М’ясо з ківі екзотичне блюдо в домашній духовці

Загрузка...

Рецепт «м’ясо з ківі в духовці» спочатку здався мені дивним – я не дуже люблю поєднання м’ясо + фрукти, але потім згадала качку з яблуками і вирішила спробувати приготувати. Вийшло дуже смачно, блюдо було м’яким і соковитим, а ківі додало потрібну кислинку страви.

Свинина кишеньками у фользі

Для цього рецепта можна брати такі частини свинячої тушки – шия, філе, карбонад або окіст. Головне, щоб шматочки були однорідними, без жиру. Для приготування страви вам потрібно:

  • 313d709c4f241abf5f56c2a52aa833b8 Мясо з ківі екзотичне блюдо в домашній духовцісвинина – 600 гр.
  • ківі – 6 шт.
  • спеції та сіль – за бажанням

М’ясо нарізаємо таким чином, щоб можна було зробити внутрішні кишеньки, які можна зробити двома способами:

  • якщо відрізок маленького діаметра (філе) — відрізаємо частина приблизно 1 – 1 ½ див. і робимо внутрішній надріз у вигляді кишені;
  • якщо основний шматок великий (окіст або шия), досить порізати на скибки товщиною 1 см, а потім скласти їх удвічі.

Коли свинина нарізана, очистимо фрукти від шкірки, половину з яких (3 шт.) потрібно перетворити в пюре за допомогою виделки або блендера. Решта 3 штучки – ріжемо на кружечки. Кожен шматочок м’яса солимо, перчимо, обмазуємо з усіх боків свіжоприготованим пюре з ківі. Потім, якщо великі шматки свинини, кладемо на кожен по 2 – 3 кружечка фрукта з одного боку, а другий накриваємо і скріплюємо зубочистками.

Якщо шматки м’яса маленькі, покладіть всередину кишеньок кружечки фрукта, отвори закріпіть зубочистками.

 

На деко покладіть подвійний аркуш фольги, свинячі кишеньки, зверху накрийте фольгою, залиште маринуватися не менше ніж три години (можна більше). Запікайте в духовій шафі при температурі 200 градусів близько 40 хвилин. Якщо хочете, щоб ваша свинина придбала засмажену шкуринку, потримайте ще під грилем 5 – 7 хвилин.

Екзотична яловичина

М’ясо з ківі в духовці можна приготувати також з яловичини, або ще краще з телятини. На шматок телятини, вагою 1 кг. вам знадобитися:

  • d1d8b1026462e0cff3c4848897d66398 Мясо з ківі екзотичне блюдо в домашній духовціківі – 2 шт.
  • сіль і прянощі – за необхідності

Це блюдо готується з цілого шматка, тому його треба помити, очистити від плівок, обсушити рушником. В кількох місцях слід зробити гострим ножем невеликі надрізи (не більше 1 1/2 див. глибини). Фрукти очистити від шкірки і порізати на шматочки (довільно). Залиште половинку одного фрукта, вона надалі вам знадобиться. Кожен розріз наповніть шматочками ківі, натріть сіллю і перцем. Потім з решти половинки фрукта зробіть пюре, натріть ним весь шматок телятини.

Все це загорніть у фольгу, залиште на дві години для маринування. Це робиться для того, щоб м’ясо вийшло соковитим і м’яким. Потім готуйте ваше блюдо в гарячій духовій шафі, розігрітій до 200 градусів. Якщо у вас телятина, то достатньо 1 години щоб довести до готовності, а яловичина повинна готується не менше 1 ½ години. Час від часу м’ясо з ківі виймайте і поливайте утворився соком, якщо хочете рум’яну скоринку, достатньо потримати його без фольги 5 – 10 хвилин під грилем.

Приємного апетиту!