Найсмачніша картопля в молоці в духовці, просто і незвично!

Загрузка...

Всі без винятку люблять картоплю, але побиті рецепти можуть набриднути кожному. Як не дивно, господині готують тільки знайомі всім страви з цього продукту, і це не правильно! Якщо ви хочете приготувати щось смачне і незвичайне з «підручних» інгредієнтів, то картопля в молоці в духовці — ідеальний варіант!

Спробуйте і вам обов’язково сподобається. Незважаючи на те, що приготування не забирає багато сил і не є дуже складним, блюдо дуже смачне та вишукане. Отже, як просто можна приготувати картоплю в духовці з молочком?

Рецепт № 1

Нам знадобляться наступні продукти:%name Найсмачніша картопля в молоці в духовці, просто і незвично!

  • картопля — 5-6 бульб середньої величини;
  • молоко — 1 стакан;
  • яйця курячі — 2-3 шт (в залежності від їх розміру);
  • вершкове масло;
  • сіль і перець — за смаком.

Перед тим, як почати готувати, потрібно сказати кілька слів про вибір продуктів. Буде краще, якщо ви візьмете картоплю, в якому вище вміст крохмалю. Але так як це найчастіше дізнатися практично неможливо, то скажемо так: використовуйте для цієї страви картоплю, яку краще розварюється. Пам’ятайте, що картопля, запечена у молоці, може бути смачною, тільки якщо вона дійсно добре просочиться.

Етапи приготування картоплі з молоком в духовці:

  • Всі продукти мають бути кімнатної температури, тому при необхідності дістаємо їх з холодильника.
  • Миємо й чистимо картоплини.
  • Деко (або інший посуд для запікання) ретельно обмазуємо вершковим маслом.

%name Найсмачніша картопля в молоці в духовці, просто і незвично!Якщо ви любитель часнику, то на цьому етапі можна натерти форму не тільки олією, але і часником.

 

  • Далі нарізаємо картоплю тоненькими пластами — чим тонше, тим краще. Якщо ж ви впевнені, що картоплини розваряться дуже добре, то можна різати їх трохи товщі, але не більше 1 див.
  • Викладаємо пластики на деко шарами, як можна щільніше, без просвітів.
  • Тепер готуємо заправку — трохи збиваємо яйця і заливаємо молоком. Ретельно перемішуємо, солимо і перчимо.
  • Заливаємо картоплю заправкою.
  • Картопля з яйцем і молокомотправляется в духовку, розігріту до 200 градусів. Час готування залежить від сорту картоплі, але в середньому становить 40 хвилин. Визначити, що картопля в духовій шафі пропеклась, можна зубочисткою — страва має бути легко протыкаться.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Омлет в духовці рецепт приготування простий, але має ніжний смак

Рецепт № 2

Крім цього традиційного рецепту є й інші варіанти приготування картоплі в духовці, один з яких — з молоком і сиром. Для рецепту нам знадобляться:

  • картопля — 5-6 бульб середнього розміру;%name Найсмачніша картопля в молоці в духовці, просто і незвично!
  • молоко — 1 стакан;
  • яйця курячі — 2-3 шт;
  • вершкове масло (для змащування листа);
  • сіль, перець, часник — за смаком.

Отже, миємо, чистимо й нарізаємо тонкими пластами картоплини. Змащуємо деко або форму для запікання вершковим маслом, а також при бажанні натираємо часником. Потім викладаємо один шар картоплі, без просвітів, трохи посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Потім знову кладемо картоплю і так по порядку. Останній шар сиром поки не покриваємо — залишимо на потім.

Потім збиваємо яйця, змішуємо їх з молочком і додаємо спеції. Заливаємо цією сумішшю картоплю і випікаємо в духовці з температурою 200 градусів хвилин 30-40. Коли страва майже готова, дістаємо його з духовки і посипаємо рештою сиру.

Приблизно через 15 хвилин можна подавати на стіл ароматне і гаряче блюдо!

Ще кілька порад з приготування картоплі з молоком в духовці:

  • Краще запікати під кришкою або фольгою, але в кінці на кілька хвилин потрібно обов’язково відкрити, щоб з’явилася скориночка і було видно, що готувалася картопля в духовці.
  • %name Найсмачніша картопля в молоці в духовці, просто і незвично!Крім звичних солі і перцю можна використовувати і інші спеції. Наприклад, з молоком дуже добре поєднується мускатний горіх. Також можна додавати не просто чорний перець, а суміш перців. Головне пам’ятати, що спеції повинні не створювати смак страви, а лише доповнювати його.
  • Можна замість сиру в якості «прошарку» використовувати дрібно порізану цибулю.
  • Замість молока або з ним можна використовувати вершки. Це додасть страві ще більш ніжний смак.
  • Не переборщіть із заправкою — картопля не повинна «плавати» в молоці в деку.
  • Можна також додати до картоплі шматочки м’яса, наприклад, курки. Тоді страва може перетворитися з повсякденного в більш святковий.
  • Подавати на стіл можна з солоними грибочками і овочами, будь-яким м’ясом і ковбасами. Може служити не тільки гарніром, але і повноцінним стравою.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Вишневий торт з кремом і глазур'ю

Ви напевно переконайтеся, що картопля в духовці з сиром або цибулею і молоком — прекрасний варіант вечері або обіду, не витратного, але дуже смачного!

Приємного вам апетиту!

Загрузка...