М’ясо з картоплею в духовці, або ідеальна закуска на всі випадки життя

Приготувати дивовижно смачне і ситне блюдо можна з будь-якого м’яса – яловичини, свинини, курки або кролятини. Не потрібно переживати, що ласощі вийде дуже сухим або жорстким, адже зберегти соковитість допоможе суміш з лука і майонезу.

Сирна скоринка буде приємним доповненням до частування, не залишивши нікого байдужим. Радимо вам вивчити маленькі хитрощі і кілька простих рецептів, а потім спробувати приготувати м’ясо з картоплею в духовці самостійно.

Господиням на замітку

Перед тим як приступити до готування, скористайтеся нашими рекомендаціями, а саме:

  • cb5245ddb25efca88f25b1bf5bc250e2 Мясо з картоплею в духовці, або ідеальна закуска на всі випадки життяЯкщо ви збираєтеся запікати м’ясо з сиром, нарізаючи його попередньо скибочками, то кожен шматочок слід трохи відбити. Так, готове блюдо буде ніжним і неймовірно соковитим.
  • Сир можна натерти на крупній тертці або порізати тонкими пластинками і покласти на м’ясні заготовки.
  • Спеції підійдуть абсолютно будь-які – від меленого пекучого перцю до суміші прованських трав.
  • Саме по собі страву виходить досить ситним. Однак, якщо вам необхідний гарнір, то просто зробіть легкий овочевий салатик або відваріть розсипчастий рис. Зверху можна прикрасити зеленню – базиліком, петрушкою, кінзою, кропом.
  • Замість майонезу, який присутній практично в кожному рецепті свинини або яловичини з сиром і цибулею, можна вибрати нежирну сметану або несолодкий натуральний йогурт.
  • Рецепти м’ясних страв

    Вивчіть наступні способи приготування м’ясних страв з сиром в духовці і спробуйте створити власний кулінарний шедевр.

    Рецепт №1. М’ясо в духовці під сиром

    Для цього варіанту ласощі вам знадобиться мінімум інгредієнтів, які можна знайти в холодильнику у будь-якої господині, а саме:

    • свинина або яловичина – 500 гр.;115df7617225ef00ffa5989664ff354b Мясо з картоплею в духовці, або ідеальна закуска на всі випадки життя
    • твердий сир – 300 гр.;
    • цибуля – 2-3 шт.;
    • майонез – приблизно 100-150 гр.;
    • сіль, спеції і зелень – на ваш розсуд.

    Яловичину потрібно нарізати невеликими шматочками (десь 3×5 см), відкласти її убік. Цибуля шинкуется півкільцями. Деко або форму для запікання слід обробити невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла, укласти в нього шаром яловичину. Зверху її обробляємо всілякими спеціями, сіллю і приправами. Після цього, кладемо шар цибулі.

    Сир потрібно потерти на крупній тертці і щедро посипати вже укладені в деко інгредієнти. Намагайтеся при цьому досягти рівномірного сирного шару без просвітів, так як інакше деякі шматочки м’яса пересушаться під час запікання. Тепер треба все добре змастити майонезом або сметаною. М’ясо під сиром в духовці буде нудитися близько години при 170-190 градусах.

    М’ясо запечене можна подавати на стіл, попередньо прикрасивши кількома листочками базиліку або гілочкою петрушки. Щоб надати страві пікантності, можна зверху скропити його лимонним соком. Любителі щільного вечері можуть доповнити частування гарніром з круп або макаронних виробів.

    Рецепт №2. Інший варіант страви

    Приготувати м’ясо в духовці з сиром можна не тільки нарізавши його на дрібні шматочки, а й сформувавши з нього апетитні шматочки. Для страви потрібно:

    • свиняче філе – 0,7 кг;75bbfa5390d6404c4e035cdc14e98bfd Мясо з картоплею в духовці, або ідеальна закуска на всі випадки життя
    • сир твердих сортів – 150-200 гр.;
    • цибуля – 3-4 головки;
    • масло рослинне – для змазування дека;
    • майонез – 100 гр.;
    • сіль і перець – ½ і 1 ч. л. відповідно.

    Цибулю потрібно нарізати красивими кільцями товщиною 2-3 мм. Свинину обмити, видалити з неї надлишки вологи за допомогою паперового рушника, акуратно відбити молоточком, не допускаючи розривів тканин, обробити гарненько сіллю і перцем. Сир натирається на крупній тертці. Форму для запікання змащують маслом, викладають на неї спочатку цибулю, а потім – свинину. Після м’яса знову прокладаємо цибульний шар, зверху все посипаємо сиром і обмазуємо майонезом. У духовці страва буде нудитися близько 40 хвилин при температурі 180-190 градусів.

     

    Ласощі добре поєднується не тільки з овочевими салатами, але і повітряним картопляним пюре. Подавати на стіл можна як у формі, так і заздалегідь розділивши м’ясо на порційні шматочки.

