Неймовірна камбала в духовці рецепт простий і стовідсотковий!

Загрузка...

Цю мешканку моря вважають одним з найбільш дієтичних страв, так як жиру в ній всього 3%! Звичайно, обсмажений на маслі, вона не буде корисною, однак камбала в духовці – рецепт для гурманів, що стежать за фігурою і здоров’ям.

Це відмінний варіант смачного легкого вечері для всієї родини! До того ж готувати її не так вже і складно. Отже, ми представимо декілька способів запекти її в духовці у фользі, в рукаві і т. д..

З цибулею

Це найпростіший рецепт приготування морської риби. Для нього нам необхідно підготувати продукти:

  • Камбала – 3-4 тушки;2472764f54018f166d5da2527835b608 Неймовірна камбала в духовці рецепт простий і стовідсотковий!
  • Цибуля ріпчаста – 2 невеликі цибулини;
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком;
  • Олія (бажано оливкова).

Отже, як готується камбала в духовці у фользі.

Рибу миємо і ошпарюємо окропом, соскабливаем луску, потрошимо і прибираємо хвостики, плавники. Другий раз промиваємо все зовні і всередині, видаляємо залишки води паперовими серветками. Все вийшло філе змащуємо сіллю і перцем, скроплюємо маслом. Поки залишаємо рибку — нехай вбере в себе спеції.

Якщо вона занадто сильно пахне йодом, то перед приготуванням її краще замочити в молоці приблизно на півгодини.

У цей час чистимо цибулини і нарізаємо їх тонкими кільцями. На деко кладемо лист фольги, трохи мажемо маслом, викладаємо цибулю. Потім кладемо рибне філе, а зверху знову розкладемо цибулю.

Для більш яскравого і незвичайного смаку можна використовувати й інші спеції, наприклад, розмарин або базилік. Є також спеціальні приправи для риби. Але головне не використовувати їх у надто великій кількості.

Акуратно загортаємо рибу у фольгу так, щоб сік при готуванні не витік. Можна обернути другим шаром.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Яловичина з картоплею в духовці. Круглий рік і без клопоту.

Духовку розігріваємо до 200 градусів. Запікати від 30 до 40 хвилин.

Запечена з лимоном

Ще один простий традиційний спосіб приготувати філе камбали в духовій шафі з використанням мінімальної кількості інгредієнтів. Нам потрібно:

  • Камбала – півтора кілограма;c70fd9390d006e076e5572e13da04876 Неймовірна камбала в духовці рецепт простий і стовідсотковий!
  • Лимон – 1 шт;
  • Петрушка свіжа;
  • Масло вершкове – 6 столових ложок.

Моєму філе. Якщо використовуєте цілу тушку, то облийте окропом, відріжте голову і хвіст, потім відчистите від нутрощів, луски і зріжте плавці. Посуд для запікання або деко устеляємо фольгою (потім сік залишиться і форма не буде занадто брудною). Рибку натираємо сіллю і, при бажанні, іншими спеціями. Укладаємо її в посуд, зверху кладемо трохи вершкового масла. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовій шафі протягом 15-20 хвилин.

У цей час ріжемо лимон на тонкі кільця, подрібнюємо петрушку. Дістаємо рибку, збризкуємо її лимонним соком, викладаємо кружечки лимона і петрушку. Наверх покладемо ще трохи вершкового масла. Відправляємо назад в духовку хвилин на 5.

Запечена зі сметаною

Такий варіант приготування цієї морської рибки не складніше, але він трохи цікавіше, так як смак ніжний завдяки сметані. Нам знадобиться такий перелік продуктів:

  • Камбала (або ціла, або очищена) – 1,5 кг;7663baaa4a46043023f2f72c4ccc26ca Неймовірна камбала в духовці рецепт простий і стовідсотковий!
  • Сметана – 200 гр;
  • Вершкове масло – 3-4 столові ложки;
  • Борошно пшеничне – 0,5 столової ложки;
  • Спеції – за смаком.

Так як готується камбала в духовці в сметані?

Всі інгредієнти моєму. Якщо використовуємо цілу тушку, чистимо її. Запікаємо або у вогнетривкій сотейнику або в іншій посудині з товстими стінками. Перед тим, як викласти філе камбали, змащуємо вершковим маслом. Рибку обтираем сіллю і викладаємо у форму, збризкуємо рослинним маслом і накриваємо кришкою або пергаментом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Річкова риба в духовці – джерело здоров'я і довголіття

Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо страву протягом години, іноді обробляючи його маринадом, скапливающимся на дні форми.

