М’ясо у фользі в духовці приготована різними способами.

Загрузка...

За допомогою фольги кожна господиня може приготувати різноманітні смачні страви. Продукти, які готуються до неї, зберігають всі корисні властивості речовини. Свинина в духовій шафі – це популярне блюдо в сучасній кухні. Вона може бути приготована різними технологіями, однак, більш затребуваним способом вважається м’ясо, запечене у фользі. Це таке блюдо, яке ідеально підійде до урочистого обіду або на простий сімейний вечерю.

4af4816cb7bc044fa70b19d66f3a2731 Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.Існує дуже багато рецептів приготування свинини. І вибір як її приготувати залежить тільки від вас, ваших смакових пристрастей і неодмінно від якості м’яса. Шматочок вирізки, шиї або окосту рекомендується запікати цілком. Тоді він гарантовано вийде ніжним і соковитим. М’ясо у фользі в духовці – це страва, яка подобається всім. Воно не викличе труднощів у приготуванні навіть у недосвідченого кулінара.

Простий рецепт запеченого м’яса у фользі

Продукти8b68a47b70e5a6b99ad5cfddaa839c79 Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.

  • м’ясо (окорок, шийна частина або філейна частина) – 1 кг
  • часник – 6 зубчиків
  • аджика
  • спеції

Приготування

Моєму м’ясо, видаляємо всі прожилки, добре сушимо паперовим рушником. Один великий шматок розрізаємо на дві половинки, які гарненько натираємо сіллю, спеціями.

108a02381a3ac748444553949e74102c Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.Кожну часникову часточку ріжемо на кілька тонких пластіночек. Нашпиговываем ними м’ясо. Робиться це так: надрізаємо кінчиком ножа мяско і в отриманій кишеньку поміщаємо часникову платівку.

Нашпиговану частину рясно змащуємо аджикою або майонезом.

Кожен шматок герметично загортаємо в аркуш фольги. Далі підготовлене блюдо відправляємо в холодильник для маринування і утворення соку.

Підготовлене страва поміщаємо в нагріту до 180 градусів духовку на 2.5 год. Коли м’ясо буде м’яким потрібно збільшити t до 200 градусів, зробивши зверху у фользі розріз, потім відправити назад на 20 хв. для утворення скоринки.

Їсти цю страву можна в гарячим вигляді з гарніром або як варіант закуски. Для прикраси можна використовувати свіжі овочі та зелень.

Якщо запекти м’ясо у фользі правильно, то воно вийде не тільки ситним, але і неймовірно корисним стравою.

М’ясо з овочами

Нам необхідно0222ba8d68e4fc314649d7b3e162b063 Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.

  • свинина – 1 кг
  • велика морква – 2 шт.
  • цибуля – 2 гол.
  • солодкий перець – 2 шт.
  • Приготування

    М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, складаємо у велику тарілку. Готуємо маринад із соєвого соусу, часнику, імбиру і зелені.

    b1dc7b9c3caeb05c85fb0a91ad94c9d1 Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.Готуємо овочі: моркву натираємо на тертці, ріжемо цибулю і перчик соломкою. За бажанням для більш пряного смаку можна додати тертий імбир.

    Шматочки свинини розміщуємо на фользі, а зверху покладіть овочі.

    Свинину щільно пакуємо в фольгу і готуємо в духовій шафі десь одну годину при температурі 190 градусів. В кінці готування відкриваємо фольгу і даємо утворитися скоринці.

     

    М’ясо шматочками в фользі в духовці – це хороший вибір для сімейного недільного вечері.

    Свинина в фользі з грибами

    Продукти5b484704b92ab7f290d4d284a2deba42 Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.

    • філе свинини – 1 кг
    • гриби – 200 гр.
    • сіль і перець.

    Процес приготування

    Свинину ріжемо на невеликі шматочки, добре приправляємо їх спеціями.

    Фольгу, складену у кілька разів вистилаємо на деко, рівномірно розподіляємо шар грибів, зверху – м’ясо і знову грибний шар. Трохи піднімаємо краї фольги і гарно запаковуємо.

    Для утворення золотої скоринки можна готову страву посипати сиром.

    Ставимо запікатися при t 220 градусів на 1.5 – 2 години.

    Як тільки вказаний час закінчиться, обережно відгинаємо фольгу і виливаємо сік, що утворився. Поміщаємо назад для утворення хрусткої скоринки.

    М’ясо з гірчицею

    Нам потрібноbf5977ddb83b775d9294e9e15d4e300d Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.

  • свинина або яловичина (без кісточки) – 1 кг.
  • гірчиця в зернах
  • майонез
  • спеції
  • часник
  • Приготування

    Робимо у свинині «кишеньки» і нашпиговываем їх часничком.

    Готуємо соус, для натирання м’яса. Для цього змішуємо майонез, гірчицю і спеції. Готовим соусом натираємо шматок м’яса.

    Герметично пакуємо в фольгу.d8231d81782cf0daf2d56c72ee26b82b Мясо у фользі в духовці приготована різними способами.

    Грамотно упаковане страва – запорука успіху. Якщо упакувати неякісно, то весь сік витече й страва буде сухою і несмачною.

    Ставимо в розігріту до 180°С духовку на 1,5 год.

    В ролі гарніру добре «виступить» картопляне пюре, овочі або рис. Таке м’ясо може бути окремим блюдом або холодною закускою. М’ясо в духовці у фользі вражає своїм незвичайним смаком і ароматом. Страва стане чудовою прикрасою будь-якого урочистого заходу.