М’ясо в майонезі в духовці проста й ситна страва

Загрузка...

Свинина або курка під майонезом в духовці відноситься до категорії ситних страв, простих, але дуже смачних. Приготувати таке м’ясо в деко зможе сама недосвідчена господиня, настільки воно легко готуватися. Спробуйте і переконаєтеся в цьому.

Смачна курочка з цибулею

Для цього рецепта використовується курка, нарізана великими шматками. Головний секрет цієї страви – соус. Для його приготування знадобиться:

  • 3f2b64ad88ca7cc0d9d8b9fb05eddcde Мясо в майонезі в духовці проста й ситна стравамайонез – 100 гр.
  • цибуля – 1 головка
  • часник – 2 – 3 зубчики
  • спеції – коріандр, паприка, імбир мелений, перець чорний, каррі, мускатний горіх (всі, які вам подобаються) – за смаком
  • сіль – за смаком.

Така кількість інгредієнтів береться в розрахунку на 500 гр. курячого м’яса на кістці. Додатково підготуйте також кілька ложок рослинного масла для змащування форми, в якій буде запікатися м’ясо під майонезом в духовці.

Отже, моєму частини курки, кладемо в об’ємну миску, цибулю нарізаємо півкільцями і кладемо зверху курки. Готуємо соус: майонез видавлюємо через землянку всю дозу часнику, туди ж відправляємо спеції, сіль і все ретельно змішуємо. Потім поливаємо соусом курку і перемішуємо таким чином, щоб шматочки курки були повністю змащені соусом.

Ставимо миску з куркою в майонезі в холодильник на одну годину для маринування. По закінченні визначеного часу всі шматочки перекладаємо в форму, зверху викладаємо цибулю і ставимо в духовку (попередньо розігріту до 200 градусів) на 40 хвилин. Блюдо виходить соковитим, з приємним ароматом і дуже смачним. На гарнір можна подавати відварні овочі, рис, зелений консервований горошок.

 

Таким же чином готуватися свинина під майонезом в духовці, тільки її потрібно порізати на дрібні шматочки, інакше часу на запікання буде потрібно більше.

Більш ситний «французький» рецепт

Для приготування страви «М’ясо під майонезом в духовці» вам потрібно:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Свинина з апельсинами в духовці - страва на Новий рік або Різдво

5018d780be5e9211e5f5426e64f8fab4 Мясо в майонезі в духовці проста й ситна страва

  • м’ясо (свинина або яловичина) – ½ кг.
  • картопля – 1 кг.
  • цибуля – 2 головки
  • майонез -150 гр.
  • тертий сир – 100 гр.
  • сіль, перець, спеції – за необхідності

У таких багатошарових стравах потрібно дотримуватися одного правила: всі продукти нарізати однаково. На смак це не впливає, а естетично виглядає більш привабливо. Нарізаємо свинину брусками і викладаємо рівним шаром на деко, зверху робимо майонезну ґрати (половина порції) і викладаємо цибулю, порізану півкільцями. Картоплю ріжемо соломкою, змішати з рештою майонезом і викладаємо поверх лука. Ставимо в духовку, попередньо нагріту на 220 градусів. За 5 – 10 хвилин посипаємо тертим сиром і доводимо до готовності.

В цьому блюді продукти можна викладати в будь-якому порядку: цибуля, картопля, м’ясо або картопля, цибуля, м’ясо, але сир завжди повинен бути останнім з шарів. Я, наприклад, завжди викладаю так, щоб сир був на м’ясі – так смачніше.

Приємного апетиту!

Загрузка...