Минтай в духовці з картоплею: секрети приготування смачного.

Загрузка...

Ніжне м’ясо минтая, доповнене ситним картоплею і укрите золотистою скоринкою сиру — що може бути простіше і смачніше. Це блюдо змусить назавжди закохатися в рибу. Давайте визнаємо, що не любимо рибу за кісточки, хоча вона дуже корисна. З минтаєм такої проблеми не буде. Біле м’ясо вийде ніжним, а якщо правильно його приготувати, то і соковитим. Сама по собі рибка суховата. Тому краще не смажити, а запікати. Ми приготуємо минтай в духовці з картоплею.

Вибираємо інгредієнти

Смак страви в чому залежить від свіжості рибки. Якщо вона багато разів заморожувалася і розморожувалася, від рибного смаку нічого не залишилося. Вибирайте тушку станом хвостика і плавників.

Якщо не впевнені в свіжості цілої тушки, купуйте філе. Вибирайте його за кольором. Філе повинно бути білим, без рожевого і тим більше жовтуватого відтінку.

9800adefa40630c154c9e566e7631a5f Минтай в духовці з картоплею: секрети приготування смачного.Для приготування страви потрібно

  • 2 рибки;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 150 мл води;
  • 200 г сметани або майонезу;
  • сіль, приправа до смаку.

Минтай в духовці з картоплею — страва для сімейного обіду або святкового застілля. Його вигідно готувати влітку. Воно полегшує раціон і повноцінно замінює м’ясо.

Поетапне приготування

Розморожуємо рибу, чистимо і промиваємо. Видаляємо кісточки. Благо, у цієї морської риби їх небагато. Нарізаємо тушку на однакові шматочки. Вийдуть невеликі стейки.

Відразу викладаємо рибу на змащений олією лист, в якому буде запікатися страва з минтая з картоплею в духовці.

 

b6ddd6da893c90705628a5969bebc827 Минтай в духовці з картоплею: секрети приготування смачного.Якщо любите солодкуватий смак морквини, натріть її на крупній тертці. Вийде смачно і корисно. Цибулю можна попередньо підсмажити до золотистого кольору.

Трошки присолите рибку і приступайте до обробки картоплі. Моєму її, чистимо і нарізаємо невеликими брусочками. Відправляємо картоплю до риби. Нарізану півкільцями цибулю доповнює апетитну компанію.

Змішуємо сметану з приправами за смаком. Можна взяти універсальну приправу або спеції для риби. Додаємо в отриману заливку трохи води. Перемішуємо і заливаємо блюдо. Запікаємо при температурі 200 градусів 30-40 хвилин.

Твердий сир не зіпсує смак рибного обіду. Їм посипають страву за 10 хвилин до готовності. Вибирати краще солоні або гострі сорти сиру.

Як приготувати ніжну запіканку

8f1e3cbd00115e967f960f98d4d8bfa7 Минтай в духовці з картоплею: секрети приготування смачного.Від нарізки інгредієнтів залежить ніжність страви. Дітям більше сподобається запіканка, в якій всі нарізано дрібніше. Робимо соломку з картоплі. Подрібнюємо цибулю. Викладаємо овочевий шар на змащене дно дека. Філе минтая нарізаємо кубиками.

Зверху кладемо» твердий сир, натертий на дрібній тертці. Кожен шар трохи солимо. Заливаємо блюдо приправленою сметаною. Навіть якщо ваша дитина не їсть рибу, це страва йому доведеться до душі.

Минтай, запечена в духовці з овочами, буде готовий через півгодини. Запікають при температурі 200 градусів. Подають страву зеленню і свіжими томатами.

Загрузка...