М’ясо в духовці – як приготувати страву і зробити до нього соус.

Загрузка...

М’ясо – продукт, який складно зіпсувати. Але якщо не знати деяких моментів у приготуванні, його легко засушити в духовці. Наші рецепти не дозволять цього зробити. У списку поживних, смачних і улюблених страв воно займе одне з лідируючих місць.

Простий рецепт для яловичини або свинини

М’ясо в духовці особливо сподобається чоловікам. Адже вони без цього продукту і дня прожити не можуть. З ним ви швидко і смачно накриєте святковий стіл, приготуєте смачний гарнір або просто запечете в духовці з ароматними травами. Якщо ви поставите на стіл це смажене в духовій шафі блюдо, голодним не залишиться ніхто.

Для нього знадобиться:3d22749f0e47730060aab891d9f1c040 Мясо в духовці – як приготувати страву і зробити до нього соус.

  • 0,5 кг м’якоті;
  • 1 велика цибулина;
  • морква;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль, свіжа зелень і улюблені спеції до м’яса за смаком.

Для запікання м’яса в духовці рекомендується купувати м’якоть. Решта – справа смаку. Підійде баранина, свинина, яловичина.

Будь-яке м’ясо ви не вибрали, його необхідно перед приготуванням ретельно промити і обсушити за допомогою паперового рушника. Тепер обробляємо овочі для запікання м’яса в духовці. Чистимо і нарізаємо часточками моркву. Зубчики часнику перетворюємо на тонкі кружечки.

Тепер потрібно рівномірно нашпигувати м’ясо цими продуктами. У м’якоті робимо невеликі розрізи і кладемо туди нарізані компоненти. Приправляємо основний продукт сіллю і улюбленими спеціями. Даємо йому трохи настоятися.

Готуємо м’ясо у фользі. Відрізаємо шматок, якого буде достатньо, щоб загорнути м’якоть. Нарізаємо півкільцями цибулю і рівномірно устеляємо їм фольгу. Зверху на цибульну подушку кладемо шматок свинини або яловичини. Щоб печене м’ясо в духовці набуло неповторний аромат, додатково покладіть на цибулю гілочку свіжої зелені.

Викладаємо нашу заготовку на деко і наливаємо в нього трохи води. Розігріваємо духовку до 200 градусів. На запікання м’яса потрібно півтори години. Після розвертають фольгу, щоб дозволити утворитися рум’яної скоринки.

Не забудьте витримати страву ще 15 хвилин після готовності. За цей час всі соки рівномірно розподіляться, і ви отримаєте не просто смачна, а соковите м’ясо в духовці.

 

Свинина шматочками

Щоб приготувати м’ясо шматочками в духовці, буде потрібно набагато менше часу. Приготувати страву за рецептом можна заздалегідь, а потім лише підігріти, коли прийдуть гості. Для приготування запасаємося:

  • 1 кг свинячої вирізки;b7577433b89a9ea821d2d6ea8cf2bd6a Мясо в духовці – як приготувати страву і зробити до нього соус.
  • 100 г волоських горіхів;
  • 150 мл вершків;
  • 1 цибулиною;
  • 50 мл сухого вина;
  • 4-5 ст. ложками рослинного масла;
  • перцем, сіллю і сухими травами.

Страва вийде особливо ароматним, якщо приготувати м’ясо шматочками в поєднанні з розмарином або базиліком.

Нарізані поперек волокон шматки свинини товщиною не більше 1,5 см попередньо обсмажуємо на рослинному маслі. Як тільки золотава скоринка дала про себе знати, знімаємо блюдо з плити. Викладаємо кожен шматочок свинини на окремий аркуш фольги. Присипаємо спеціями, солимо, скроплюємо вином.

Щоб печене м’ясо в духовці повністю приготувався, цілу м’якоть або шматками правильніше викладати на дзеркальну поверхню фольги.

Щільно загорнуті викладаємо шматочки не на деко, а на решітку в духовці, розігрітій до 200 градусів. Щоб запекти м’ясо, знадобиться всього 30 хвилин.

Тим часом встигнемо приготувати соус з незадіяних компонентів. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо подрібнені волоські горіхи. Через 3 хвилини вливаємо вершки, перчимо і солимо наш соус за смаком. Коли ніжне м’ясо в духовці готове, викладаємо його на тарілку і поливаємо горіхово-вершковим соусом власного приготування.

М’ясо в духовці, рецепти якого описані вище, готується без особливих кулінарних навичок. Важливо, щоб продукт був свіжим і поєднувався з іншими компонентами в потрібних пропорціях. Запечене в духовці страву готують як окремий гарнір, до каш, картоплі. Подають його з овочами, овочевими салатами або з зеленню.

Сподіваємося, ви залишилися задоволені статтею будемо дуже вдячні, якщо ви залишите свою думку про рецепті. Ви допоможете іншим користувачам визначитися з вибором страви.