М’ясо в духовці – як приготувати страву і зробити до нього соус.

М’ясо – продукт, який складно зіпсувати. Але якщо не знати деяких моментів у приготуванні, його легко засушити в духовці. Наші рецепти не дозволять цього зробити. У списку поживних, смачних і улюблених страв воно займе одне з лідируючих місць.

Загрузка...

Простий рецепт для яловичини або свинини

М’ясо в духовці особливо сподобається чоловікам. Адже вони без цього продукту і дня прожити не можуть. З ним ви швидко і смачно накриєте святковий стіл, приготуєте смачний гарнір або просто запечете в духовці з ароматними травами. Якщо ви поставите на стіл це смажене в духовій шафі блюдо, голодним не залишиться ніхто.

Для нього знадобиться:мясо в духовке

  • 0,5 кг м’якоті;
  • 1 велика цибулина;
  • морква;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль, свіжа зелень і улюблені спеції до м’яса за смаком.

Для запікання м’яса в духовці рекомендується купувати м’якоть. Решта – справа смаку. Підійде баранина, свинина, яловичина.

Будь-яке м’ясо ви не вибрали, його необхідно перед приготуванням ретельно промити і обсушити за допомогою паперового рушника. Тепер обробляємо овочі для запікання м’яса в духовці. Чистимо і нарізаємо часточками моркву. Зубчики часнику перетворюємо на тонкі кружечки.

Тепер потрібно рівномірно нашпигувати м’ясо цими продуктами. У м’якоті робимо невеликі розрізи і кладемо туди нарізані компоненти. Приправляємо основний продукт сіллю і улюбленими спеціями. Даємо йому трохи настоятися.

Готуємо м’ясо у фользі. Відрізаємо шматок, якого буде достатньо, щоб загорнути м’якоть. Нарізаємо півкільцями цибулю і рівномірно устеляємо їм фольгу. Зверху на цибульну подушку кладемо шматок свинини або яловичини. Щоб печене м’ясо в духовці набуло неповторний аромат, додатково покладіть на цибулю гілочку свіжої зелені.

Викладаємо нашу заготовку на деко і наливаємо в нього трохи води. Розігріваємо духовку до 200 градусів. На запікання м’яса потрібно півтори години. Після розвертають фольгу, щоб дозволити утворитися рум’яної скоринки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Самса з м'ясом з листкового тіста

Не забудьте витримати страву ще 15 хвилин після готовності. За цей час всі соки рівномірно розподіляться, і ви отримаєте не просто смачна, а соковите м’ясо в духовці.

 

Свинина шматочками

Щоб приготувати м’ясо шматочками в духовці, буде потрібно набагато менше часу. Приготувати страву за рецептом можна заздалегідь, а потім лише підігріти, коли прийдуть гості. Для приготування запасаємося:

  • 1 кг свинячої вирізки;мясо в духовке
  • 100 г волоських горіхів;
  • 150 мл вершків;
  • 1 цибулиною;
  • 50 мл сухого вина;
  • 4-5 ст. ложками рослинного масла;
  • перцем, сіллю і сухими травами.

Страва вийде особливо ароматним, якщо приготувати м’ясо шматочками в поєднанні з розмарином або базиліком.

Нарізані поперек волокон шматки свинини товщиною не більше 1,5 см попередньо обсмажуємо на рослинному маслі. Як тільки золотава скоринка дала про себе знати, знімаємо блюдо з плити. Викладаємо кожен шматочок свинини на окремий аркуш фольги. Присипаємо спеціями, солимо, скроплюємо вином.

Щоб печене м’ясо в духовці повністю приготувався, цілу м’якоть або шматками правильніше викладати на дзеркальну поверхню фольги.

Щільно загорнуті викладаємо шматочки не на деко, а на решітку в духовці, розігрітій до 200 градусів. Щоб запекти м’ясо, знадобиться всього 30 хвилин.

Тим часом встигнемо приготувати соус з незадіяних компонентів. На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо подрібнені волоські горіхи. Через 3 хвилини вливаємо вершки, перчимо і солимо наш соус за смаком. Коли ніжне м’ясо в духовці готове, викладаємо його на тарілку і поливаємо горіхово-вершковим соусом власного приготування.

М’ясо в духовці, рецепти якого описані вище, готується без особливих кулінарних навичок. Важливо, щоб продукт був свіжим і поєднувався з іншими компонентами в потрібних пропорціях. Запечене в духовці страву готують як окремий гарнір, до каш, картоплі. Подають його з овочами, овочевими салатами або з зеленню.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Салат з буряка та цибулі

Сподіваємося, ви залишилися задоволені статтею будемо дуже вдячні, якщо ви залишите свою думку про рецепті. Ви допоможете іншим користувачам визначитися з вибором страви.

Загрузка...