Навага запечена у фользі смачне і дієтичне блюдо

Загрузка...

Тріску знають всі. Навага теж з родини тріскових, але, на жаль, не кожен кухар знає і пробував її ніжне, смачне м’ясо, приготовлене у фользі в духовці. У морської мешканки дрібні кісточки і запечена в духовці вона вийде дуже м’якою. Залишиться видалити хребет.

Рецепт страви

Навага з овочами це дієтичне блюдо. У ній багато корисних вітамінів з мікроелементами. М’ясо не жирне і досить низькокалорійне. Якщо ви дотримуєтеся дієти, ця риба якраз підійде. Навага, запечена в духовці виходить смачною і поживною.

cf4f2dcb104f763fce600a04a57b68b3 Навага запечена у фользі смачне і дієтичне блюдоСклад:

  • Навага (середніх розмірів) – 5 або 6 шт.
  • Майонез (на ваш смак) – 2 або 3 ст. лож.
  • Приправа для риби – 1 або 2 ст. лож.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 або 4 ст. лож.
  • Фольга з деко для запікання

Рецепт простий. Але і в цьому його принадність. Ви насолодитеся смаком соковитою риби, а сковорідку і плиту мити не доведеться.

 

Увага! Якщо купуєте нову рибну приправу. Обов’язково спробуйте її на сіль. Якщо вона занадто солона, то тушки додатково солити не потрібно.

Коли витягніть страву з духовки і будете з дека знімати фольгу, будьте обережні. Якщо не хочете випадково обпалити обличчя або руки, акуратно відігніть край фольги з одного боку і нехай вийде пар. Тепер можна повністю знімати обгортку.

Готуємо

893f7c1db97c34170272f0e2663771f2 Навага запечена у фользі смачне і дієтичне блюдоЧас приготування 50 хв.

  • Промивайте тушки. Очищайте їх. Тепер знову сполосніть.
  • Підготуйте суміш для змазування поверхні тушок. Візьміть улюблений майонез, видавіть його в миску, а зверху посипте 1 або 2 ст. лож. рибної приправою. Усе ретельно змішуйте.
  • Тепер змастіть кожну тушку цієї смачної сумішшю.
  • Візьміть лист з середніми бортиками. Змастіть його соняшниковою олією і поряд один з одним викладайте рибу.
  • Цибулю очистіть, нарізайте кільцями і укладіть зверху.
  • Нехай так постоїть навага з цибулею від 10 до 15 хв.
  • Тепер щільно закрийте деко фольгою. Щоб виходив пар, проткніть в декількох місцях фольгу виделкою. Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте туди на середину деко з стравою на 25-30 хв.
  • Навага в духовці вийшла чудовою! До такої рибі на гарнір найкраще підійде запечена картопля зі сметаною або пюре. Перекладіть навагу з листа у велике блюдо і подавайте на стіл з пилу жару. Але так само можна залишити на потім, попередньо підігрів в мікрохвильовій печі перед вживанням.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...