 

Поки камбала в духовці, готуємо сметанний соус. Для цього обсмажимо борошно у вершковому маслі до золотистого кольору. Потім поступово вливаємо сметану, ретельно вимішуючи. Солимо, перчимо і ставимо вже готовий соус на водяну баню.

Рибне блюдо виймаємо, поливаємо її сметанним соусом і випікаємо ще хвилин 10.

З помідорками

З таким рецептом можна навіть не думати про гарнірі – замість нього будуть смачні запечені помідори!

Інгредієнти:

  • Камбала (філе або ціла) – близько кілограма;3ea578df3eca21a6604dbe252f3a06a6 Неймовірна камбала в духовці рецепт простий і стовідсотковий!
  • Помідори – 3 шт;
  • Лимон – 1 шт;
  • Свіжа зелень;
  • Спеції – за смаком.

Так само, як і завжди, миємо і чистимо рибку, протираємо її сіллю і спеціями, а потім поливаємо лимонним соком, даємо настоятися. Помідори миємо й ріжемо кубиками. Подрібнюємо зелень.

Форму змащуємо рослинним або вершковим маслом, викладаємо рибні шматки. Можна підкласти фольгу, тоді і змащувати нічим не потрібно. Зверху на рибку кладемо помідори. Випікаємо в духовій шафі при температурі 190 градусів близько півгодини. Потім витягуємо, посипаємо зеленню і повертаємо в духовку ще хвилин на 10.

З кабачками в рукаві

Запікати цю рибку можна не тільки у фользі або просто формі, але і в рукаві. Такий спосіб запікання дозволяє готувати страву відразу з повноцінним гарніром. Пропонований нами варіант – з кабачками. Дуже незвичайне осіннє блюдо!

Нам потрібні наступні продукти:

  • Камбала – близько 1 кг:2b336a420c3dacfc95345782b84a8e7a Неймовірна камбала в духовці рецепт простий і стовідсотковий!
  • Великий кабачок – 1 шт;
  • Спеції – за смаком;
  • Лимон – половина.

Крім того, нам потрібен рукав для запікання. Рибу готуємо до запіканню – миємо й чистимо. Потім натираємо спеціями і скроплюємо лимонним соком. Ставимо маринуватися. В цей час моєму кабачок, ріжемо його кільцями або великими кубиками, солимо і залишаємо на столі, чекаємо, поки з’явиться сік, щоб прибрати його.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопля з овочами в духовці – простий у виконанні дуже смачну вечерю!

Кладемо шматочки кабачка і рибні пластики в рукав, поливаємо залишками маринаду від риби, зав’язуємо пакетик і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до температури 190 градусів. Вже приблизно через півгодини буде готовий прекрасний вечеря!

Зі сметаною, помідорами і сиром

Як ще готується камбала у фользі в духовці? Пропонуємо інший нескладний спосіб запекти цю соковиту рибу, який чудово підійде навіть для святкового столу.

Для цього рецепту нам потрібно:

  • Камбала – близько кілограма;58d4b56e10e382ce2895acd992a5c30e Неймовірна камбала в духовці рецепт простий і стовідсотковий!
  • Сир твердий – 150 гр;
  • Помідори – 2 шт;
  • Сметана – 4 столові ложки;
  • Кріп свіжий;
  • Спеції – за смаком;
  • Лимон – 1 шт.

Спочатку, звичайно, при необхідності чистимо рибу. Моєму її і витираємо паперовими рушниками. Перчимо, солимо і поливаємо лимонним соком тушки.

Дрібно натираємо лимонну цедру і рубаємо укропчик. Все це змішуємо зі сметанкою. Помідори ріжемо тонкими кільцями, а сир тремо на крупній тертці. На фольгу викладаємо філе риби, рясно поливаємо його соусом з сметани, викладаємо помідори. Загортаємо заготовку. Випікаємо в розігрітій до температури 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

Потім витягуємо рибку, відкриваємо фольгу, посипаємо блюдо сиром і відправляємо назад в духовку ще хвилин на 5-7, щоб сир розплавився і перетворився в апетитну скоринку. Так у нас вийшла дуже смачна морська риба, запечена в духовці.

Приємного вам апетиту!

Загрузка...