М’ясо по-французьки з помідорами в духовці, рецепт зі свининою

Сьогодні неможливо уявити жоден стіл без м’яса. З м’яса готують найрізноманітніші страви. Воно може бути подано гаряче або у вигляді закуски, його використовують у салатах. Єдина відмінність це те, що кожна господиня воліє свій вид м’яса. Хтось більше любить свинину, хтось курку або будь-який інший вид.

Якщо говорити про гарячому блюді, то м’ясо найчастіше запікають у духовці. Запечене воно зберігає всі свої корисні елементи. Одним з найпопулярніших страв, які готуються з свинини, вважається м’ясо з помідорами в духовці або м’ясо по-французьки. Таке блюдо готується дуже швидко, використовується мінімальна кількість продуктів, а в результаті виходить смачне і ситне страву. Мабуть, основним секретом є правильно викладені шари всіх складниках рецепту. Дотримуючи всі ці прості хитрощі, блюдо вийде ніжним і соковитим.

Рецепт № 1. Просто, смачно, ситно

Нам буде потрібно:

  • 8eb00da45e585dcdf3a12004d71ba3ca Мясо по французьки з помідорами в духовці, рецепт зі свининоюСвинина для відбивних – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Сир твердого сорту – 150 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Спеції за смаком

Починаємо готувати:

М’ясо ріжемо невеликими шматочками. Далі вийшло філе покласти в целофановий пакет і відбиваємо до товщини приблизно 0,7 див.

При купівлі свинини вибирайте не жирне м’ясо, оскільки в поєднанні з майонезом вийде щось абсолютно не їстівне. Саме м’ясо повинно мати рівномірне забарвлення. Бути без жовтих прошарків.

Чистимо цибулю й ріжемо тонкими кільцями. Помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Натираємо сир.

Кожен відбитий шматочок м’яса приправляємо спеціями, промазуємо майонезом і розміщуємо на деко, заздалегідь промазанным маслом.

Приправленному спеціями мяску найкраще трошки промаринуватися і увібрати в себе всі аромати спецій.

 

На свинині розміщуємо цибульні кільця, потім помідори, ще разок промазуємо майонезом і засипаємо сиром. Страва поміщаємо в нагріту до 180°С духовку на 30 хв. Приготоване блюдо подається гарячим.

М’ясо по-французьки виходить неймовірно ніжним і смачненьким, завдяки помідорам, які дають сік, воно не пересушується і набуває соковитість. Така страва стане чудовим варіантом для будь-якого свята або для сімейної вечері. Завдяки використанню простих продуктів страва виходить не надто дорогим.

Рецепт № 2. Оригінальний і надзвичайно смачний

Нам буде потрібно:

  • d83b0802b6947a5f2251e1b1762b1fc5 Мясо по французьки з помідорами в духовці, рецепт зі свининоюСвиняча шийка – 0,5 кг.
  • Гриби (печериці) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Бринза – 200 гр.
  • 15%-ная сметана – 0,5 кг.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Ананас – 1-2 скибочки
  • Спеції: чорний перець, чебрець, майоран, базилік
  • Гірчиця
  • Борошно
  • Рослинна олія

Приготування:

Свинина ріжеться поперек волокон на порції близько 1-2 см завтовшки. Потім відбиваємо і промазуємо гірчицею. Далі свинину обвалюємо в борошні і смажимо до отримання скоринки. Після того, як свинина обсмажилася її потрібно посолити.

Печериці ріжемо пластинками, потім обсмажуємо з маслом. Овочі ріжемо кільцями.

Готуємо соус: бринзу розминаємо в тарілочці, кладемо сметани стільки, поки соус не стане досить густий. Додаємо спеції за рецептом. Все добре перемішуємо.

Форму трошки промазуємо маслом і розміщуємо продукти шарами. Цибуля → м’ясо → гриби → цибулю → помідори → шматочки ананаса. Кожен отриманий шар промазуємо соусом і трішки солимо. Залишилися соусом поливаємо все блюдо і засипаємо його тертим сиром. Готуємо в нагрітій до 180°С духовці близько півгодини. При подачі готову страву можна прикрасити оливками або маслинами.

Можна змінювати рецепт і додавати нові інгредієнти, який зроблять смак страви неповторним та індивідуальним.