М’ясний кекс з картоплею

67247b5d30eddaa58f177bcbce9ee687 Мясний кекс з картоплею
Якщо ви випробували все і вже не знаєте чим потішити своїх рідних і близьких, то ці милі на вигляд, але дуже смачні і ароматні межах ситні кекси з картоплею, будуть в самий раз, щоб черговий раз показати своє вміння і любов. Можете сміливо приступати до процесу, який насправді дуже простий…

    Інгредієнти для картопляного пюре:

  • 3-4 шт. відвареної картоплі,
  • 100 грам молока,
  • Щіпка солі,
  • 1 їдальня ложка вершкового масла,
  • 1/2 склянки тертого сиру.
    Для м’ясної начинки:

  • 500 грам 90% яловичий фарш,
  • 2 кірки хліба,
  • 1 невелика цибулина,
  • 100 мл. молока,
  • 1/4 чайної ложки перцю, трохи більше солі,
  • 1 яйце.
    Для соусу:

  • 1/2 чашка кетчупу,
  • 1 столова ложка коричневого цукру,
  • 2 чайні ложки порошкового гірчиці,
  • Зелень петрушки.

Як приготувати м’ясний кекс з картоплею

  • У глибокій мисці перекладаємо попередньо відварену картоплю, наливаємо прокип’ячена молоко, кладемо масло, сіль і тертий сир. Збиваємо в пюре, до однорідної маси.
  • Замочити хліб у молоці, додати м’ясний фарш, цибулю пропущену через м’ясорубку або тертці, покласти чайною ложку перцю, солі і вбити одне яйце. Грунтовно перемішати.
  • В окремому посуді змішати всі перераховані інгредієнти для соусу. Зелень петрушки можна залишити на потім.
  • У спеціальні чашки для випікання розподілити фарш, не сильно наповнюючи. Зверху полити приготованим соусом і викласти пюре.
  • Випікати 15-20 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
  • Посипати зверху петрушкою і подавати гарячим.
  • Сир надає м’ясних кексів і картоплі не тільки пікантність, але і не дає пюре розвалюватися і зберігати форму при випіканні.