Мойва в духовці рецепт простий, але виходить неймовірно смачно!

Загрузка...

Не багато домогосподарки люблять готувати рибу, особливо маленьку – вже дуже багато потрібно часу і сил, та й потім сковорідку з плитою відмивати від жиру не дуже хочеться. Але є дуже простий спосіб приготувати соковиту маленьку рибку, при цьому, не використовуючи великої кількості олії. Мойва в духовці, рецепт – просто знахідка для будь-якої господині!

Що це за рибка – мойва?

Це маленька морська риба, дуже недорога. Зазвичай господині рідко готують її, адже цей вид у нас не вважається делікатесом. Але насправді, цю, здавалося б, просту рибу можна приготувати дуже смачно. У Середземноморських країнах знають про смакові якості мойви, тому і їдять її з великим задоволенням. Найпоширеніший спосіб її приготування в Греції – засмажити в клярі з пармезаном і спеціями за допомогою фритюру. Часто її подають без гарніру – тільки сприскують лимонним соком. А ми розповімо про те, як у духовці робиться мойва смажена.

Простий рецепт смаженої мойви

Щоб приготувати цю рибку з допомогою духової шафи, нам потрібні наступні інгредієнти:

  • Мойва;a2dd272715c885fbc156037b02d73675 Мойва в духовці рецепт простий, але виходить неймовірно смачно!
  • Сіль;
  • Перець чорний мелений;
  • Сік лимона;
  • Борошно;
  • Рослинне масло.

Ми не вказуємо конкретну кількість продуктів, тому що все це індивідуально для кожного і залежить від смакових уподобань та кількості рибки, яку ви хочете приготувати.

З інвентарю нам потрібні деко і фольга або рукав для запікання.

 

Покроковий рецепт приготування.

  • Розморожуємо рибу, миємо її. При бажанні видаляємо головки і разом з ними витягуємо хребет і нутрощі. Але можна запікати і цілком, а прибрати зайві вже після приготування.
  • На деко викладаємо фольгу або розрізаний пакет для запікання і змащуємо олією. Фольга або целофан потрібні для того, щоб не бруднити деко. Після приготування можна буде просто акуратно прибрати жир разом з підстилкою. Масла можна налити стільки, скільки хочете – це справа смаку.
  • 7df1b9e6e646c3aecbda24e5a294048b Мойва в духовці рецепт простий, але виходить неймовірно смачно!Потім обвалюємо мойву в борошні і укладаємо її щільними рядами на деко. Зверху посипаємо сіллю і меленим перцем. Можна побризкати зверху олією, якщо ви любите промаслений рибку. Але мойва сама по собі жирненька, тому ця процедура зовсім не обов’язкова.
  • Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку. Готовність можна визначити за золотистої скоринки. За часом це займає приблизно хвилин 30-40.
  • Готова мойва смажена може бути прикрашена зеленню – петрушкою, кропом, цибулею, а також лимонними кружечками. Не забуваємо, що обов’язково потрібно побризкати готову страву лимонним соком.

Як ви бачите, мойва в духовці готується дуже просто! А який аромат розходиться по будинку – з глузду з’їхати! Куди краще запаху палаючого масла. Рибка запечена в духовці – рецепт традиційний і всім до смаку, але добре б доповнити вечеря не тільки смачним гарніром, але і сметанним соусом.

Сметанний соус до рибці

Найпростіший соус, напевно знайомий багатьом господиням. Він ідеально підійде для смаженої рибки!

Інгредієнти:

  • Сметана – стакан;9cd4283799539b345ba160a4c4ca8851 Мойва в духовці рецепт простий, але виходить неймовірно смачно!
  • Кріп свіжий – 50 гр;
  • Зелена цибуля – 50 гр;
  • Сіль;
  • Перець чорний мелений;
  • Лимонний сік.

Помити і порізати зелень, потім змішати всі продукти. Ось і вийшов сметанний соус до рибки! Можна додати трохи майонезу або натертий дрібно часник. Головне не переборщити зі спеціями, щоб не вийшов перенасичений смак.

Потрібен гарнір? А якщо потрібний, то який?

Завдяки своєму особливому смаку і наявності смачненької ікри всередині до мойви часто не роблять гарнір взагалі. Однак якщо ви приготували не так багато риби, та й просто не звикли їсти щось таке «голим», то можна, наприклад, на гарнір відчинити рис. Це більш-менш традиційний варіант подачі мойви. Щоб рис не був сухим, то можна перед подачею полити його залишками жиру і масла з дека або подати до столу соус «скромніші». Також до всіх видів риби підходить картопля – від вареного до смаженого – вибирати вам.