Молода картопля в духовці під різними соусами – просто і смачно

Загрузка...

Молода картопля – скромне, але шановне страву на літньому столі. Вона легко готується і ситно нагодує всю сім’ю. Це чудовий гарнір для овочевих салатів, м’ясних і рибних страв. Поради по приготуванню в нашому огляді.

З приходом весни вся родина чекала появи на столі молодої картопельки. Страва приємно дивує простотою приготування. Молода картопля в духовці, доповнена ароматом вершкового масла і посипана зеленню, стане незамінним гарніром і в літньому меню. Будь рецепт молодої картоплі не потребує особливих кулінарних навичок. Правильно підібрана температура і ароматні приправи все зроблять за вас.

Ароматна картопелька з часником

Для гранично простого і зрозумілого рецепту нам знадобиться:

  • 2 кг молодої картоплі – можна більше або менше в залежності, на яку компанію готуєте;132487f1115bed68849fd51cf5ce2c2e Молода картопля в духовці під різними соусами – просто і смачно
  • 60 мл рослинного масла;
  • 3-4 зубчики часнику.

З дрібної картоплі в духовці страва виходить набагато смачніше і швидко готується. Вибирайте спеції за смаком. Замість рослинного масла можна взяти оливкова або розтопити вершкове.

Господині не будуть заперечувати, любов до страв з молодої картоплі пов’язана і з тим, що її не потрібно довго чистити. Ретельно помили губкою або йоржиком і готово.

Щоб швидко очистити картоплю від шкірки, поміщаємо їх у пакет, насипаємо кілька щіпок крупної солі. Трохи потерли і промили під проточною водою.

 

f598fcf5606d605081f9a49d171e33ac Молода картопля в духовці під різними соусами – просто і смачноДля рецептів в стилі страв по-селянськи можна взагалі не чистити. Тоді мити її потрібно ретельніше. Змішуємо олію з дрібно нарубаним часником, сіллю, перцем, спеціями. Додаємо основний продукт і вимішуємо, щоб кожна молода картопелька в маринаді виявилася. Викладаємо на фольгу на деку. Можна загорнути у фольгу кожну картопельку.

Готується страва 1 годину при 180 градусах. Обов’язково перевіряємо м’якість за допомогою ножа. При необхідності залишаємо ще на 15-20 хвилин. Дрібна картопля запікається швидше – за 45 хвилин.

Перевіряти страву на готовність правильніше по найбільшому з бульб. Враховуйте, що молода картопля в мундирі, запечена в духовці з часником, буде готова в два рази швидше.

З чим подавати

08ab48fe6beb48bb78f86796879b414f Молода картопля в духовці під різними соусами – просто і смачноЗапечена в духовці картопля з часником стане чудовим гарніром до риби, м’яса, овочевих страв. Молода картопля в духовці можна подавати на стіл цілком або розрізати навпіл, прикрасивши зріз тертим сиром.

А можна приготувати смачний соус, схожий на майонез домашнього приготування. Для цього змішують свіжий яєчний жовток з соком лимона і 2 столовими ложками рослинного масла. Додають 3 подрібнених зубчики часнику і трохи гострого перцю.

Для дрібної картоплі в духовці можна приготувати грибний соус. Подрібнюємо варені печериці блендером. Викладаємо на сковорідку. Додаємо сметану за смаком, трохи борошна і грибного бульйону. Солимо, доводимо до кипіння. Висипаємо нашатковану кріп.

Молода картопля в духовці, целенькая або половинками, готується тільки в один сезон. Не пропустіть можливість поекспериментувати і урізноманітнити застілля.