М’ясо з овочами в духовці: поради та рецепти смачної страви

Дієтологи настійно рекомендують поєднувати м’ясо з овочами, бажано некрохмалистими. Якщо ви хочете приготувати корисне і поживне блюдо, тоді м’ясо з овочами в духовці підійде як не можна краще.

Набір вітамінів і калорійність залежать від обраних вами продуктів. Запечене з овочами м’ясо виходить смачним в поєднанні з томатами, цукіні, баклажанами, перцем, морквою, зеленою квасолею.

Загрузка...

Свиняча шийка з цукіні і перцем

Це блюдо можна сміливо подавати на святковий стіл. Готується воно всього за 1 годину.

З продуктів знадобитьсямясо с овощами в духовке

  • 700 г свинячої шийки;
  • 700 г картоплі;
  • 350 г цукіні;
  • 250 г солодкого перцю;
  • 4 зубчики часнику;
  • пучок зелені;
  • кмин, сіль, перець за смаком;
  • 100 г рослинної олії.

Розморожувати свинину правильно при кімнатній температурі. Не забудьте попередньо порізати її великими шматками і промити в проточній воді.

Нарізаємо шийку на великі шматки. Змащуємо тиском часником, посипаємо сіллю і перцем з обох сторін. Наливають у велику посудину 50 г рослинного масла і перемішуємо в ньому свинину. Готуємо деко. Вистилаємо дно папером для випічки. Викладаємо м’ясо і посипаємо кмином. Поки воно триває маринуватися, включаємо духовку на 180 градусів.

мясо с овощами в духовкеТим часом обробляємо овочі. Нарізаємо кружальцями картоплю, присипаємо сіллю, перцем, кмином і поливаємо рослинним маслом. Повторюємо процедуру з м’ясом і перекладаємо картоплю на деко.

Шматки свинини можна попередньо підсмажити з двох боків до золотистої скоринки.

Нарізаємо овочі, враховуючи швидкість приготування кожного. Морква ріжемо меншими шматками, цибулю – товстими кільцями. Най можна різати цукіні, так як овоч швидко готується. Трохи дрібніше повинні бути шматочки перцю. Відправляємо нарізані овочі на деко. Додаємо гілочки зелені, якщо є. Підійде петрушка, базилік, майоран. М’ясо запікається під овочами в духовці 40 хвилин.

Щоб полегшити блюдо і знизити його калорійність, можна готувати без картоплі. Тоді час запікання скоротиться до 30 хвилин.

М’ясо з овочами і сиром

За смак цієї страви відповідає маринад з молока, смачна заливка і сирна скоринка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гречка по-купецькому

Для приготування берутьмясо с овощами в духовке

 

  • 500 р свинини;
  • 6 середніх картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 150 г сиру;
  • 200 мл молока;
  • 2 томата;
  • 3 зубчики часнику;
  • зелень, сіль, перець за смаком;
  • вершкове масло, щоб змастити форму.

Нарізаємо свинину невеликими шматочками, заливаємо молоком і залишаємо на півгодини.

Викладаємо картоплю, нарізану кружечками, в змащену маслом форму. Солимо і перчимо за смаком, а потім покриваємо шаром нарізаного лука. Рівномірно розподіляємо м’ясо, яке вийняли з молока.

М’ясо буде більш соковитим, якщо змастити гірчицею.мясо с овощами в духовке

Збиваємо яйця зі сметаною до однорідності. Поливаємо заливкою три шари у формі. Зверху викладаємо нарізані великими гуртками томати. Рубаємо або дрібно трьом часник, посипаючи блюдо. Те ж саме робимо з тертим сиром.

Щоб сир не кришився і легко терся, його слід обробляти добре охолодженим.

Готується своєрідна запіканка 45 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряти готовність можна по м’якості картоплі. Обов’язково дрібно нарубаєте зелень і посипте кожну порцію перед подачею.

Свиняче філе з квасолею і цвітною капустою

М’ясо з овочами в духовці, приготована за цим рецептом – справжнє свято корисних продуктів.

Для нього знадобитьсямясо с овощами в духовке

  • 1 кг свинини;
  • 1 баклажан, кабачок і морквина;
  • 400 г стручкової квасолі;
  • 4 суцвіття цвітної капусти;
  • 2 томата;
  • 3 цибулини;
  • 150 г сиру;
  • сіль, перець, зелень за смаком;
  • рослинна олія для змащування форми.

мясо с овощами в духовкеСекрет неповторного смаку в правильній нарізці. Вона дозволить всім інгредієнтам рівномірно приготуватися. Свинину нарізаємо невеликими шматочками, кабачок і баклажан – кубиками, цибулю і томати – півкільцями, моркву – кружальцями.

На змащене деко викладаємо інгредієнти наступними шарами: м’ясо, цибулю, моркву, баклажани, кабачки, квасоля, цвітна капуста, томати. Кожен шар посоліть. Страва готується 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. За кілька хвилин до готовності м’ясо з овочами в духовці посипають тертим сиром.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Тефтелі з підливою в духовці смачний рецепт приготування.

Універсальний продукт для людського раціону чудово поєднується з овочами, а приготування в духовій шафі робить його особливо смачним і корисним.

Загрузка...