М’ясні тефтелі

Загрузка...

a1121de45c6153d3fe70de23d07155a9 Мясні тефтелі
Адже насправді, м’ясні тефтелі приготувати зовсім не складно. А з підливою і в поєднанні з овочевим салатом, можна подати як повноцінне друге блюдо. Словом, тефтелі виходять ніжними і дуже смачними…

    Інгредієнти:

  • М’ясна вирізка – 500 р.
  • Ріпчаста цибуля – 2 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Морква – 1 шт.
  • Білий хліб – 2 скибочки
  • Рис – 80 р.
  • Томатна паста – 1 ст. ложка
  • Лавровий лист, сіль і чорний перець
  • Рослинна олія для смаження
  • Борошно для обвалювання

Як приготувати м’ясні тефтелі рецепт

На початку потрібно відварити рис до повної готовності і замочити у воді хліб, а краще це зробити в молоці. М’ясо порізати на невеликі шматки і прокрутити через м’ясорубку. Хліб віджати і також пропустити через комбайн, а в кінці прокрутити часник і одну цибулину.

5a75a22b0f558d398b752ecb6a00c22f Мясні тефтелі

Далі, у м’ясний фарш додати попередньо відварений рис, вбити яйце, посолити і поперчити строго за смаком. Все грунтовно перемішати руками, до однорідної маси.

734e4276d600926a98f76b33a97fbcd7 Мясні тефтелі

Після, сформувати тефтелі невеликих розмірів, приблизно в волоський горіх і кожну. обваляти в борошні.

731ebcfd18cd456afc0d0cfe83c420d4 Мясні тефтелі

Розігріти рослинне масло і обсмажити котлетки з усіх боків. Виконати всі з іншими тюфтельками.

Тим часом, другу цибулину і моркву порізати не товстими кільцями.

bf7e1e2dc61272168252d5028e3ac5a6 Мясні тефтелі

У товстостінній каструлі або в чавунному казані викласти шарами: цибулю, моркву, а зверху-обсмажені м’ясні тефтелі. Залити окропом так, щоб вміст трохи вкрилися і додати одну ложку пасти.

d2aec8f2d7d811a3626aa25451a0a234 Мясні тефтелі

Закрити кришкою і готувати протягом 15 хвилин на середньому вогні. А за 5 хвилин до готовності додати листочок лавра.

58ee98aa5e352014a0d8dd310eacf4e5 Мясні тефтелі

М’ясні тефтелі подавати гарячими з соусом і гарніром, а також свіжим салатом.