Млинці з м’ясом в духовці – аромат і неповторний смак дитинства

Загрузка...

Приготування цієї страви складається з двох частин – підготовка начинки і смаження млинців.

Рецепт млинців

Для начинки знадобиться:

  • 500 гр. м’яса
  • одна велика цибулина
  • спеції – сіль, перець, лавровий лист, селера, морква – за смаком
  • 50 гр. вершкового масла

Млинці з м’ясом запечені в духовці будуть особливо соковитими і смачними якщо брати в рівних пропорціях яловичину і напівжирну свинину. М’ясо зі спеціями відварюємо у воді до готовності, даємо охолонути. Щоб було більш смачним м’ясо, його опускають в киплячу воду, якщо м’ясо залити холодною водою і варити, то буде більш смачним бульйон. Остиглу відварену начинку ріжемо на шматочки, перекручуємо на м’ясорубці. Потім беремо глибоку сковорідку, обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору на вершковому маслі. Для надання золотистого кольору цибулі досить при смаженні додати трохи борошна або щіпку цукру. Коли цибуля готова, кладемо перекручене м’ясо, добре обсмажуємо. Начинка готова.

cd24ed042855370f50d964a40b48e113 Млинці з мясом в духовці – аромат і неповторний смак дитинства

Тісто для млинчиків

 

Для тіста знадобиться:

  • 500 гр. молока
  • 3 яйця
  • 250 гр. борошна
  • щіпка солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст. ложки олії

Яйця збиваємо з сіллю і цукром, додаємо борошно, добре розмішує, потім додаємо рослинне масло. Консистенція тіста повинна бути однорідною, без грудочок. Потім яєчно-борошняну суміш розводимо молоком і даємо настоятися 30 хвилин. Рослинне масло додається в тісто для млинців з однієї причини – в процесі смаження немає необхідності змащувати кожен раз жиром сковорідку.

Млинці можна підрум’янити тільки з одного боку – досить щоб вони легко знімалися і не рвалися, а начинку викладайте на обсмажену сторону і завертайте конвертиком.

Заключний етап приготування

Коли готові конвертики, візьміть лист, рясно змастіть будь-яким жиром, покладіть готові конвертики, залийте вершками і поставте в розігріту до 190 градусів духовку. Як тільки млинці з м’ясом в духовці підрум’яняться – можна вимкнути духовку і пробувати ваше блюдо. Млинці з такою начинкою можуть бути запечені в соусі бешамель з тертим сиром або в томатному соусі.

Для різноманітності начинки можна використовувати свіжий обсмажений фарш з додаванням тертого сиру.

Приємного апетиту!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рисова каша на молоці

Загрузка...