маринадом м’ясо. Залишаємо на добу при температурі +2…+8 С. Перед запіканням натираємо м’ясо сумішшю перців, коріандру і гірчиці.

Гранат – трохи екзотики

Рецепт маринаду для свинини з використанням граната зручний тим, що не тільки економить час і сили, але і дозволяє вдало декорувати готову страву залишилися зернами плода. Ось мінімум інгредієнтів, які нам знадобляться:

  • гранат (бажано кислий) – 1-2 шт;
  • рожевий перець – 2 ч. л.;
  • гострий перець – 2 стручка;
  • сіль – 1 ст. л.

Перший етап – отримання соку з плодів граната. Можна використовувати соковижималку, можна взяти марлю, загорнути в неї зерна і пройтися по «мішечку» качалкою в широкій каструлі або деку. Куплений в магазині сік не підійде – він буде занадто солодким. Додаємо в сік рожевий перець, після чого натираємо м’ясо для запікання отриманою сумішшю. Залишаємо на півтора-дві години, очищаємо м’ясо від залишків суміші, натираємо гострим перцем і сіллю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Огірки з м'ясом по-корейськи (віча)

На основі майонезу

Маринад для свинини в духовці можна приготувати, використовуючи звичайний майонез. Такий спосіб простий і зручний, компоненти доступні і коштують недорого. Це:

  • 2464f8aa248c1f4e22b79418cadc1b43 Маринад для свинини в духовці – пять кращих рецептівмайонез – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – 1-2 ст. л.;
  • чорний перець – 1 ч. л.;
  • мускатний горіх – 1-2 ч. л.;
  • приправа до м’яса – 1-2 ч. л.;
  • сіль – 2 ч. л.

Майонез і соєвий соус змішуємо, повільно додаємо інші компоненти в довільній послідовності, не перестаючи помішувати маринад. Обмазуємо готовим складом м’ясо, підготовлене для запікання в духовці, і даємо відстоятися 2-3 години.

Представлені рецепти маринаду для свинини дуже розрізняються по складності, використовуваних продуктів, часу приготування. Однак результат залишиться незмінним – свинина в маринаді в духовці, приготовлена з увагою і любов’ю, буде володіти чудовим смаком і казковим ароматом.

Загрузка...