    Рецепт №3. Свинина під сирною скоринкою з ананасами

    Якщо ви хочете по-справжньому приємно здивувати своїх близьких ситним і незвичайним блюдом, спробуйте приготувати свинину в духовці з сиром і ананасами. Вам знадобиться наступне:

    • свиняче філе – 0,5 кг;0286ce7ba15db07de62f06ec230a447e Мясо з картоплею в духовці, або ідеальна закуска на всі випадки життя
    • консервовані ананаси – 1 банка;
    • сметана – 2-4 ст. л.;
    • твердий сир – 250-300 гр.;
    • сіль, спеції, перець – за бажанням;
    • олія – для змащування форми.

    Свинину миють, видаляють надлишки рідини, нарізають на середні шматки товщиною близько 2 см, відбивають і обробляють спеціями і сіллю. Деко змащують маслом, викладають на нього м’ясо. Кожен шматок обмазують сметаною, кладуть зверху за ананасовому скибочці. Сир натирають на тертці (бажано великої), щедро посипають страву. Ставлять деко в духовку, розігріту до 170-190 градусів. Час приготування – 40-60 хвилин. Подавати ласощі можна з зеленню, маринованими огірками або помідорами.

    Рецепт №4. Яловичина з грибами та сиром

    Урізноманітнити простий рецепт можна за допомогою грибів. Наприклад, свинину чи яловичину з сиром добре доповнять свіжі шампіньйони. Для страви потрібно:

    • яловичина – 0,5–0,7 кг;5d47ea0afbf2a527846c516f28375aab Мясо з картоплею в духовці, або ідеальна закуска на всі випадки життя
    • сир твердих сортів – 300-350 гр.;
    • печериці – 0,3 кг;
    • соєвий соус майонез – 50 гр. кожного;
    • масло рослинне – трохи.

    Таке блюдо буде запікатися трохи довше, але результати вразять і вас, і ваших рідних.

    Яловиче філе миють, обсушують, нарізають на шматки товщиною в 1 см. Після цього його складають у поліетиленові пакетики, відбивають. Щоб готовий продукт вийшов ніжним і м’яким, слід використовувати маринад, в якості якого згодиться соєвий соус. Рідину вливають у миску, складають туди м’ясо і залишають на 30-50 хвилин.

    Поки філе набирається ароматом і смаком соусу, приступають до приготування грибів. Їх миють, за бажанням видаляють шкірку, відварюють у підсоленій воді. Якщо печериці досить великі, після варіння їх можна нарізати скибочками або на половинки. Сир натирають на тертці, змішують в окремій ємності з майонезом. Любителі пікантних страв можуть додати в масу трохи пропущеного через прес часнику.

    Тепер необхідно розігріти духовку до 190-200 градусів і почати укладання інгредієнтів в деко. Першим йде яловичина, на ньому розподіляють рівномірним шаром гриби, а зверху – майонезно-сирна суміш. Час запікання – 40 хвилин. Коли вечеря буде готова, не поспішайте діставати його з духовки, а дайте йому постояти ще хвилин 5-10. Подавати до столу бажано в теплому або гарячому вигляді.

    Рецепт №5. Свинина, доповнена маслинами і помідорами

    Ще один варіант ідеального страви – свинина, запечена з помідорами і оливками. Вам будуть потрібні:

    • свиняче філе – 0,5 кг;2d5b5e7e3abbad95dc69a9e3a2496189 Мясо з картоплею в духовці, або ідеальна закуска на всі випадки життя
    • помідори – 2-3 шт.;
    • маслини або оливки без кісточок – 200-300 гр.;
    • твердий сир – 150-200 гр.;
    • яйця – 1 шт.;
    • майонез або сметана – 100 гр.;
    • сіль і спеції – за бажанням;
    • рослинне масло – для дека;
    • зелень – для прикраси.

    Спочатку потрібно підготувати свинину так само, як і в попередньому рецепті. Замість використання маринаду з соєвого соусу, просто натираємо шматки спеціями і сіллю, залишаємо на 10-20 хвилин просочуватися. З маслин видаляють надлишки рідини, ріжуть їх на половинки. Томати нарізують на красиві кружечки товщиною близько 0,5 див. Сир натирають на тертці, додають до нього майонез, яйце, ретельно все перемішують.

    Перед відправкою в духовку м’ясо потрібно злегка обсмажити на сковороді (2-3 хвилин з кожного боку шматка буде достатньо). Половину свинини з красивою скоринкою відправляють на змащений маслом деко, потім викладають кружечки помідора, оливки, а зверху – решту м’ясної інгредієнт. Покриваємо всі майонезно-сирною масою ставимо в духовку при 200-220 градусах на 20-30 хвилин.

    Ласощі можна подавати як у формі, так і виклавши на листя салату кожен порційний шматок. При необхідності можна подавати разом з гарніром з рису або картопляним пюре, приготованим на молоці. Приємного апетиту і вдалих кулінарних експериментів!