М’ясо в духовці з картоплею і помідорами — незвичайні рецепти звичайного страви!

Загрузка...

Існують страви, які просто не можуть не подобатися, наприклад, м’ясо в духовці з картоплею і помідорами. Принадність такого вечері в тому, що не потрібно окремо готувати гарнір — все в одній тарілці». Крім того, незважаючи на те, що це саме звичайне і звичне нам страву, його можна приготувати дуже навіть незвично, а головне ситно, просто і дуже смачно! Потрібно всього лише підключити фантазію, ну або просто прочитати нашу статтю. Запасіться продуктами і бажанням готувати — і все складеться чудово. Домашні як завжди залишаться ситими і задоволеними.

Традиційний рецепт

Перш ніж розповісти про рецепти незвичайних, треба розповісти традиційний спосіб приготування м’яса з картоплею і помідорами. У ньому найпростіші інгредієнти, а в готуванні немає нічого особливого, проте це стало улюбленим стравам, мабуть, у всіх сім’ях. Для нього нам знадобиться:

  • b9b4146bec6040186199e8305f0d4f1c Мясо в духовці з картоплею і помідорами   незвичайні рецепти звичайного страви!Картопля — півкіло;
  • Свиняча вирізка — півкіло;
  • Помідори — 300 гр;
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт;
  • Олія — для змащування форми;
  • Сіль і суміш приправ для м’яса — за смаком.

Почнемо з підготовки свинини. Її потрібно ретельно змити прохолодною водою і вмочити паперовими серветками. Потім приділіть увагу тому, щоб вирізка була «чистою»: без жиру, жилок і кісток. Потім ріжемо рівними пластиками приблизно півтора сантиметра товщиною і відбиваємо їх. Коли будуть готові відбивні, обтираем їх сіллю і спеціями, кладемо в одну миску і ставимо в холодильник. Поки будемо готувати все інше, вони вберуть смак і аромат приправ.

Тепер миємо й чистимо бульби картоплі, потім нарізаємо їх кільцями, товщиною не більше сантиметра. Цибулю теж чистимо і перетворюємо його в півкільця. Помідори також миємо, ріжемо тонкими пластиками.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Запечена корейка з картоплею в духовці

Форму змащуємо маслом і викладаємо продукти в такій послідовності: відбивні, половина цибулі, картопля, залишився цибулю і помідори. Все солимо, перчимо і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин (температура 180 градусів).

ПОРАДА: Форму найкраще накрити фольгою або кришкою, а коли страва буде готове, зняти, щоб дати картопельки придбати в духовці золоту шкуринку.

Подаємо блюдо гарячим, з рубленою зеленню і сметаною. Можна додати в сметану подрібнений часник і приправи, тоді вийде дуже смачний часниковий соус.

Весняний варіант

По назві можна здогадатися, що мова йде про те, щоб додати якісь ще овочі, крім помідорів. Але це не все! Навесні так хочеться чогось більш легкого — на допомогу прийде ось такий рецепт смачної страви. Нам знадобиться:

 

  • c358c44ee8f1ca15b4f5c9b90f613226 Мясо в духовці з картоплею і помідорами   незвичайні рецепти звичайного страви!Картопля — 300 гр;
  • Томати — 4 шт;
  • Куряче філе — 500 гр;
  • Лимон — половина одного;
  • Болгарський перець — 2 шт;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Свіжа зелень;
  • Соняшникова олія — для форми.

Картоплю, томати, болгарський перець, лимон і куряче філе моєму. М’ясо натираємо спеціями і прибираємо в холодильник. Картоплю чистимо і ріжемо тонкими пластиками. Помідори ріжемо кільцями. З болгарського перцю видаляємо серцевину і насіння, ріжемо його тонкими смужками. Половину лимона ріжемо тонкими часточками.

Деко змащуємо олією. Всі підготовлені інгредієнти у великій мисці змішуємо, солимо і перчимо, потім викладаємо на деко. Випікаємо в духовці при 180 градусах півгодини. Ароматне і легкий весняний страва готова! Подаємо його обов’язково гарячим і з великою кількістю посіченою свіжої зелені. Відмінно підійде як доповнення овочевий салат, заправлений оливковою олією.

М’ясо і картопля під сирною скоринкою

Картопля і м’ясо в чудовому соусі і під золотистою сирною скоринкою нікого не залишать байдужими! Готується дуже просто, а результат приголомшливий. Нам потрібно:

  • 30bcf0d624b21ee694e9ee6bc7f031c4 Мясо в духовці з картоплею і помідорами   незвичайні рецепти звичайного страви!Свиняча вирізка — 800 гр;
  • Картопля — півтора кг;
  • Помідори — 2-3 шт;
  • Сир твердих сортів — 200 гр;
  • Майонез — 5-6 ст. л.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Сіль і спеції — за смаком;
  • Рослинне масло, щоб змастити форму.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Простий і оригінальний рецепт крилець в духовці на кожен день

Свинину миємо, позбавляє від жиру, прожилок і кісточок, ріжемо на платини товщиною в півтора-два сантиметри, робимо з них відбивні. Потім приправляємо спеціями і укладаємо в промазану маслом форму. Часник чистимо і подрібнюємо, змішуємо його з майонезом. Наносимо соус на відбивні.

Помитий і очищену картоплю ріжемо пластиками товщиною не більше сантиметра. Викладаємо їх на м’ясо і промазуємо залишками майонезу. Нарізані пластинками томати розподілити по поверхні картоплі. Весь сир натерти і рівномірно викласти у форму.

ПОРАДА: Помідори надають особливу кислинку страві, яка подобається не всім. Замість томатів можна додати консервовані ананаси, вони додадуть солодощі та пікантності вашій страві.

Розігріти духовку до 180 градусів і випікати блюдо приблизно півгодини. Готовність перевіряти по м’якості картоплі. Ніжна і соковита свинина з ароматними помідорами і м’якою картоплею готова! Подавати гарячими, зі свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!

Загрузка...